Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: osip,od vrucine?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno osip,od vrucine?

U nedjelju je ovjde kod nas bas bilo vruce, i posli smo na izlet, medjutim bebca sam nosila u rukama i vidjela sam da mu je vruce, kada smo dosli kuci vec je imao osip.

medjutim evo vec treci dan osip se ne povlaci, ima li ko kakvu ideju.
    perem ga samo toplom vodom i mazem pavlovicevom kremom.
    Da li mozda da ukljucim puder?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dali je moguce da je osip ostatak nekog virusica?
    Ja ne bi koristila baby puder, uvijek se bojim da se pori ne bi zastopali ...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo imali osip samo po glavici i pedica je na pregledu rekla da smo ga pregrijali i da to tretiram sa octaniseptom. Nakon toga se povukao, ako ne prolazi da odeš do pedijatra da ti kaže čime osip da tretiraš.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo osip od vrućine svako toliko, prođe za 2-3 dana uglavnom. Ja stavim tu i tamo malo Sudo kreme, nekad radi, nekad ne. Pod osip mislim na one sitne crvene točkice, osip od znoja tj.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je dobila nekakav osip iza na vratu i pedijatrica nam je dala kremu,kaže da je to od znoja...to je taman mjesto koje se znoji kad je meni u krilu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pogledaj, ako vec nisi, i ovaj tekst na rodi, mozda bude od pomoci:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=203&Show=1351

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi smo imali osip par dana po prsima. Pedica rekla da nije ništa. Da je proljeće i to je normalno. Ja namazala jednom sa Nivea intensive za bebe i odmah se povuklo. Inače, ta krema mi je zakon za sve osipiće ispod vrata, ruku...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala svima na pomoci.I meni je pala na pamet rozeola, ali nema temperaturu, a i osip je samo na mjestima gdje se znoji.
    Ja ne znam kako cemo ovo ljeto preturiti , ako je vec sada ovako.

Probacu da kupim i niveu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj je malac imao problema svako ljeto jer je buco i puno se znoji.
    Znojnice ne treba tretirati ničim. Oprati mlakom vodom i zračiti - najbolje totalno bez odjeće - ali budući da je zahladnilo obucite mu samo laganu široku pamučnu majičicu. Znojnice nestaju za 4-5 dana.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    Moj je malac imao problema svako ljeto jer je buco i puno se znoji.
    Znojnice ne treba tretirati ničim. Oprati mlakom vodom i zračiti - najbolje totalno bez odjeće - ali budući da je zahladnilo obucite mu samo laganu široku pamučnu majičicu. Znojnice nestaju za 4-5 dana.
    ovako bi i ja!moj se isto osipao,a uz osip je imao i AD,sve u kobinaciji!samo će proći,a na sljedeće ljeto više neće imati jer se koža sama nauči hladiti!

to je moje iskustvo

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

dakle, nedavno sam pisala po forumu kako mi malac ima temperaturu i da ne znam što je...... trajalo je cca 3 dana, bili i kod pedijatrice koja je rekla da je ljetna angina....
    od jučer nema temperaturu al se sav osipao po vratu a sada već i po rukicama (na pregibima)..... pretpostavljam da je to onda ipak rozeola..... malac djeluje ok, nikakvih drugih simptoma nema. da ga malo češće tuširam, mažem sa kremicom ili nešto drugo?

osip izgleda kao maleni crveni prištići, ali baš kao prištići.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i moja bebačica isto se osula po vratu i na unutarnjim pregibima laktova. isto doslovno prištići. bili kod pedijatrice i rekla nam da je to od vručine i da bebu nekoliko puta dnevno kupam i "zračim" i namažem mlijekom za tijelo ili uljem za bebe. eto sad svako malo se obje zavalimo u kadu punu vode i brčkamo ali osip je i dalje prisutan a
    ona se znoji li znoji a preko dana je samo u bodiću bez rukava. Valjda je jednostavno - prevručeeeeeeee

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I mi imamo osip, Sara je tri dana imala temp, nakon toga su nastupile crvene fleke po leđima a sada osip po leđima, trbuhu i po licu i jako je svrbi - je li to trodnevna groznica ili??? Jako su mi čudne te crvene fleke.. Lucija se isto osula ali mislim da je njoj od znoja, jako se puno znoji.. ne znam, u pon idemo pedici..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

klaudija, i sama kažeš da je Sara imala 3 dana temperaturu i sada osip. I moj Matija ima svakakav osip, ovisi kako na kojem dijelu tijela. Ja vjerujem da je to dijelom zbog rozeole a dijelom zbog vrućine i znoja...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma i ja isto mislim, jedino što sam na nekoliko stranica na netu pročitala da taj osip ne svrbi, a ona se stalno češe, a i te fleke su veličine šake .. ma to je sigurno to , ali moram malo paničarit..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

to je u opisu posla svake mame

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I Jan ima, od vrucine, rekao pedijadar da je sve OK.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj coflek prvotno napisa Vidi poruku
    klaudija, i sama kažeš da je Sara imala 3 dana temperaturu i sada osip. I moj Matija ima svakakav osip, ovisi kako na kojem dijelu tijela. Ja vjerujem da je to dijelom zbog rozeole a dijelom zbog vrućine i znoja...
    Rozeola, SIGURNO. Moja malena ju je upravo preboljela, i nama je pedica dala neki sirup na F, ne znam sada kako se točno zove, baš za osip. Povukao se nakon dva dana.
    Inače, umrla sam od brige i straha, njoj je sada godina dana, NIKADA dosada nije bila bolesna i bilo mi je jako teško nekako prihvatiti i gledati njenu patnju, nikako da dođe sebi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja kći dobije periodično osip (mali sitni, crveni) kad god se oznoji u kombinaciji sa suncem+priroda.
    Zadnji put su joj bila prekrivena cijela leđa, i prsa, samo često kupanje da se rashladi, i bez garderobe po kući i prođe samo ode sebe.
    Pedijatrica je prvi put propisala fenistil, za svaki slučaj, ali sam skontala da se samo ode sebe povuče i bez njega...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sari se osip povukao, ali su joj leđa sva izgrebana zbog češkanja.. Na kraju nismo išli doktoru i sve je nasreću dobro..

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i moj maleni izgleda ima rozeolu.
    temperatura je trajala ravno tri dana i onda izbio osip.

ne brine me to sve skupa nista strasno, samo me zanima imaju li vase bebe (koje su imale tu virozu) problema s apetitom i spavanjem?
    I non stop ga obilijeva hladan znoj.

moj malac nece papati, jedva nesto vode gucne ili malo iz cice povuce,ali nedovoljno, a budi se svakih sat vremena, ne mozemo ga nikako uspavati ponovo, cendra, jedino na sisi hoce zaspati sto dugo nismo prakticirali, uvijek bi pojeo i zaspao...

danas cemo kod pedijatra opet
    Posljednje uređivanje od argentina : 24.07.2010. at 12:43

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

pa malo je zezao, ali to sam nekako više pripisala vrućini i zubićima....

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo mi jos ne jedemo.
    ne zezna, nego bas nece jesti, niti probati.
    kad vidi zlicu stisne usta i pocne cendrati (zatvorenih usta naravno) i nema sanse da i jednu zlicicu pojede.
    to sad vec traje dva dana.

dajem mu da pije soka, cicu, tu i tamo uspijem ugurati pokoju zlicicu i to je to

mislim da cu morati postaviti novu temu vezano za to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •