Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: Što danas kuhate? (12. dio)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    vidim puno novih stvari, ali sutim ko zalivena dok ne provjerim stanje stvari....

    a u cem je problem? vidim frka s avatarima, smajlicima, kuhanjem....

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    I kod nas piletina sa pireom, te salata od pomidora (kao sta sandraf i Nani kazu i mocarela).

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Kod mene 100 vrsta povrća zapečenog s rižom i piletinom.

  4. #4
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    teleci kotleti i brdo salate

    sutra: telece snicle i cuspajz.

    za vikend bilo, pa se rasteglo: sarma u rastici, sogandolma i punjene paprike, supica od pileceg bataka, lukmira i zelena salata.

  5. #5

    Početno

    A znate da moram pitati...sogandolma?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Crveni luk napunjen fasiranim mesom :D
    nesto super, sto ja ne znam napravit. ustvari, nisam nikad ni pokusavala.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Kod mene 100 vrsta povrća zapečenog s rižom i piletinom.
    daj detalje?? (kiss)

  8. #8
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ma jednostavno je:

    malene glavice crvenog luka (ociscene od oljupine) obare se u vodi s malo sirceta (octa, da se ne raspadnu u kuhanju), obaruju se dok ne omeksaju toliko da se mogu razdvajati slojevi luka.

    smjesa za punjenje ista je kao za punjene paprike, znaci (junece) fasirano meso, luk, persun, mrkva, so, biber i malo vode - da smjesa bude meksa.

    loptice od luka pune se (kroz otvore koji ostanu nakon ciscenja glavica, znaci racunati na velicinu prsta koji mora tuda proci ) smjesom i kuhaju u malo vode dok meso ne bude kuhano, BEZ MIJESANJA jer bi se luk raspao.

    obicaj je da se po sogandolmi stavi malo kiselog vrhnja, a radi ukusa moze i "ucvrkana" mljevena paprika u puteru.

    u slast!

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Opereš rižu , nasjeckaš povrće (ja kupila papriku, luk jedan i drugi, tikvicu, patlidžan, mrkvu, pešin i paradajz) i meso (ja kupila piletinu - dva batka i dva karabatka).
    U tepsiju (lastijeru) prvo staviš rižu, pa povrće i meso i staviš peći na 180°.
    Vode ne trbaš dodavati jer povrće pusti svoj sok.
    Tepsiju malo namasti maslinovim, meso će pustiti nešto masnoće.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Kako pravite rizu u rerni? ja ne znam, pa da me ubijes
    Uvijek ili zagori, ili se dobro ne ispece (skuha, sta li...)
    Kako prpiremate. ja bih rado ovo povrce sa rizom od Apricot, ali ja to prvo skuham na ploci, pa poslije sve zapecen u rerni. Nevolja je ta sto mi nekako suho ispadne

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    A meni baš sočno - Orka uzme kruh pa još umače u taj sok što ga povrće pusti.

  12. #12
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    dopuna recepta za sogandolmu:
    zaboravila sam dodati u smjesu s mesom rizu ili, kako ja to pravim, rendani krompir. inace cete dobiti loptice za bilijar :D

    rizu u rerni pravim po principu da na jednu mjericu rize stavim 3,5 - 4 mjerice vode (tecnosti), a koristim talijansku (ili je slovenacka? :ces, ces po glavi: ) rafiniranu rizu okruglog zrna (onu sa daskom na slici, zeleno-bijelo pakovanje). ostalo kako me vec krene...

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam danas radila nešto iz role,ime neznam..ide ovako:

    na luku prodinstam grah iz konzerve,dodam malo paradajza i prebacim u vatrostalnu zdjelu,na to stavim pečene kobasice i preko toga restani krumpir koji polijem s malo soka od kobasica i stavim u rolu dok krumpir ne zarumeni.
    može umjesto restanog pire krompir,al ja ga ne volim

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    a sutra nam dolaze gosti na ručak(MM je na godišnjem) pa ćemo roštilj,pomfrit,pohane tikvice i palačinke s pršutom.
    Mislim da ću napraviti i banana kocke..zaljubili smo se u njih.

  15. #15
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    a sutra nam dolaze gosti na ručak(MM je na godišnjem) pa ćemo roštilj,pomfrit,pohane tikvice i palačinke s pršutom.
    Mislim da ću napraviti i banana kocke..zaljubili smo se u njih.
    kak idu te palačinke s pršutom ?!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    nasjeckam pršut,malo sira naribam dodam 1 jaje i pola kis.vrhnja i malo peršina.premažem s tim palačinke,zarolam,pa u brašno,pa onda jaja(tada krajeve stisneš vilicom da se zalijepe)i na kraju u mrvice i ispečem.a isto tako je odlično kad ih napunim povrčem npr.kukuruzom,graškom,mrkvom...povrče prodinstam i dodam malo paradajza(sosa)začinim i nadjenem palačinke pa spoham.nekad u to dodam i puretinu na kockice.mljac

  17. #17

    Početno

    Te palacinke su super, samo s njima imas jako puno posla, a i zmazes jaaako puno sudja...
    Mi danas varivo od slanutka.

  18. #18
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja danas pileća jetrica-saft i palenta + ukiseljeni karfiol, mljac.

    probat ću ove palačinke jedan dan, ak mi bojan dozvoli, izgleda mi da je to mrak !

  19. #19

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    371

    Početno

    Ja danas kuham jaje, komada 1. Na dijeti sam.

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Te palacinke su super, samo s njima imas jako puno posla, a i zmazes jaaako puno sudja...
    Mi danas varivo od slanutka.
    I mi slanutak. Na grah-način.

  21. #21

    Početno

    Danas kus-kus s tunom, kaparima i lukom. Da ima finog paradajza ubacila bih i njega, ali ovaj 'domaci' NL nema okus ni po cemu, pa cemo bez njega.

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    File od zubaca i blitva.

  23. #23

    Početno

    U NL nema blitve, ima samo onaj kineski pak-soy (ili bok-choy), koji joj je relativno slican, tako da kad dodjemo u Hrv. prvih tjedan dana je blitva na meniju.(a i MM je iz Splita :namig Vrlo tesko se moze naci i kelj.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Danas kus-kus s tunom, kaparima i lukom. Da ima finog paradajza ubacila bih i njega, ali ovaj 'domaci' NL nema okus ni po cemu, pa cemo bez njega.
    Ja sam presla na pomidore iz konzerve. Iskljucivo cijele jer onda znam da sama mogu skinuti zaostalo ljusku i bez zacina.

    Je li tebi paksoy ima premalo zelenog dijela lista? Ona velika debela stabljika mi je bezveze. Ima neke tvrde konce zbog kojih bi trebalo po duzini izrezati na kratke komade inace ti to sve zapinje i grebe. Onda mi bude zao placati kad vidim da je iznad stabljike svega 1 cm zelenog lista.

  25. #25

    Početno

    Kupila svega dvaput i odustala. Vele Kinezi da je tajna u rezanju na rezance ili sitne komadice, ali meni je i tako bez vaze.

  26. #26

    Početno

    bez vaze
    Bez veze, naravno.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Da. Tako sam i pomislila. Ali svejedno, previse truda i para, premalo muzike.


    Kelj ti ja btw prilicno lako nadem. Cak ga i hajn ima dosta redovno.

    Ali u principu povrce se svodi na patlizdan, tikvicu (da nisu prepisali ratatuile od francuza ne bi nikad ni to imali) i one osusene i nikakve mahune sperziebonen.

    Sve sto bih ja je skupo. Siroke mahune (snijbonen) kostaju kao i meso.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    btw, za danas nemam ideju.
    bas bih voljela preskociti kuhanje jedan dan.

    u srijedu sam pekla listove i skroz su se raspali. valjda nisu bili narocito svjezi. pecem ih vec godinama, ovo je drugi put da su se raspali. :ljuti:

  29. #29

    Početno

    Evo ti jedan odlican bezmesni recept s mahunama:
    600g mahuna
    2-3 reznja cesnjaka, narezanog na tanke rezance
    10 sundried tomatoes
    feta
    origano
    Na mjesavini maslinovog i obicnog ulja lagano preprzi cesnjak (ne predugo, da ne postane gorak), stavi tomatoes i mahune, podlijevaj vodom (jako malo, tek toliko da nisu na suhom) i dinstaj dok mahune ne omeksaju. Kad je gotovo stavi dosta origana, a kad se malo ohladi namrvi fetu. Mljac!

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Ja cu danas pileca prsa u spinatu. Pojma nemam kako cu to napraviti, ali mi je to jedino ostalo u frizideru, pa cu nesto iskombinovati.

  31. #31
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Sinoc sam kuhala (za danas) varivo od boba: dinstani luk, mrkva, bob, krompir i male njokice od jaja i brasna. Greskom sam ga ostavila da se kuha barem sat dulje ... i iznenadjenje ... suuuper je. Mozda zato jer je i kozica sasvim omeksala. Sreca da nije zagorilo (volim Zepter )

  32. #32

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam se poželjela jesti bob,kaj nije on tek u ljeti?

    danas smo ručali kod mojih,a za večeru krpice sa šunkom:
    zamjesiti tijesto od 30dkg brašna,1 jajeta,soli i vode.razvaljati na tanko i rezati krpice,skuhati ih u slanoj kipućaj vodi par min.vatrostalnu zdjelu namazati maslacem i krpice pomješati sa smjesom u koju ide 20-30dkg kuhane ili suhe šunke,1 jaje,pola kis.vrhnja,peršina i začina.odozgora staviti malo maslaca i zapeći u roli 15-ak min.

  33. #33
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    dolega, mozda je ovo bio suhi? ili iz zamrzivaca?

    ja ga nisam jos jela ove godine, a - obozavam ga.
    samo ga skuham u slanoj vodi i prelijem maslinovim uljem, preko natrgam malo moraca ili kopra, sto vec kupim (neki prodaju morac pod kopar , a meni neugodno buniti se).

    samo su me zgadili pricama o bubicama u bobu (brrrrrrrr)

  34. #34

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Vjerojatno je suhi.
    Inače ja sve grahoraste biljčice koristim cijele godine, ne samo u sezoni. Grah imamo domaći i njega obavezno zamrznem, pa traje.

    Ulovila me službena frka jer sutra počinjem raditi.
    Pa sam krenula organizirat tjedni raspored kuhanja i nastojim nekako da sve ostane kao do sad (znači, kuhano svaki dan).
    Tako da za sutra imam spremnu junetinu iz današnje juhe + pire krumpir + paradajz sos.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Ja opet ne znam sta da kuham?
    U petak smo imali pohovane snicle, krompir i spinat, u subotu pitu od sira, jucer krompir na pole sa sirom, te supica...
    Danas razmisljam o grahu. Ima jedan fazon. Ja ga ne znam napravit. Samo dva puta u zivotu sam ga kuhala.

    Apricot se sigurno isciscava

  36. #36

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Apricot se sigurno isciscava
    :pljes: :pljes: :pljes:

    Mi danas teletinu u umaku od sampinjona, knedle od sira i matovilac. I kremsnite od jucer.

  37. #37
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Glede boba - nije suhi, vec smrznuti

    Na trznice dolazi negdje pocetkom 6 mjeseca (mislim), ali jako kratko traje... A i smrznuti se jako tesko nadje...

    A danas juha od cvjetace i pita zeljanica

  38. #38
    pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    Obožavam pitu zeljanicu, ali samo onu koju napravi moja mama. Ona razvija tijesto, ja sam probala sa gotovim ali nije ispalo tako fino iako je smjesa ista!

  39. #39
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Slazem se za tijesto... Moja mama radi najbolje...

  40. #40

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Jučer sam skuhala varivo od kelja s piletinom za danas. Danas moram nešto napraviti za sutra. Možda gulaš od vrganja.

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?

  42. #42

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?
    Dobra fora :D

  43. #43

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?
    Draga moja, postoje ti mjesta gdje drugi skuhaju i posluže, a ti samo sjedneš i jedeš. Zovu se restorani.

    Dobar tek!

  44. #44
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja ovih dana ne stignem ni do zahoda, a ne da čekam po restoranima.
    Osim toga, više volim domaću hranu (belj).

  45. #45

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Pa gdje je sveki kad je najpotrebnija?
    Danas: supa s knedlama, pečena teleća rebarca i krompir.

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Pa gdje je sveki kad je najpotrebnija?
    Otišla na more na 6 mjeseci.
    Bez prethodne najave!

  47. #47

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Otisla na more na 6 mjeseci.
    Bez prethodne najave!
    A gdje je ekstaticni vristeci smajlic?

  48. #48
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Samo da se pohvalim s jucerasnjom zeljanicom ... polizali tepsiju ... Najgore je sto smo je "morali" jesti vrucu, a najbolja je kad se malo ohladi ... pa smo u roku 20 minuta morali sve dovrsiti ... pa nije bilo za brata kojeg sam pozvala na zeljanicu... Danas cemo spinat (opet zeleno ) s krompirima i jajima...

  49. #49

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas kotlete s kromopirom u lastijeri i zelena salata. za desert jagode sa slagom! :D :D

  50. #50

    Početno

    Jooj, nemoj jagode sredinom travnja i to pogotovo ako su uvoz iz NL.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •