-
Sekeli gulas
Znam.
Sramim se.
Ali ja to ne znam napraviti. :?
Nemam ni najmanju ideju kako to ide. A fino mi je.
Pa ako netko moze na brzinu napisati recept.
Sto detaljniji: treba li ispirati kiselo zelje? Koliko vode - da ne ispadne da imam juhu od zelja, i sl.
hvala
hvala
hvala
-
Ja sam oduvijek mislila da sekeli ide s obicnim zeljem, a ne kiselim...pogledat cu u Vuceticku, pa javim kasnije...
-
Simpl.
Dakle:
Zdinstaš luka.
Hitiš gore meso zrezano na kockice.
Čekaš da omekšaju,
Dodaš kiselo zelje.
Podljevaš.
Staviš omiljene začine.
Skuhaš žgance il kaj već volite i gotovo.
-
Imas pravo, ipak je kiseli. Dakle, teta Vucetic kaze:
SEKELI GULAS
3/4kg svinjetine
4dkg masti
15dkg luka
1/2kg kiselog zelja
1dl kiselog vrhnja
sol, papar, crvena paprika
U masti (prepisujem doslovno iz knjige, izdanje '78.)se isprzi na ploske izrezani luk, doda crvene paprike, stavi se na kocke rezana svinjetina, soli i papri. Kad je meso napol mekano, stavi se na rezance rezano kiselo zelje. Podlijeva se vodom i pirja dok bude mekano. Na kraju se doda kiselog vrhnja.
Jednostavno, ne?
-
Slutila sam i ja da je jednostavno. Problem je u tome sto ja i najjednostavnije stvari uspijem napraviti odvratno. Ali - probat cu.
Hvala vam curke
(jos uvijek me muci podlijevanje - redovito su mi stvari koje trebaju biti rijetke - preguste, i obrnuto)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma