Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 104

Thread: Što danas kuhate? (12. dio)

  1. #1

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    vidim puno novih stvari, ali sutim ko zalivena dok ne provjerim stanje stvari....

    a u cem je problem? vidim frka s avatarima, smajlicima, kuhanjem....

  2. #2

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    I kod nas piletina sa pireom, te salata od pomidora (kao sta sandraf i Nani kazu i mocarela).

  3. #3
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Kod mene 100 vrsta povrća zapečenog s rižom i piletinom.

  4. #4
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    teleci kotleti i brdo salate

    sutra: telece snicle i cuspajz.

    za vikend bilo, pa se rasteglo: sarma u rastici, sogandolma i punjene paprike, supica od pileceg bataka, lukmira i zelena salata.

  5. #5

    Default

    A znate da moram pitati...sogandolma?

  6. #6

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Crveni luk napunjen fasiranim mesom :D
    nesto super, sto ja ne znam napravit. ustvari, nisam nikad ni pokusavala.

  7. #7

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Kod mene 100 vrsta povrća zapečenog s rižom i piletinom.
    daj detalje?? (kiss)

  8. #8
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    ma jednostavno je:

    malene glavice crvenog luka (ociscene od oljupine) obare se u vodi s malo sirceta (octa, da se ne raspadnu u kuhanju), obaruju se dok ne omeksaju toliko da se mogu razdvajati slojevi luka.

    smjesa za punjenje ista je kao za punjene paprike, znaci (junece) fasirano meso, luk, persun, mrkva, so, biber i malo vode - da smjesa bude meksa.

    loptice od luka pune se (kroz otvore koji ostanu nakon ciscenja glavica, znaci racunati na velicinu prsta koji mora tuda proci ) smjesom i kuhaju u malo vode dok meso ne bude kuhano, BEZ MIJESANJA jer bi se luk raspao.

    obicaj je da se po sogandolmi stavi malo kiselog vrhnja, a radi ukusa moze i "ucvrkana" mljevena paprika u puteru.

    u slast!

  9. #9
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Opereš rižu , nasjeckaš povrće (ja kupila papriku, luk jedan i drugi, tikvicu, patlidžan, mrkvu, pešin i paradajz) i meso (ja kupila piletinu - dva batka i dva karabatka).
    U tepsiju (lastijeru) prvo staviš rižu, pa povrće i meso i staviš peći na 180°.
    Vode ne trbaš dodavati jer povrće pusti svoj sok.
    Tepsiju malo namasti maslinovim, meso će pustiti nešto masnoće.

  10. #10

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Kako pravite rizu u rerni? ja ne znam, pa da me ubijes
    Uvijek ili zagori, ili se dobro ne ispece (skuha, sta li...)
    Kako prpiremate. ja bih rado ovo povrce sa rizom od Apricot, ali ja to prvo skuham na ploci, pa poslije sve zapecen u rerni. Nevolja je ta sto mi nekako suho ispadne

  11. #11
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    A meni baš sočno - Orka uzme kruh pa još umače u taj sok što ga povrće pusti.

  12. #12
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    dopuna recepta za sogandolmu:
    zaboravila sam dodati u smjesu s mesom rizu ili, kako ja to pravim, rendani krompir. inace cete dobiti loptice za bilijar :D

    rizu u rerni pravim po principu da na jednu mjericu rize stavim 3,5 - 4 mjerice vode (tecnosti), a koristim talijansku (ili je slovenacka? :ces, ces po glavi: ) rafiniranu rizu okruglog zrna (onu sa daskom na slici, zeleno-bijelo pakovanje). ostalo kako me vec krene...

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam danas radila nešto iz role,ime neznam..ide ovako:

    na luku prodinstam grah iz konzerve,dodam malo paradajza i prebacim u vatrostalnu zdjelu,na to stavim pečene kobasice i preko toga restani krumpir koji polijem s malo soka od kobasica i stavim u rolu dok krumpir ne zarumeni.
    može umjesto restanog pire krompir,al ja ga ne volim

  14. #14

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    a sutra nam dolaze gosti na ručak(MM je na godišnjem) pa ćemo roštilj,pomfrit,pohane tikvice i palačinke s pršutom.
    Mislim da ću napraviti i banana kocke..zaljubili smo se u njih.

  15. #15
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    a sutra nam dolaze gosti na ručak(MM je na godišnjem) pa ćemo roštilj,pomfrit,pohane tikvice i palačinke s pršutom.
    Mislim da ću napraviti i banana kocke..zaljubili smo se u njih.
    kak idu te palačinke s pršutom ?!

  16. #16

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    nasjeckam pršut,malo sira naribam dodam 1 jaje i pola kis.vrhnja i malo peršina.premažem s tim palačinke,zarolam,pa u brašno,pa onda jaja(tada krajeve stisneš vilicom da se zalijepe)i na kraju u mrvice i ispečem.a isto tako je odlično kad ih napunim povrčem npr.kukuruzom,graškom,mrkvom...povrče prodinstam i dodam malo paradajza(sosa)začinim i nadjenem palačinke pa spoham.nekad u to dodam i puretinu na kockice.mljac

  17. #17

    Default

    Te palacinke su super, samo s njima imas jako puno posla, a i zmazes jaaako puno sudja...
    Mi danas varivo od slanutka.

  18. #18
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    ja danas pileća jetrica-saft i palenta + ukiseljeni karfiol, mljac.

    probat ću ove palačinke jedan dan, ak mi bojan dozvoli, izgleda mi da je to mrak !

  19. #19

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    371

    Default

    Ja danas kuham jaje, komada 1. Na dijeti sam.

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by dille
    Te palacinke su super, samo s njima imas jako puno posla, a i zmazes jaaako puno sudja...
    Mi danas varivo od slanutka.
    I mi slanutak. Na grah-način.

  21. #21

    Default

    Danas kus-kus s tunom, kaparima i lukom. Da ima finog paradajza ubacila bih i njega, ali ovaj 'domaci' NL nema okus ni po cemu, pa cemo bez njega.

  22. #22
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    File od zubaca i blitva.

  23. #23

    Default

    U NL nema blitve, ima samo onaj kineski pak-soy (ili bok-choy), koji joj je relativno slican, tako da kad dodjemo u Hrv. prvih tjedan dana je blitva na meniju.(a i MM je iz Splita :namig Vrlo tesko se moze naci i kelj.

  24. #24

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Quote Originally Posted by dille
    Danas kus-kus s tunom, kaparima i lukom. Da ima finog paradajza ubacila bih i njega, ali ovaj 'domaci' NL nema okus ni po cemu, pa cemo bez njega.
    Ja sam presla na pomidore iz konzerve. Iskljucivo cijele jer onda znam da sama mogu skinuti zaostalo ljusku i bez zacina.

    Je li tebi paksoy ima premalo zelenog dijela lista? Ona velika debela stabljika mi je bezveze. Ima neke tvrde konce zbog kojih bi trebalo po duzini izrezati na kratke komade inace ti to sve zapinje i grebe. Onda mi bude zao placati kad vidim da je iznad stabljike svega 1 cm zelenog lista.

  25. #25

    Default

    Kupila svega dvaput i odustala. Vele Kinezi da je tajna u rezanju na rezance ili sitne komadice, ali meni je i tako bez vaze.

  26. #26

    Default

    bez vaze
    Bez veze, naravno.

  27. #27

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Da. Tako sam i pomislila. Ali svejedno, previse truda i para, premalo muzike.


    Kelj ti ja btw prilicno lako nadem. Cak ga i hajn ima dosta redovno.

    Ali u principu povrce se svodi na patlizdan, tikvicu (da nisu prepisali ratatuile od francuza ne bi nikad ni to imali) i one osusene i nikakve mahune sperziebonen.

    Sve sto bih ja je skupo. Siroke mahune (snijbonen) kostaju kao i meso.

  28. #28

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    btw, za danas nemam ideju.
    bas bih voljela preskociti kuhanje jedan dan.

    u srijedu sam pekla listove i skroz su se raspali. valjda nisu bili narocito svjezi. pecem ih vec godinama, ovo je drugi put da su se raspali. :ljuti:

  29. #29

    Default

    Evo ti jedan odlican bezmesni recept s mahunama:
    600g mahuna
    2-3 reznja cesnjaka, narezanog na tanke rezance
    10 sundried tomatoes
    feta
    origano
    Na mjesavini maslinovog i obicnog ulja lagano preprzi cesnjak (ne predugo, da ne postane gorak), stavi tomatoes i mahune, podlijevaj vodom (jako malo, tek toliko da nisu na suhom) i dinstaj dok mahune ne omeksaju. Kad je gotovo stavi dosta origana, a kad se malo ohladi namrvi fetu. Mljac!

  30. #30

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Ja cu danas pileca prsa u spinatu. Pojma nemam kako cu to napraviti, ali mi je to jedino ostalo u frizideru, pa cu nesto iskombinovati.

  31. #31
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Sinoc sam kuhala (za danas) varivo od boba: dinstani luk, mrkva, bob, krompir i male njokice od jaja i brasna. Greskom sam ga ostavila da se kuha barem sat dulje ... i iznenadjenje ... suuuper je. Mozda zato jer je i kozica sasvim omeksala. Sreca da nije zagorilo (volim Zepter )

  32. #32

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam se poželjela jesti bob,kaj nije on tek u ljeti?

    danas smo ručali kod mojih,a za večeru krpice sa šunkom:
    zamjesiti tijesto od 30dkg brašna,1 jajeta,soli i vode.razvaljati na tanko i rezati krpice,skuhati ih u slanoj kipućaj vodi par min.vatrostalnu zdjelu namazati maslacem i krpice pomješati sa smjesom u koju ide 20-30dkg kuhane ili suhe šunke,1 jaje,pola kis.vrhnja,peršina i začina.odozgora staviti malo maslaca i zapeći u roli 15-ak min.

  33. #33
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    dolega, mozda je ovo bio suhi? ili iz zamrzivaca?

    ja ga nisam jos jela ove godine, a - obozavam ga.
    samo ga skuham u slanoj vodi i prelijem maslinovim uljem, preko natrgam malo moraca ili kopra, sto vec kupim (neki prodaju morac pod kopar , a meni neugodno buniti se).

    samo su me zgadili pricama o bubicama u bobu (brrrrrrrr)

  34. #34

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Vjerojatno je suhi.
    Inače ja sve grahoraste biljčice koristim cijele godine, ne samo u sezoni. Grah imamo domaći i njega obavezno zamrznem, pa traje.

    Ulovila me službena frka jer sutra počinjem raditi.
    Pa sam krenula organizirat tjedni raspored kuhanja i nastojim nekako da sve ostane kao do sad (znači, kuhano svaki dan).
    Tako da za sutra imam spremnu junetinu iz današnje juhe + pire krumpir + paradajz sos.

  35. #35

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ja opet ne znam sta da kuham?
    U petak smo imali pohovane snicle, krompir i spinat, u subotu pitu od sira, jucer krompir na pole sa sirom, te supica...
    Danas razmisljam o grahu. Ima jedan fazon. Ja ga ne znam napravit. Samo dva puta u zivotu sam ga kuhala.

    Apricot se sigurno isciscava

  36. #36

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    Apricot se sigurno isciscava
    :pljes: :pljes: :pljes:

    Mi danas teletinu u umaku od sampinjona, knedle od sira i matovilac. I kremsnite od jucer.

  37. #37
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Glede boba - nije suhi, vec smrznuti

    Na trznice dolazi negdje pocetkom 6 mjeseca (mislim), ali jako kratko traje... A i smrznuti se jako tesko nadje...

    A danas juha od cvjetace i pita zeljanica

  38. #38
    pcelica's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    752

    Default

    Obožavam pitu zeljanicu, ali samo onu koju napravi moja mama. Ona razvija tijesto, ja sam probala sa gotovim ali nije ispalo tako fino iako je smjesa ista!

  39. #39
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Slazem se za tijesto... Moja mama radi najbolje...

  40. #40

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Jučer sam skuhala varivo od kelja s piletinom za danas. Danas moram nešto napraviti za sutra. Možda gulaš od vrganja.

  41. #41
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?

  42. #42

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?
    Dobra fora :D

  43. #43

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Može li mi netko nešto skuhati - luda sam od posla?
    Draga moja, postoje ti mjesta gdje drugi skuhaju i posluže, a ti samo sjedneš i jedeš. Zovu se restorani.

    Dobar tek!

  44. #44
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja ovih dana ne stignem ni do zahoda, a ne da čekam po restoranima.
    Osim toga, više volim domaću hranu (belj).

  45. #45

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Pa gdje je sveki kad je najpotrebnija?
    Danas: supa s knedlama, pečena teleća rebarca i krompir.

  46. #46
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ninet
    Pa gdje je sveki kad je najpotrebnija?
    Otišla na more na 6 mjeseci.
    Bez prethodne najave!

  47. #47

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Otisla na more na 6 mjeseci.
    Bez prethodne najave!
    A gdje je ekstaticni vristeci smajlic?

  48. #48
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Samo da se pohvalim s jucerasnjom zeljanicom ... polizali tepsiju ... Najgore je sto smo je "morali" jesti vrucu, a najbolja je kad se malo ohladi ... pa smo u roku 20 minuta morali sve dovrsiti ... pa nije bilo za brata kojeg sam pozvala na zeljanicu... Danas cemo spinat (opet zeleno ) s krompirima i jajima...

  49. #49

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    danas kotlete s kromopirom u lastijeri i zelena salata. za desert jagode sa slagom! :D :D

  50. #50

    Default

    Jooj, nemoj jagode sredinom travnja i to pogotovo ako su uvoz iz NL.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •