Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: do koliko godina u auto sjedalici

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno do koliko godina u auto sjedalici

mene čisto informativno interesira kada se djeca mogu vezat pojasom, znači da sjedi u autu vezano pojasom. Meni je Tina još mala i naravno autosjedalica obavezno. To me interesira jer mnogi već sa tri godine djecu drže čak ne zavezanu u autu, šta ne bi nikad! A ja mislim da autosjedalica treba i nakon treće godine...? :?

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakon nalaže autosjedalicu za djecu do 5 godina starosti.

Možda novi zakon donese i neke nvosti - nadam se ne bolje i ovako nerazumne kako piše na portalu (sedmero djece do deset godina se može voziti istovremeno u autu). Zanima me kako ih se veže?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu godine bitne, već visina. Dijete mora imati preko 150 cm da bi bilo vezano samo pojasom automobila.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Nisu godine bitne, već visina. Dijete mora imati preko 150 cm da bi bilo vezano samo pojasom automobila.
    A ima nešto i u težini.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam davno negdje čula ili pročitala da ako su djeca samo zavezana pojasom da im je to više štetno nego korisno u slučaju nezgode,jer ih pojas može ugrozit. Ali ne znam za koju je to dob, pa kažem idem vidjet šta vi znate...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa ako je dijete prenisko, pojas mu nema pravilnu putanju, ide mu preko vrata. Zato služi booster da ga malo podigne (tj. ako je dijete preraslo sjedalicu pa nije više u njoj).
    Imaš puno informacija u ovoj brošuri, a pogledaj i ovu stranicu: autosjedalice.info

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

šta se mene tiče ja bi svoju Šeficu na vjenčanje odvela u sidalici i tek je onda prepustila mužu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klaris prvotno napisa
    ja sam davno negdje čula ili pročitala da ako su djeca samo zavezana pojasom da im je to više štetno nego korisno u slučaju nezgode,jer ih pojas može ugrozit. Ali ne znam za koju je to dob, pa kažem idem vidjet šta vi znate...
    To nije istina, bolje je da su vezani pojasom nego nikako, al istina je da im pojas moze uzrokovati ozbiljne posljedice (po unutarnje organe i vrat/glavu). (Za razliku od toga kad nisu vezani pa kroz sajbu i u grabu.)

Nepravilno vezana djeca pod dvostruko su većim rizikom ozljede naspram pravilno vezane djece. Nevezana djeca su pod više od trostruko većim rizikom ozljede naspram vezane djece.

Kao sto su cure rekle, u sjedalici/boosteru do 150 cm ili 36 kg.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa ako ce im pojas nanjet ozljede, kakve koristi od njega, šta znači da je jedino rješenje autosjedalica.
    to me i zanimalo,jer sam razmišljala koliko autosjedalica ćemo izmjenjat, jer mi je bezveze šta ne postoji neka univerzalna, već do ne znam 10 kg, pa do 18 kg, pa ne znam dalje. I tako skupljam autosjedalice po kući, a trošim na nove... al, dobro kad je tako...vjerojatno nakon treće više neće trebat iduća

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

klaris, djeca rastu, a autosjedalice rastu s njima. I dijete je uvijek najsigurnije u onoj koja mu je primjerena.

Uopće ne mogu zamisliti kako bi trebala izgledati autosjedalica koja bi bila primjerena i za novorođenče i za dijete od 10 godina.

U svakom slučaju, nikad nemoj razmišljati kako je kupovina autosjedalice trošak. Ona je investicija. U sigurnost djeteta.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

klaris, postoje i kombinirane As grupe 1-2-3, procitaj malo tu po forumu

a kad mi netko spomene lovu, ja samo pitam...koliko kosta zivot tvog djeteta? 1000kn?
    uh...malo sam nabrijana ovih dana, stalno neke saobracajke oko mene

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kao sto su cure rekle, u sjedalici/boosteru do 150 cm ili 36 kg.
    gledala sam neki dokumentarac, pa se govorilo da djeci do 12g zdjelične kosti nisu dovoljno jake ili šta već da se mogu djeca vezati klasičnim pojasom.. ? jer u sudaru djeca prokližu ispod pojasa ...

meni je ova granica 150/36 malo .. mi smo visoki ljudi, i Nera već sada visinom je godinu starija u odnosu na vršanjake ...

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    šta se mene tiče ja bi svoju Šeficu na vjenčanje odvela u sidalici i tek je onda prepustila mužu.
    Ovako i ja svoje oboje! Moji će biti u AS dok god postoje za njih tj. dok god stanu u najveću, a u to ubrajam i booster.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa i ne gledam kao trošak, već mi je opterećenje gomila stvari po stanu,a neman di sa njima, više mi je to, al naravno da mi je sigurnost mog djeteta najvažnija, samo sam komentirala...a lova ptrošena na dijete nikad nije bačena, za nju bi dala sve...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj klaris prvotno napisa
    pa i ne gledam kao trošak, već mi je opterećenje gomila stvari po stanu,a neman di sa njima, više mi je to, al naravno da mi je sigurnost mog djeteta najvažnija, samo sam komentirala...a lova ptrošena na dijete nikad nije bačena, za nju bi dala sve...
    ako sjedalica nije bila u sudaru i niste ju potrgali na drugi nacin, ne vidim zasto ju ne bi ponudila na forumskoj burzi ili na rodinoj rasprodaji?
    osim ako ne cuvas za slijedece dijete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •