Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Sv. Duh ili Petrova??

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Sv. Duh ili Petrova??

Drage moje, pitanje glasi Sv. Duh ili Petrova??

U Petrovu spadam, ali sam cula losa iskustva (iako sam na forumu vidjela i pohvale). Mislila sam ici na Sv. Duh, ali tamo moram obaviti nekoliko pregleda prije poroda (sto znaci duplo-prvo kod svoje dok. onda cekati nekoliko sati u bolnici na red). E, sad da li je stvarno na Sv.Duhu toliko bolje da idem tamo ili...

Znam da se vec o tome raspravljalo, ali ja se ne mogu odluciti i zbog toga imam nocne more. Please...help

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala jako loše iskustvo sa Petrovom, pa je meni izbor Petrova ili pakao - pakao.
    Ja bi na Sv. Duh na tvom mjestu, ali sigurno će ti se javiti još cura sa iskustvima od tamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni to uopce nije dilema.

SV Duh ili Vinogradska, ajde tu bih razmislila
    Sv Duh ili Rijeka, Postojna i sl, takodjer

Petrova je vremeplov, kaj se mene tice. ono, otplovis u doba kad nisu znali o nis o iskljucivom dojenju, dojenju na zahtjev, kontaktu koza-koza, nepotrebnosti klistira i tak.... kad preporuke WHO nisu postojale

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, nije ni na SD sve savrseno, ovisi sto hoces i tak

procitaj sve kaj tu ima o svemu, pa onda pitaj detalje...

lidac2004

Početno

na sd nije sve savrseno ali opet bi isla tamo a u petrovu nikako....

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila dva puta na duhu
    u petrovoj nisam nikad bila ( osim na ginekologiji, al to je drugi odjel i tu su stvarno divni)

kao sto su cure rekle- ni na duhu nije idealno, ali ako bi isla (cu ici) opet radjati- opet cu ic na duh

sto se tice pregleda- ja isto ne spadam na duh, isla sam na nekoliko pregleda gore prije poroda- kada sam krenula gore, vise nisam isla svom doktoru na pregled, samo sam ga obavjestavala o situaciji
    i isla sam jednom na uzv kod njega po preporuci doktora sa duha

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

SD; uvijek i zauvijek.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam rodila 3 puta u Petrovoj,zadnji put 2003.Bila sam zadovoljna strucnoscu i ekipom,i ponovo da odlucim roditi odabrala bi njih.Nervoznih sestara i lijecnika ima svuda..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, meni je isto u petrovoj bilo ok, i ponovo ću ići tamo, iako idući put planiram uzeti apartman kako bi zara bila što više sa mnom, a i da MM može biti što više i češće s nama dok smo u bolnici

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prva dva puta sam rodila u Merkuru i bilo je koma,tako da mi je treći porod u Petrovoj bio kao iz snova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice - navodo da gore trenutno ima samo 2 apartmana za cijelu bolnicu i naplacuju se 800kn dnevno (iz provjerenog izvora) - lutrija ga je uopce i dobit .

Sad se preureduje odjel (ili je u planu - totalno nisam u toku) za babinjace ... al' dal ce biti omogucen roomin in i dal' ce preuedit svoja stajalista nisam sigurna

btw. i mene muce iste dvojbe - di da idem rodit :? - jos cu na kraju otic i ja za rijeku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ta dva apartmana su na drugom katu, na babinjačama. Kad sam ja bila u apartmanu, u susjednom je bila gospođa koja je operirana, tako da i žene s drugih odjela mogu uzeti apartman.
    Apt. stoji 850 kuna.

U apartmanu je rooming in, beba ima svoj krevetić do tvojeg, posjete primaš kad kod hoćeš i koga god hoćeš, hrana je odlična, imaš svoju kupaonicu, čisto je...
    Premda sam sipala otrove po Petrovoj, da opet idem roditi otišla bih tamo, u apartman.
    Na odjel za babinjače, ni pod razno.

Rađaonice su renovirane i one su mi bile najugodnije iznenađenje. Očekivala sam mesnicu, valjda, pa me to tamo skroz pozitivno šokiralo.

miffy

Početno

Prvog sina sam rodila u Petrovoj 2002. g. , a drugog sina sam rodila prije 6.mjeseci u Sv.Duhu i definitivno mi je na SD bilo neusporedivo bolje, i u rađaoni i na odjelu.
    U Petrovoj su me strpali u boks i prikopčali na ctg i tako sam ležala dok nisam rodila (14 h), a na SD su me kratko držali na CTGu i nakon toga nisam morala ležati, već sam mogla hodati, ići sama na wc i provoditi trudove onako kako je meni bilo najlakše.
    Naravno u SD ne kompliciraju oko boravka tate pri porodu i dovoljan je bilo koji tečaj, dok u Petrovoj toliko kompliciraju sa tim svojim tečajem kao da im je cilj da čim manje tata prisustvuje porodu.
    Isto tako na odjelu babinjača u Petrovoj su velike sobe sa hrpom kreveta i koliko se sjećam, jednom kupaonom na katu, a u SD su sobe sa po tri kreveta i zasebnom kupaonicom.
    Na SD je meni sve bilo daleko humanije (čini mi se da imaju više osoblja tako da mogu više biti na usluzi rodiljama) i zato svoj glas definitivno dajem za SD.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vinogradska! Ali kad je već nemaš u vidu, onda SD definitivno. Petrova me se nije dojmila jako loše, ali ni pozitivno - opći osjećaj nakon svega je :
    Ti si tu samo broj!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Petrova?

Ja sam prije tri godine rodila u Petrovoj... Inace nisam osoba koja se žali ni teško prilagođava. Sad kad čitam vaše postove čini m i se da moj osjećaj neljubaznosti nije jedini...
    Ležiš i čekaš. Ja sam čekala 13 h. I onda na carski...

Ako na Sv. Duhu šetaš, zakon. To je stvarno neusporedivo bolje.

tijana

Početno

Svaka žena koja je imalo iznad toga da dođe u rodilište i posve se prepusti, ne bira petrovu! ONI porađaju, ONI imaju svoj protokol i ONI određuju što će i kako će biti. Profesionalizam nije dovoljan, s obzirom na to da se ne radi o vođenju banke, nego dolasku novog života. Dakle, SD!
    I Vinogradska je dobra za one koji očekuju toplu riječ, priliku da se dogovore oko nekog postupka i sl., kao i na SD.
    1. put - Petrova, 1o sati na lijevom boku, saaaaamaaaa, nemoćna
    2. i 3. - MM i ja, intimno, ljudski, toplo u Vin.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

[1. put - Petrova, 1o sati na lijevom boku, saaaaamaaaa, nemoćna

Ovako kako ti opisuješ Petrovu meni je bilo u Osijeku u rodilištu,dok sam 3 poroda imala u Petrovoj sa izvrsnom ekipom i bilo je super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tijana prvotno napisa
    Svaka žena koja je imalo iznad toga da dođe u rodilište i posve se prepusti, ne bira petrovu!
    Tijana, iako se s tobom umnogome slažem, ipak ne bih tako generalizirala.
    O Petrovoj sam dosta pisala i imam puno prigovora na njihovo osoblje, najviše tog se odnosi na odjelu za babinjače, ali na ekipu u rađaoni iz svojeg se iskustva ne mogu požaliti. Moja ružna iskustva su, primjerice, uslijedila nakon odlaska iz rađaone.
    To sam rodilište sama izabrala, nitko me nije tjerao, i muž i ja smo znali što nas čeka na porodu. I nikako tamo nisam došla s nakanom da se prepustim, kao što to ne bih učinila ni s bilo kojim drugim rodilištem, kakve god uvjete i ljude nudili.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj SUNCE prvotno napisa
    najviše tog se odnosi na odjelu za babinjače, ali na ekipu u rađaoni iz svojeg se iskustva ne mogu požaliti. Moja ružna iskustva su, primjerice, uslijedila nakon odlaska iz rađaone.
    tak je meni bilo na SD.
    u rađaoni svi super, na babinjačama za ubit se. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam oboje djece rodila u Petrovoj i ekipa u rađaonici je bila divna,glavna babica me je mazila između trudova...Na odjelu babinjača sestre su malo čangrizave,ali kad ih bocnete na viziti pred pedijatrima nakon toga trče po sobi i pitaju treba li kome pomoći.Osim toga Petrova ima odličnu intenzivnu,ne daj Bože da treba,mojoj Dori je kratko trebalo i uvijek bih izabrala Petrovu!
    MARKO 24.12.1999
    DORA 20.10.2003

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ja sam rodila prije dva mjeseca na Sv.Duhu, carskim rezom u spinalnoj anesteziji, dakle bila sam budna cijelo vrijeme. I stvarno je bio "carski": ginekolog dr. Hafner je bio super, a posebno sam bila zadovoljna sa anesteziologom, dr. Žalcem. Bio je uz mene cijelo vrijeme, držao me za ruku i objasnjavao šta mi rade, tako da sam cijelo vrijeme bil u toku. I sestre su bile super-ja sam se tresla od straha, a one su me tjesile, umirivale, gladile po glavi-bile su stvarno divne. Strava i uzas uslijedio je na odjelu babinjaca - sestre su GROZNE: bezobrazne, drske, živčane. Ne žele ti pomoci oko dojenja, derale su se na mene kada sam iz ormara uzela jos jednu plahtu da se pokrijem, derale su se radi stvari koje sam držala ispod kreveta jer mi nisu stale u njihov minijaturni ormarić...I da ne ispadnem pekmezasta: bile su bezobrazne i prema drugim curama iz moje sobe iz svakakvih razloga.

A i sestre sa pedijatrije koje donose bebu su isto zivcane. Ima dvije ili tri mladje sestre koje su OK, ali vecina ih je bezobrazno i drsko kada ih nesto pitas.

Pedijatrijska vizita je svaki dan oko 6 sati:dolazi pedijatar i obavještava te o stanju bebe: to se svodi na recenicu: beba je u redu. Nista ne stignes pitati jer se kod kreveta zadrzi oko 2 sekunde.

Evo moj slucaj: beba mi se 3. dan od poroda cinila jako žuta. Pitam sestru kad ju je odnosila, a ona mi drsko odgovori: "Da je žuta ne bi je donijeli na dojenje. Ujutro će im izvaditi bilirubin pa će se onda vidjeti". I donijeli menei bebu i slijedece jutro, opet zutu ko limun. Pitam ja pedijatricu u viziti a ona me opet kratko otplili: "sa bebom je sve u redu."

I dodje 5.dan, idemo doma. Pedijatar dr. Stanojevic mi pokazuje bebu i kaze: "Ima zuticu, morate je stavljati na svjetlo, proci ce za par tjedana"! A ja pitam zaprepašteno: Ima zuticu? A on ce:"Mama, mama pa zar ne vidite kako je žuta?" I tako ja ispadnem glupa kao da ne vidim da mi je dijete žuto! Došlo mi je da počnem vikati na sve, ali sam bila sretna što idem doma pa sam brže bolje pobjegla doma!

Da skratim - Sv. Duh - da za porod, a onda "Take the baby and run"!!! Ha ha ha! Sad se smijem jer sve to iza mene, ali na babinjačama sam bogme plakala!

lidac2004

Početno

pa meni su sestre bile ok na babinjacama,niko nije vikao na nikoga....jedina primjedba mi je bila sto ne stignu sa tobom poraditi na tehnici dojenja....drugo mi je sve bilo ok....osim hrane,to je katastrofa :/

Početno

Rodila prije 4 godine u Petrovoj i sve super! Babice fantasticne, lijecnici odlicni, sestre izvrsne (osim jedne crnokose koja je bila poprilicno arogantna), djecje sestre super, osobito one mladje. A najbolja je bila glavna sestra, sefica djecjih (crvenokosa, jako nasminkana, boje je se ko vraga), sjedila je sa mnom svaki dan i po sat i pol za vrijeme dojenja i pomagala mi malenog namjestiti na cicu. Drustvo iz sobe fenomenalno, smijali smo se od jutra do mraka (koliko su nam to savovi dozvoljavali), hrana solidna, higijenski uvjeti jadni i nikakvi, i najbolje od svega...cistacica, koja sama bere ljekovito bilje i radi cajeve i kremice i naravno, ima lijek za sve, od akni do hemeroida...Ma bilo mi je super! Pusa Petrovoj!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, totalno sam zaboravila čistačicu s lijekom za sve koji promet ona tamo ima, ludnica

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ja sam rodila prije dva mjeseca na Sv.Duhu, carskim rezom u spinalnoj anesteziji, dakle bila sam budna cijelo vrijeme. I stvarno je bio "carski": ginekolog dr. Hafner je bio super, a posebno sam bila zadovoljna sa anesteziologom, dr. Žalcem. Bio je uz mene cijelo vrijeme, držao me za ruku i objasnjavao šta mi rade, tako da sam cijelo vrijeme bil u toku. I sestre su bile super-ja sam se tresla od straha, a one su me tjesile, umirivale, gladile po glavi-bile su stvarno divne. Strava i uzas uslijedio je na odjelu babinjaca - sestre su GROZNE: bezobrazne, drske, živčane. Ne žele ti pomoci oko dojenja, derale su se na mene kada sam iz ormara uzela jos jednu plahtu da se pokrijem, derale su se radi stvari koje sam držala ispod kreveta jer mi nisu stale u njihov minijaturni ormarić...I da ne ispadnem pekmezasta: bile su bezobrazne i prema drugim curama iz moje sobe iz svakakvih razloga.

A i sestre sa pedijatrije koje donose bebu su isto zivcane. Ima dvije ili tri mladje sestre koje su OK, ali vecina ih je bezobrazno i drsko kada ih nesto pitas.

Pedijatrijska vizita je svaki dan oko 6 sati:dolazi pedijatar i obavještava te o stanju bebe: to se svodi na recenicu: beba je u redu. Nista ne stignes pitati jer se kod kreveta zadrzi oko 2 sekunde.

Da skratim - Sv. Duh - da za porod, a onda "Take the baby and run"!!! Ha ha ha! Sad se smijem jer sve to iza mene, ali na babinjačama sam bogme plakala!
    cure moje, ovako je i meni bilo- od riječi do riječi potpisujem, jedino što ja nosam rodila na carski.
    a dr. Žalac je fenomenalan; imala sam s njim dogovoreno za epiduralnu, ali mi na sreću nije trebalo.
    uglavnom, u rađaoni je super ekipa, ali dolje...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Cuuure, hvala Vam na odgovorima, ali ja se jos uvijek ne mogu odluciti. :/

Jedno jutro se probudim sa cvrstom odlukom da idem tamo gdje spadam, a vec slijedece smisljam kak da od dok. dobijem uputnicu za pregled na Sv.Duhu.

Stvarno sam totalno zbunjena... :?

Najvaznije mi je da sve bude u redu sa bebom i sa mnom i da porod dobro prode, ali i da mi bas nije koma u bolnici. Kak se termin priblizava pocelo me biti strah poroda i bolnice..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zao mi je sto se tako mucis oko toga gdje ces se ici poroditi ap evo ti i moje iskustvo - ja sam rodila u Petrovoj i ne znam, nije bilo sve super niti je sve bilo lose. U radjaoni je bilo ok, mozda cak i bolje nego sam mislila, ali na odjelu poslije poroda mi ej koma sto nas je sto u sobi, sto je jedna kupaona pa moras onakva nikakva zuriti se da prije vizite ulovis tus, hran je zivo cudo i to kazem jer su imali spojene neke namirnice za koje ja nikad nisam znala da mogu ici zajedno - bolognese sa rizom npr., krumpiri s jajima,...Ipak, mlade sestre su bile ok. (Rodila sam 16.11.2004.)

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo, samo da javim da je odluka pala!!! -SV. DUH-
    Danas sam bila na prvom pregledu i za sada je sve ok. Moram doći za dva tjedna na pregled i UZV. Ambulanta nije loša, a i čekala sam samo sat i pol, tak da niti to nije strašno.

Jedino ne kužim da li ću svaki put morati nositi uputnicu, jer mi je sestra rekla da mi za iduću put treba. Kak ste Vi to obavljale??

Početno

Za svaki pregled u bolnici ti treba uputnica od tvog ginekologa.

Ja sam prošli put išla sama po njih svako malo, ovaj put sam odlučila slat MMa po njih. Samo dođeš tamo, kažeš za što ti treba uputnica i dobiješ ju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila prije 6 mjeseci na SV.Duhu. Porodjaj stvarno ok samo sto poslije nije bilo kreveta na babinjacama pa sam lezala ispred radjaone i hodniku vise od 4 sata sama , niko da me pogleda, zamotana u plahte ko od majke rodjena, koma, a onda na babinjacama koma, neljubazni sve je vec receno o tom odjelu. Imam rodicu koja je rodila u petrovoj i dijete izgubilo 400g spor sisac a donose ih rijetko na podoj i tako mali i danas zivcan kaze ona jer su mu prva tri dana tamo bili koma. Ona misli da ga nisu hranili a kod nje nije jeo i tako jadno dijete se napatilo kad su dosli doma nije htio sisu,. Ja i sad vidim posljedice na njihovom odnosu i nju kao majku ybog tog sto je dijete imalo tako los i nehuman start u toj petrovoj. Na sv.duhu sam bila stalno gladna al bar je bebac stalno s tobom pa mislis samo na lijepe stvari.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam rodila u Petrovoj, i upoznala čistaćicu koja sama pripravlja kremice za sve i svašta, žena je zakon. I ponovno bi išla u Petrovu, bila sam u boksu dva dana, ali babice i doktori su mi bili odlični, na odjelu isto tako, hrana kao i svugdje više loša nego dobra ali tih par dana mi to nije bilo tak bitno. Sestre su bile super, pogotovo ove mlađe, tak da nemam nikakvih loših iskustava.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja sam bila u petrovoj. Obzirom da sam ocekivala totalnu stravu (a na petrovu se odlucila zbog mog doktora) bila sam ugodno iznenadena. Radaona je bila skroz ok. Ne znam kako je s prirodnim porodima, ja sam imala epiduralnu (i to isto smatram prirodnim porodom, ali whatever) i meni je zapravo odgovarao taj "medikalizirani pristup" u radaoni jer sam poprilicno strasljiva. Tako da mi je bilo drago da su babica i doktor bili stalno oko mene i nadgledali.
    Na odjelu, koji je malo zastarjeo, sam bila totalno euforična i sretna zbog bebe i cijele promjene u zivotu, da mi je i tamo bilo ok! Cak nikad nisam morala ni cekati za tus - uvijek sam bila jedina! I meni super!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Petrova-SD???

Petrova ima neonatologiju , za SD se ne bih usudila reć ni da ima pedijatra. Koprčina je (jooj, ne smjem reć što..), a preostali 1 i pol pedijatar se od šefice ne usudi ni prdnut (pitanje i jel zna i može..)
    S druge strane, od faxa i staža na Petrovoj i SD znam da si u Petrovoj samo broj, u SD su tu ipak malo "moderniji": glede postupanja s rodiljom tu već ima malo manje Doktorskih Veličina nego u Petrovoj pa te puste i da tretman malo odstupi od SVETOG PROTOKOLA. (Muž, prijateljica, fotoaparat, lopta, epiduralna... Svega tog se groze u Petrovoj ili prave da nikad nisu čuli: nemaju vremena!)
    Dapače, u Perovoj ti dijete umre jer iza 15 h oni na 20-30 porodilja dnevno imaju samo 1 dežurnog anesteziologa u radjaoni, pa se još usude u javnosti izjavit da je rodilja s katastrofalnim CTG-om čekala 4 sata jer je anesteziolog bio na drugom carskom rezu ( koji carski traje 4 sata???).

U SD ti porode zdravo i živo dijete, (iako im je stopa perinatalnog mortaliteta jedna od najviših u Hrvata-od 11 promila), pa ono onda umre na novorođenačkom od trovanja salmonelom!

Nažalost, sranja se dogadjaju svuda u Hrvata!!

U Zagrebu jednako kao i u Osijeku i Karlovcu. (Nažalost, osobno poznajem i obitelj koja je pred mjesec dana izgubila bebu jer se i "5,6 kila i 60 cm može poroditi vaginalno, a za carski rez ima uvijek vremena, a i ionako se danas pretjeruje s brojem carskih rezova", i doktoricu koja je tu ženu poradjala)

Da, i nažalost, i ja ću uskoro morat u box. (U Hrvatskoj) Najradije bih ostala kod kuće. Samo da mogu nać babicu ili doktora opće prakse koji bi mi došli doma- jedini koje znam su ili prestari za putovanje do ZG ili predaleko.
    Morat ću udahnut duboko i par dana prije uplatit misu, ko i svih drugih 5000 supatnica godišnje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nakon svega što se dogodilo u Petrovoj u nekoliko zadnjih mjeseci da li uopće čovjek treba razmišljati... !
    Ja osobno rodila na SD i bilo mi je dobro.
    Frendica mi rodila u Petrovoj i rekla mi je da nije imala vezu da tko zna...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, na SD bar ne čekaju na carski rez kad je za njega već prekasno dok se u petrovoj forsira prirodni porod.
    Bolje carski i živo dijete nego... !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno r

1xpetrova
    2x sd

u petrovu više ne bih..

Početno

Javljam se po prvi puta, iako vas već dugo pratim, na temu začeća (radimo trenutno na tome).
    Moja prijateljica se uskoro treba poroditi, pa me zamolila da se malo raspitam. Naime, neke žene su joj preporučile Petrovu i dr. Crvenkovića. Ona ništa o njemu ne zna, pa ju zanima što može očekivati. Inače nikad nije bila na pregledu ni u jednoj bolnici, trudnoća je super, kontrolira se kod primarnog ginekologa. Ako imate neku informaciju, ili vlastito iskustvo, javite.
    Puno hvala unaprijed.
    Pozdrav!

Početno

Evo friško od mene - za Petrovu nemam pojma ali sam se upravo vratila doma nakon dvodnevnog praćenja stanja na SD i mogu ga samo preporučit, mislim da nemam riječi kojima bi opisala koliko su svi skupa bili divni...

Ja sam kao spala pod neonatologiju i čuvanje trudnoće alo obzirom da je odjel bio dosta zatrpan noć s petka na subotu sam provela preko puta same rađaone...Melem za moju ranjenu dušu nakon doktorice i babica u Vinogradskoj je odnos koji su babice i doktori imali prema rodiljama tu noć...4 poroda (jedni blizanci), gdje su toliko bodrili, nježno smirivali i pomagali rodiljama i pokojem ocu da sam ja u sobi skoro plakala svaki put kad sam čula onaj bebin prvi plač...

Sorry, ZNAM da se u biti smije samo jedan smajl po postu ali ja bi vam najradije naštancala trideset postova s jednim srčekom u svakom...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj KIKA2 prvotno napisa
    Javljam se po prvi puta, iako vas već dugo pratim, na temu začeća (radimo trenutno na tome).
    Moja prijateljica se uskoro treba poroditi, pa me zamolila da se malo raspitam. Naime, neke žene su joj preporučile Petrovu i dr. Crvenkovića. Ona ništa o njemu ne zna, pa ju zanima što može očekivati. Inače nikad nije bila na pregledu ni u jednoj bolnici, trudnoća je super, kontrolira se kod primarnog ginekologa. Ako imate neku informaciju, ili vlastito iskustvo, javite.
    Puno hvala unaprijed.
    Pozdrav!
    Dr. Gordan Crvenković je meni puno pomogao dok sam bila u bolnici i za njega imam samo riječi pohvale 8)

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo, mene opet s jednim pitanjem. Počela sam obavljati preglede na SD kako bi mogla tamo roditi jer spadam u Petrovu. Danas sam opet bila na pregledu i za vrijeme CTG-a sam čula kako su jednu trudnicu koja je imala trudove vozili u Petrovu jer na SD nije bilo mjesta.
    Da li je moguće da bez obzira na to kaj ću zadnjih skoro mjesec i pol kontrolirati trudnoću na SD na kraju roditi u Petrovoj? Nisam znala da je takva gužva... :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam rodila dva dana iza tvog termina, prošle godine.
    i onda je bila uuuuužasna gužva, cure su u predrađaoni stajale, jer nije bilo kreveta, na odjelima nije bilo mjesta, pa sam ležala u predrađaoni dan prije i dan poslije poroda...i tak; uglavnom, bila je takva navala da je doktor rekao ak to ne stane da će prebacivati žene u druge bolnice, ali one koje vode trudnoće u njihovoj ambulanti (kao ti), imaju "prednost", tj. ostaju kod njih.
    kroz dan, dva se stanje malo smirilo, ali da je tako ostalo, vjerojatno bi to i radili, jer fizički više nije bilo mogućnosti primiti sve rodilje.

želim ti sretan, brz i lagan porod !

i zakasni dva dana !

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    ja sam rodila dva dana iza tvog termina, prošle godine.
    i onda je bila uuuuužasna gužva, cure su u predrađaoni stajale, jer nije bilo kreveta, na odjelima nije bilo mjesta, pa sam ležala u predrađaoni dan prije i dan poslije poroda...i tak; uglavnom, bila je takva navala da je doktor rekao ak to ne stane da će prebacivati žene u druge bolnice, ali one koje vode trudnoće u njihovoj ambulanti (kao ti), imaju "prednost", tj. ostaju kod njih.
    kroz dan, dva se stanje malo smirilo, ali da je tako ostalo, vjerojatno bi to i radili, jer fizički više nije bilo mogućnosti primiti sve rodilje.

želim ti sretan, brz i lagan porod !

i zakasni dva dana !
    Uf, sad sam malo mirnija. Baš bi mi bio bed da me pošalju u Petrovu kad smo kod njih i tečaj obavili da MM može biti sa mnom. U Petrovoj taj tečaj tak i tak ne priznaju.

Nadam se da neće biti pretjerana gužva. Da li si ti spadala na SD ili si obavljala preglede ko ja?

Kaj se tiče termina poroda i ja bi mogla prenjeti jer po mojem proračunu termin je 5 dana kasnije. Vidjet ćemo. Hvala na lijepim željama, a ja i moja bebica čestitamo unaprijed mišeku Bojanu prvi ročkas!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam doživjela da su ženu s trudovima koja se kontrolirala na SD poslali u Vinogradsku (gdje spada) jer više nisu mogli nikoga primiti. Ali to je valjda stvarno rijetkost.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ja sam doživjela da su ženu s trudovima koja se kontrolirala na SD poslali u Vinogradsku (gdje spada) jer više nisu mogli nikoga primiti. Ali to je valjda stvarno rijetkost.
    Ja se stvarno nadam da je to rijetkost. Malo me frka toga!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Nitice, blago tebi kada te frka samo toga.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    čuj, ja nikako nisam spadala na SD, jer sam još uvijek prijavljena na Knežiji i svugdje mi je ta adresa, ali sam rekla da sam se preselila u Gajnice (što je i točno), ali oni to ionako ne mogu provjerit, pa im preostaje da mi vjeruju.
    nikad mi nitko nije pravio probleme oko toga, al ak bude fakat ogromna gužva...ne znam.
    ja sam bila naručena na indukciju, od strane šefa rodilišta, pa me niti nisu mogli poslati negdje drugdje, a fakat im je bio problem smjestiti me.
    totalno su pucali od prenapučenosti.
    ak te hoće poslat drugdje, ti se napravi blesava: pa kak ne spadam tu, ja sam, npr., iz vrapča ! ak te pitaju za adresu, reci da si se preselila i da nisi mijenjala na osobnoj. : namig:
    ali valjda neće biti problem; vodiš se u njihovoj ambulanti, i ŽIVIŠ U VRAPČU , ne zaboravi. dvalj: cer: odvalj:
    eto, sad te ja tjeram u laž :ceeeerek:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam rodila oba puta u Petrovoj, oba puta sam bila u apartmanu, i imala istu ekipu (babica + doktorica). Oba puta sam namjeravala roditi u vodi, prvi put se i ostvarilo, babica je bila divna, masirala mi medjicu, itd. Drugi put me izbacili vani jer sam imala preveliki trbuh (Sankar je na kraju bio tezak 4100g ).
    I ja sam prije prvog poroda bila u dilemi jer sam cula svakakve stvari o Petrovoj, ali zbog kombinacije porod u vodi + apartman sam se odlucila za Petrovu i nisam pozalila.
    O porodu u vodi je vec pisano. Napisat cu malo o apartmanima (Sunce je vec nesto napisala, pa cu ja samo malo ponoviti jer mislim da su odlicna stvar, i iako su skupi, vrijede svake kune.
    Beba je s vama cijelo vrijeme, dakle mozete dojiti, maziti se itd. kad hocete (nosili su je samo na kupanje, a ostalo po zelji, cak je i djecja vizita dolazila u sobu) . Svi su turbo ljubazni, imate svoju sobu, svoju kupaonu s tusom, WC-om i ostalim i sto je najvaznije, svoj mir. Jako mi je bilo bitno da budem sama, da mogu u miru porazgovarati s MM-om itd.
    S obzirom na to sam vegetarijanka, trudili su se i oko hrane (u svojim granicama, razumljivo )
    Svi su savrseno ljubazni, kod prvog poroda sam im usred noci svako malo zvonila da mi dodju pomoci oko dojenja, prvo bi dosla sestra za mene, pa bi onda pozvala djecju sestru i svi su se samo smjeskali. Velim, taj mir, i taj ljubazni odnos su mi puno znacili, samo bi mi jos falilo da imam cudne cimerice (procitala sam svakakvih prica na forumu), ili da se sestre izivljavaju na meni. S obzirom na to da sam ja bila u apartmanu vrlo brzo nakon sto su zavrseni pa je to bila nova fora i kako mi je drugi porod bio jako brzo (13.5 mjeseci) nakon prvog, svi su me se dobro sjecali kad sam dosla drugi put. To smo pretpostavili pa se MM zezao da ako slucajno ne uzmem apartman drugi put, da ce mi neke sestre oci iskopati zbog toga jer su prosli put morale biti ljubazne protiv svoje volje i naravi. Zapravo je bila samo jedna na kojoj se tocno vidjelo da joj ljubazno ponasanje nije prirodno, ali su je prisilili, pa smo se zezali na njen racun :D
    Jedino sto se meni nije dopadalo je to sto 'radni dan' zapocinje u 5 ujutro s mjerenjem temperature, pa vizita, dorucak... ali tu se nema sto prigovoriti jer je to ipak bolnica a ne odmaraliste.
    Uglavnom, moje iskustva s Petrovom nisu bila losa.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa

Nitice, blago tebi kada te frka samo toga.
    Ha ha ha, ma do jučer me bila frka svega. Bolnice, poroda, boli, hoće li sve biti ok, ali od jučer mi je najveća frka da li ću moći roditi na SD jer stvarno hoću da MM bude sa mnom, a i sama bolnica, doktori i sestre mi se čine OK. Noćas sam sanjala da sam u trudovima, a u bolnici me nitko ne šljivi nego me šalju u drugu bolnicu. Užas! Prava noćna mora.

MM me smiruje i veli ma sigurno ne bu takva gužva da me ne prime, a "najgore" kaj mi se može desiti je da rodim u Petrovoj. Znam i osjećam da je najvažnije da sve prođe u redu, da rodim živu i zdravu bebicu i da izdržim porod, ali i ovi moji strahovi su normalni kaj ne?

Kada sam se na forumu raspitivala o bolnicama stvarno nisam očekivala da može biti takva gužva, ali to se može desiti u bilo kojoj bolnici, mada mislim da je najveći pritisak na SD. Žao mi je curke kaj sam Vas zagnjavila, ali lakše mi je jer vi razumijete kak se osjećam.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma kaj bi zagnjavila; prvo bumo vibrali da te prime na SD, pa onda za super porod i NO EPI, pa onda za uspješno dojenje, za veselu i lijepu bebicu, naravno, pa bumo vibrali da ste brzo doma za kompom, da konačno doznamo gdje si rodila i jesmo dobro vibrali ! :namig: pljes. namig:

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Draga Andrea, ti i tvoj preslatki mišek mi uvijek uljepšate dan i udobrovoljite me. Stvarno sam cijeli dan zabrinuta, ali nakon tvog odgovora malo mi je lakše.

Upravo sam razgovarala sa svojom sisterkom i kad sam joj rekla kaj me muči ona me uvjerila da previše brinem, da se cijelu trudnoću opterećujem sa razno raznim problemima i da je ovaj samo jedan u nizu koji ću zaboraviti za par dana. Rekla je da moram misliti pozitivno i da nema šanse da ne rodim na SD (dobro za ovo zadnje baš nisam 100% sigurna, ali ajde vjerovat ću joj )

Tak se ja pomalo navikavam i na tu mogućnost. Kak ono vele- nadaj se najgorem, očekuj najbolje. E, pa sad uz Vaše vibre i Božju pomoć vidjet ćemo kak će to sve skupa ispasti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •