Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: što odabrati?

nixa

Početno što odabrati?

marama, sling, duga, kratka, tanka, debela??? kako odabrati što je najpogodnije i najprakticnije?

Imam vec dva mala hahara (2 i 3 godine), koji se nisu nosili, osim ponekad u klokanici i za novu bebu sam odlucila kupiti maramu. Kad sam dosla tu malo izvidjeti situaciju totalno sam se izgubila, što izabrati?

Pogotovo s obzirom da trebam roditi krajem srpnja, usred ljeta, da mislim bebu odmah nositi, da se moram baviti i ovom dvojicom vecih, koji ce se isto htjeti nositi.

:?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Očito je stvar ukusa. Meni je sling zakon, pogotovo za novorođenče, pa i dalje, evo moja Ema ima 8 kg i super sam ju furala po Sljemenu nekoliko sati. Osim toga jednim potezom prstena olabavim i promjenim položaj i stoput sam ju dojila u njoj i mogu imati privatnost ako mi je ugodnije.

Možda da probaš na licu mjesta gdje ćeš kupiti

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je isto sling zakon! Lakši je za baratati. Ali kao što ti je Martina rekla najbolje da sve probaš, ako možeš.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da uzmeš ipak kolica :D ČUVAJ KIČMU

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    A da uzmeš ipak kolica :D ČUVAJ KIČMU
    Meni je beba u marami bila super lagana a kičma nije ni malo patila. Tako da to definitivno nije razlog za ne kupovinu marame, MT, ili slinga. Od klokanice mi je pukla kičma a klinac poludio pa smo je se riješili.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo je bila šala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo maramu i sling. prvih par mjeseci smo vise koristili maramu, nekako mi ga je lakse bilo namjestiti u marami. sad kombiniramo i super nam je i jedno i drugo.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi imamo i maramu i sling pa kombiniramo.
    Zapravo, sad dok je još mali, marama mi je bolja, čvrsto ga drži.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ono s kolicima, bila šala ili ne, htjela bi samo reći da mi je sling spas jer Ema 90% budnog vremena hoće biti samo na rukama i ja tako ČUVAM!!! kičmu. Na rukama je grozno. Jedino mi je žao da sa Josipom i Sarom nisam imala takvu pomoć - jer dok naraste za klokanicu, već je kasno a i nije ni upola tako udobno. Ona u roku 2 minute u ring slngu zaspi!!! Ne bi vjerovali!! Ko hipnotizirana, toliko je je udoban taj položaj T2T. Ako bi ju pokušala uspavati na rukama, trebalo bi mi minimalno 30 minuta.

Inače svakodnevno koristim kolica i ona se normalno u njima vozi. Inače nikad nisam imala problema sa vožnjom, osim dok sam koristila Peg Perego pliko (ne može se okrenuti ručka u oba smjera) pa me nisu vidjeli. Sad imam Bebe Confort Loola i uvijek me vidi, tako da stvarno nema problema! 98% vremena je u kolicima! Ako se kupuju kolica preporučujem izabrati ona kojima se pomiču ili ručke ili sjedalo jer klinci stvarno vole vidjeti poznato lice! A i meni je lakše jer ne moram stati da joj vidim lice i ostalo.

A ta kolica se i mogu super smanjiti da mi savršeno stanu u gepeg od Škode Fabie, to sa Peg perego nije bio slučaj!

A sad očekujem popust u Turbo limaču radi reklame!

Ovo je bilo isključivo dobronamjerno, jer bi voljela da je mene netko mogao savjetovati o kupnji kolica prije sedam godina!

Sad bi Loolu zamjenila jedino istim kolicima ali u onoj verziji sa tri kotača jer bi mi bilo super za rolanje (nisam o tome mislila u zimi) a i sva tri kotača se daju skinuti, pa stane u gepek, kome je bitno. U dučanu mi nisu to pokazali prilikom kupnje pa sam se za Loolu odlučila radi gepeka i manje cijene. Sad bi ipak dala tih tisuću kuna više jer ću koristiti kolica još 2,5 godine. Al eto, možda sa četvrtim ili ak dobim neočekivano lovu pa zamjenim Loolu za ove druge!

Bok!!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E sada znam, da će me svi na ovom forumu popljuvati, ali mene je prošlo ljeto spasila Baby Bjorn Air. Ima ih u Kiki. To je posebna vrsta materijala koja na neki način miče znoj od bebe. Nisam u nekim situacijama mogla koristiti kolica sa košarom pa sam onda bebu nosila u tome ( od tri mjeseca na dalje) Dijete nikada, pa niti nakon 1 sat u klokanici nije bilo uznojeno. Sada koristimo Mei Hip i bez obzira što još nije ljeto, i beba i ja se preznojimo. Tako da je definitvno ono super materijal. Nije pamuk ali vjerojatno se sa pamukom to ne bi niti moglo postići. Inače u uputama piše da se može koristiti od rođenja. U Kiki imaju i izložene nosilice, tako da možeš probati prije nego što kupiš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sve ovisi o stilu zivota, tipu djeteta...mozda da navedes jos nesto o sebi?
    recimo za teze bebe je marama sigurno najbolji izbor. u svakom slucaju za ljetnu bebu neces sigurno kupovati potstavljeni sling. ako provodis puno vremena u parku, mozda ces ponekad morati potrcat za starijom djecom (mozda se i popesti na tobogan) i u tom slucaju je isto dobra marama jer je beba nekako jako cvrsto uz tebe. s druge strane ako imas dojam da ces bebu cesce stavljati i vaditi iz nosiljke, onda je sigurno zgodniji sling...
    ja sam imala nekoliko nosiljki (marama, pouch sling, mekana klokanica) i sve su me podjednako dobro sluzile. jedino sto bih svakako naglasila da je za teske bebe marama ipak najbolja jer je tezina ravnomjerno rasporedjena.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Duga tanka marama za pocetak, a kad beba naraste onda mei tai ili podeag i kratka marama.
    Ja imam i dugu i kratku i mei tai. Dok je Lovre bio mali nosila sam ga u dugoj marami. Ali cim je poceo ozbiljno hodati preselio se u mei tai i kratku maramu, jer njih je puno lakse staviti u torbicu kad Mali zeli hodati (dosadilo mi je guranje praznih kolica).

A jos ako ti imas dvoje djece koja sigurno voli trcati, skakati i sl., onda lakse kad ces imati bebu na sebi nego u kolicima

nixa

Početno

nije me bilo u ZG sada par dana. a hvala vam na savjetima, mislim sada ici na dane beba, pa tamo konacno obabrati sto cu kupiti.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moj glas ide za sling, ali to je tvoja odluka!

Sling rules!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kupi i jedno i drugo
    nek se nađe....
    Odviška glava ne boli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke