Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: farbanje u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno farbanje u trudnoći

bok trudna sam 23 tjedna i danas sam kupila farbu u dm-u i ofarbala sam se i primjetila bjelu fleku na drobu,kad sam oprala kosu od farbe nestal je.dali je tko imao iskusta sa farbanjem u trudnoći...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bas sam nedavno citala o tome. u pravilu stetnost boje za kosu u trudnoci nije dokazana a i kemikalije koje su u boji nisu toliko koncentrirane da bi mogle nastetiti bebi.
    navodno treba bojenje izbjegavati u prvom trimestru ili koristiti boje bez amonijaka (color-shampoo). vazno je da ne udises previse boju. preporuca se bojiti kosu u salonu kad nema nikog ili kod kuce dobro prozracit prostoriju di to vec radis.
    frendica je isto tako dobila neke flekice od bojenja kose pa joj je lijecnik rekao da to nema veze sa bebicom vec sa njenim organizmom i da se ne mora brinuti.
    navodno lijecnici preporucaju trudnicama raditi pramenove jer tak boja ne ulazi kroz tijeme u organizam.
    mislim da nemas razloga za brigu.

nadam se da je boja ispala dobro. ja svaki puta kad obojim kosu placem jer nikad nije kak ja zelim 8)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ovaj put ne farbam (prvi put jesam).
    Ne samo da je dokazano da se neke kemikalije apsorbiraju u krv kroz vlasiste, nego je to izgleda najintenzivnije s bojama koje ja koristim (smedje, smedje-crvene). Zato cu radije pricekati, cak i s onim farbama koje imaju minimalno opasnih kemikalija. Better safe than sorry.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto cula da je najbolje raditi pramenove jer boja ne ulazi u kozu pa sam tako i napravila! :D

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto cula da je najbolje raditi pramenove jer boja ne ulazi u kozu pa sam tako i napravila! :D

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam se samo dva puta ofarbala, dakle manje nego inače i to kad mi je bilo neophodno, recimo, prije poroda.( Imam tamno smeđi izrast i plavu kosu )

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ragazza, pogledaj tekst s portala

Bojenje kose u trudnoći

a i bilo je topica na tu temu pa malo prošvrljaj pretražnikom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam bojala kosu, ali kolorcem bez amonijaka.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam bojala kosu kroz obje trudnoće, svakih 6 tj i to pravom farbom

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U prošloj T sam se prilično puta farbala.

U ovoj sam prvih 6 mjeseci bila brineta pa nisam ali evo sad sam se (dakle danas) po drugi put farbala. I blajhala.
    Vele moji frizeri da nema beda, no ja sam to obavila doma, trajalo je kraće i nekako mi je bilo lakše.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa ima razlicitih misljenja glede farbanja kose s takozvanim kemijskim bojama....

postoji sumnja, da nekoliko sastojaka, koji se nalaze u bojama izazivaju rak i alergije. to su uglavnom amini i aromaticni amini (n.pr. 2,5-toluylendiamin) u EU se rade na veliko znanstvena istrazivanja na tu temu.

To sve skupa ne znaci, da ces ti ili tvoj bebac dobit 100% rak, ak si farbas kosu, medjutim postoji sumnja da je rizik za neku posljedicu povecan.

E pa sada je na tebi da odlucis za sebe i bebaca.

Osim toga, postoje prirodne boje za farbanje kose, koje su totalno bezopasne. Samo pazi da uzmes fakat prirodne, posto ima puno tzv. prirodnih boja, koje imaju iste "opasne" sastojke kao kemijske boje.

Boje, koje ti ja mogu preporucit su "logona" i "sante"

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam bila nesigurna pa sam pitala dr a on kaze da je u prvo tromjesjecje za bebu stetno jer produ kemikalije u krv a poslije se moze farbati

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je frendica jucer stavljala pramenove- plave i svijetlo smedje - i iako kupujem uvijek istu smedju farbu ispala sam zuto-narancasta a ne smedja, a plavi pramenovi su se super primili. Sad sam ko lisica.
    I do ponedjeljka ne izlazim iz kuce dok mi ne prefarba te zute pramenove.
    Ipak je trudnoca drugo stanje u kojem se ni farba ne prima kako treba.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prvo tromjesjecje za bebu stetno jer produ kemikalije u krv a poslije se moze farbati
    Kasnije ne prolaze u krv ili sto?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

puno veća opasnost kod farbanja je izlaganje smradu farbi...
    ukoliko se osoba (trudna ili ne) farba u malom ne ventiliranom prostoru ili u salonu gdje istovremeno farbaju više njih, rizik od udisanja para je velik i štetno je
    količina kem. sastojaka koji krvlju ulaze u organizam ulazi u područje SFa...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    u prvo tromjesjecje za bebu stetno jer produ kemikalije u krv a poslije se moze farbati
    Kasnije ne prolaze u krv ili sto?
    poslije vise nije tako stetno jer je beba veca bar tako mi je objasnio gyn

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Tko izbjegava- izbjegava. Ja se nisam mogla natjerati na tu odluku. Evo ofarbala se prije tjedan dana! I osjećam se kao nova žena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •