Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Slani kolac od sira, spinata i gljiva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno Slani kolac od sira, spinata i gljiva

    SLANI KOLAC OD SIRA, SPINATA I GLJIVA

    Kategorija: glavno jelo / prilog, jelo iz pecnice
    Vrijeme pripreme: 2:30 h (30 min. pripreme, 1h pecenja, 1h hladjenja)
    Porcija: 8

    Sastojci:
    170 grama zacinjenih prezli (vidi recept)
    1/4 case putra + malo za tepsiju + 1 jusna zlica
    300 grama spinata (moze i zamrznutog)
    2. konzerve gljiva (cca 300 grama)
    1 manji luk
    2 reznja cesnjaka
    1 cajna zlica pimenta
    600 grama svjezeg light sira
    100 grama sira Feta
    1 casa light mlijeka
    3/4 cajne zlice soli
    1/4 cajne zlice crvene paprike
    1/4 cajne zlice papra
    malo naribanog muskatnog orascica

    ZACINJENE PREZLE: ispeci 3 komada integralnog kruha, samljeti i zaciniti sa 3 jusne zlice suhog origana.

    Priprema:
    - zagrijati pecnicu na 250 C.
    - namastiti dno tepsije srednje velicine sa putrom, po stranama posuti 1. jusnu zlicu zacinjenih prezli
    - otopiti 1/4 case putra na laganoj vatri, dodati ostatak prezli i dobro pomijesati. Sa tom masom obloziti dno tepsije (dobro utisnuti).
    - pripremiti spinat: otopiti i pustiti ga da se osusi na kuhinjskim rucnicima.
    Nasjeckati sitno luk i cesnjak.
    - u loncu zagrijati 1. jusnu zlicu putra. Na njemu poprziti luk, cesnjak i gljive na srednjoj temperaturi uz stalno mijesanje cca 3 minute (povrce mora ostati malo tvrdo). Dodati spinat i pimento, dobro promijesati i kuhati jos 5 minuta.
    - u blenderu izmiksati svjezi light sir, dodati sir Fetu i postepeno, kako masa postaje kremastija, ulijeati mlijeko. Kad je masa jednolicna, dodati povrce, sol, crvenu papriku, papar i muskatni orascic i lagano promijesati kuhacom.
    - uliti masu u pripremljenu tepsiju i peci 1h. Kad je gotovo, ugasiti pecnicu, pustiti vrata pecnice djelomicno otvorena i ostaviti jos 1 h.
    - prekriti i ohladiti.

    Prijedlog za prilog: turski ayran, jogurt light, ili zelena salata sa lukom, octom i maslinovim uljem...

    Prehrambene vrijednosti za 1. porciju:
    - kalorija = 260,8
    - masti = 18,1 grama
    - ugljikohidrata = 11,1 gram
    - proteina = 14,8 grama.

  2. #2
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Definitivno nije dobro čitati ovaj recept na prazan želudac... sline potekle u potocima

  3. #3
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Moze jedno pitanjce laika?
    Sto je piment?

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa
    Moze jedno pitanjce laika?
    Sto je piment?
    To ti je začin. Moja baka ga je još upotrebljavala, pa nije ništa novoga. Mislim da ga je stavljala u krvavice, ali nisam sigurna. Ima vrlo karakterističan miris.

  5. #5
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa
    Sto je piment?
    Piment je zacin koji ima slican okus kao muskatni orascic... Ima za kupiti u Super Konzumu (Kotany zacini).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •