Zna li netko koliko se točno treba mirovati nakon amniocenteze? I jeli to bas strogo mirovanje...?
Zna li netko koliko se točno treba mirovati nakon amniocenteze? I jeli to bas strogo mirovanje...?
24h zbog predostroznosti. A onda po malo opet u pokret. Ja sam bila vec 2 puta (s tim da je prva trudnoca bila s komplikacijama od samog pocetka- trudovi, krvarenje i sl) i sve je proslo ok. Slobodno uzimaj magnezij 3x na dan jer time smanjujes mogucnost nastanka kontrakcija i time moogucnost komplikacija i sretno.zabrinuta prvotno napisa
Ne boj se nista. Pogledaju te prvo malo na ultrazvuk, a onda pod kontrolom ultrazvuka te piknu u trbuh s jednom iglom i uzmu amnionsku tekucinu. Mene je manje bolilo nego vadjenje krvi. Nakon toga jos sjednes vani pola sata do sat (ponesi nesto za cianje) i ako te nista ne boli mozes doma i odlezi do slijedeceg dana.
Eto. Ako jos sta treba.....
Ja sam radila amnio u privatnoj poliklinici, kod njih sam ležala tri sata i dr. mi je rekla pojačano mirovanje još 5-6 dana, kada sam pitala što to konkretno podrazumjeva,rekla je dizanje na wc i jelo....
Ja sam radila u poliklinici Vili, ležala kod njih niti pola sata, doktor Kos rekao mirovanje (wc, jelo itd ) samo taj dan, drugi dan oprezno sa svim, nakon toga sve po starom...
Ja sam ustala odmah i posla kuci! Niko me nije preduhitrio da trebam i mirovati! Radila sam amnio u 20 ned. a sada sam u 27 i hvala bogu sve je proslo ok