Ajde da vas pitam nesto sto me muci vec par dana.
Moj malac (stariji) ce uskoro napuniti pet godina, razuman je, dosta samostalan kak vec kikaci u toj dobi jesu. Neki dan smo bili na vikendici od roditelja MMa gdje je MM otisao dan ranije sa starijim a ja sam s mladjim dosla drugi dan.
Do sada nisam nikada pustala K(stariji) sa dedom i bakom samog na tu vikendicu no sada je isao i MM pa sam popustila. Kada sam dosla drugi dan vidjela sam da se oni s njim igraju (baka) jedno vrijeme, a onda ga puste da se igra sam oko kuce. Malo ode gore(na kat kuce) pa ga nema nekih 15tak minuta, pa ode iza kuce pa ga opet nema (10tak minuta) e to je ono sto ja smatram da ga se jos ne moze pustati samog.
Taj dan kada sam ja bila tamo, naravno da sam stalno provjeravala gdje je i gledala sta radi ali vidim da oni nisu. Kad bi pitala da di je K.rekli su mi, igra se iza kuce! (kuca ima dvoriste koje nije ogradjeno i okolo je i cesta i suma i svasta.....
E sada, oni od mene traze da ga pustam s njima na vikende preko ljeta a meni je to .....
Recite mi da li pretjerujem da dijete od skoro pet godina mora imati stalni nadzor. Oni mi kazu da uvijek znaju di jei da nek ne brinem.....
Po meni se on moze igrati u kuci u nekoj sobi sam ako znam da je tamo ali nema sanse da ga ostavim da lunja po dvoristu i kaj ja znam di a da ja sjedim na terasi i nemam ga na vidiku.
Molim vase misljenje jer ja ispadam luda![]()