Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 104 od 104

Tema: Što danas kuhate? (12. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj Lilly prvotno napisa
    Pa i ja sam Bosanka. Kod nas ne stavljaju. :D

Debele crvene paprike imaju debelu ljusku koja poslije davi (doduse ja svaku papriku gulim pa mi to ne bi trebao biti razlog) ali crvene ne bih koristila za to i zbog toga sto bas i nemaju neki ukus u poredenju sa tankim zutim. Fali im miris.
    Taj miris paprika ja ne osjecam od kada sam otisla iz domovine.
    A otkud vam sad zute paprike? Ja sam nasla one zelenkaste, duge, tanke...Nisu nesto. A ove crvene babure kao sto napisah umjesto sice kusura dao mi prodavac.
    Lilly, pogledaj u svako dolmljenje ide riza. ne znam iz kojeg si kraja, ali ja sam iz sred sredine. Znaci SA i okolina od 50 km. :D MM je iz Krajine i isto se paprike filuju sa rizom i krompirima.

Dolma- punjenje krompirom, mesom i rizom.

Ja sam sa sjevernog dijela. I punjenje ne zovemo dolma. Mozda zato sto nema rize u njemu?

Zutih paprika kod mene nema nikad. Nekad kupim tanke zelene ali te mi opet iz drugih razloga nisu tako fine kao zute. Tek tu i tamo mama sa svoje pijace donese zute i tada uzivamo ali inace ih nikad nema.

I kako je ispalo? Riza dobra?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dolme su sve vrste punjenja. Luka, paprika, paradajza...Turska rijec.
    Isto kao sto je musaka sve sto se slaze, reda. 8)
    A paprike su bile haos. Cak ih je Edita smazala, a vec deset dana nece domace hrane.
    Sve se valjda razlikuje od kraja do kraja. Pogledam na stranici Bosanskog kuhara je li se paprike sa krompirom u originalu recepta pune i sa rizom, pa javim 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hajde a kad si tako vrijedna, otvoris mozda i novi topic? Tako da ovaj lagano zaokruzimo. :-X

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gornji smajlic je greska. Trebao je biti pusa.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •