-
Bolovi i temparatura
...a nema zastoja
Dakle... Prvo lijepi pozdrav. ja sam suprug od angeline koja trenutno lezi u krevetu i trazi da joj pomognem.. pa evo ja radim sto mogu...
Jucer popodne dosla jee iz ambulante i zalila se da ima osjecaj da ce dobiti temp. Desna dojka ju je jako bolila na dodir.. ali nigdje nissu primjecene nikakve kvrzice, kao ni zastoj u mlijeku.. s obzirom da je malena normalno cicala... kroz noc se temperatura digla na 39 i sa tabletama pala na 38.. da bi opet porasla. Jutros.. je 2 puta povracala.. dojk aje i dalje bolna.. i mjestimicno crvena. Oko aureole i .. u biti na vvise mjesta. Neznam jel od masaze ili cega.. ali izgleda ko povrsinsko crvenilo...
Izvadili smo krv i cekamo nalaze...
Temp je trenutno 37,6.
Ima tko kakve ideje??
sutra je prvi radni dan pa treba biti cio i veseo...
-
Osoblje foruma
neka forsira bolnu dojku, neka Petra iz nje više doji.
stavljajte hladne obloge i obloge od kupusa.
ako može, neka se istušira i pod tušem, uz pomoć gela, otvorenim dlanom masira dojku.
nemojte agresivno masirati, da ne traumatizirate tkivo.
nazovite SOS, to je najbolje rješenje.
-
zvao SOS.. ali oni od 15h tek rade...
u biti nek s eponasa ko da j epredupalno stanje.. tocnije ko da je zastoj.. iako na prvu loptu ne izgleda ko da je...
-
I ja sam trenutno u istom stanju tj. pri kraju, nadam se.
I meni je čudno. Do sada sam uvijek imala upalu uz vidljivi i pipiljivi zastoj.
Malo sam više nudila bolnu stranu, temperatura je pala, mjesto bolnosti smanjilo, ali nije nestalo.
-
Osoblje foruma
ako je upala u pitanju, ne mora se ništa osjetiti pod prstima niti je nužno da bude ikakvih vidljivih znakova.
Angelinin mužu, kolika je sada temperatura?
neka stvarno doji što češće na tu dojku, da preveniramo antibiotike i čuda.
-
-
Osoblje foruma
i dalje je tako...
kad je uzela zadnji paracetamol?
ili je temperatura niža sama od sebe?
-
predzadji je popila u 2:30.. i u 7 h je bilo 37,6.. sad je popila opet zbog glavobolje.. ovo je mjereno prije tog zadnjeg...
pije ibuprofen...
Posljednje uređivanje od apricot : 26.07.2011. at 10:19
-
wtf?? nesto vam malo tuce u stranu skripta...
-
Ibuprofen može kombinirati s paracetamolom. 400mg ibuprofena, odnosno 500-750mg paracetamola. Pa ako joj ne drži jedan lijek 6 sati, može ih kombinirati naizmjenično svaka 4 sata.
-
temp je pala (vjerojatno zbog ibubrofena-glavobolja)...dojka je oko 14 boljlela slabije nego ujutro ali sad opet sve jace boli....vadili krv i po nalazima dr prepisala sumamed 500 i rekla moze samo to i ne dojiti...odnosno dojiti jednom u 24 sata kad je koncentracija najniza...
kaj sad? richter veli moze dojenje uz sumamed...zvali pedijatriju, dr veli ako je lijecnik rekao da ne moze onda ne moze iako ja velim da moze...
i kaj sad??
-
A zasto moze samo Sumamed? Sta nije mogla dati neki penicilin?
Edit. Ne pitam tebe Angelina vec se pitam onako, retoricki?
Posljednje uređivanje od Cubana : 26.07.2011. at 17:19
-
e neznam..ja pitala veli mora to...neznam zakaj posto se po krvi ne vidi uzocnik al ok...malo sam citala stare topice i eto...ipak sam popila prvi
-
Uz Sumamed može dojiti bez ograničenja. Pa i puno manje dijete bi moglo piti sumamed u slučaju potrebe.
-
Osoblje foruma
da, dijete već ima godinu dana, ne bi trebalo biti problema
-
hvale drage...temp od sinoc nema...bolovi i dalje kakvi su i bili...al ajde ...barem mogu raditi...samo sto sad cesce nudim tu pa se bojim da se druga ne zastopa...
-
Osoblje foruma
masiraj tu drugu široko rastvorenim dlanom, neka kanalići budu što prohodniji.
sada moraš još i više paziti jer si počela raditi, razdvojenost će biti dulja.
kad osjetiš napetost, izdoji malo, ako imaš neke uvjete.
-
nemam gdje pisat a kamoli se izdajati...
al ok...danas je prije posla posisala bolnu a druga se taman pocela stvrdnjavati dok sam isla doma...za cas je rijesila obje..
s lukom sam imala zastoj na pocetku dojenja... i tko bi se nadal nakon godinu dana tako necem :/
-
Angelina2 drži se, ja sam imala zastoj nedavno, nakon 25 mj. konstantnog dojenja (od toga godinu dana tandema), bila sam isto u čudu ali mogu ti reći da me spasio svježi kupus (list) od kojeg sam radila obloge. Sretno!
-
u petak je bol bila prisutna ali tek toliko...od jucer sve po starom...
hvala svima
-
Baš mi je drago da je opet sve o.k., lp
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma