Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Dojilja koja jede previše slatkiša

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dojilja koja jede previše slatkiša

Ja sam jedna dojilja koja jede puno slatkiša, ne mogu si pomoći, smažem sve slatko na što naletim. Je li moguće da je onda i moje mlijeko slađe ili kaloričnije? Naime, moja baka tvrdi da mi se djeca zbog toga previše debljaju (oko 1 kg, 1,5 kg na mjesec). Baš me zanima!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne
    kvaliteta tvog mlijeka se ne mijenja ma kako se ti nekvaliteno hranila. Dijete dobiva ono sto mu treba onoliko koliko mu treba.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hmm i ja sam se to znala pitati.
    U početku su isto tako dobijali na težini, a poslije 5-6 mj. se smanji što je uostalom i normalan razvoj dojenčeta!

Moj bude pospan i ja ga prištekam na cicu, on se nacica i skoči na nogice kao da se nacucio red bulla :shock: :/ a tako je bilo i s prvim.

Ili je od puno slatka što ja redovno tamanim ili temperament :?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene u ovaj klub
    Uglavnom, mlijeko stagnira, a mi rastemo.
    Točnije, nikako da se riješim 3kg viška nakon 2. poroda. A da tako ne volim slatko, sigurno bih odavno to riješila.
    Ne znam, ali meni se s vrmena na vrijeme stvori neka gorčina u ustima koju najviše volim riješiti Milkom

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema veze s vezom. ja jedem pretjerane kolicine slatkog (cokolade, kolaca, cokolino, griz... ponekad, kad mi je kriza, umutim si obicnu slag pjenu pa je utamanim... da ne spominjem neka druga "krizna" rjesenja )

djecaci su dobivali maksimalno po nekih 800g mjesecno, cure u prvom mjesecu intenzivnog dojenja - identicno - 650g svaka...

s time da mi je s idom pedijatrica rekla da je to puno premalo (za bebu od 4.030g pri porodu), pa me "pogurnula" na putu prestanka dojenja...

s ami vise nije "smjela" nis komentirat, iako je ova imala 4.610g pri porodu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je sad malo lakše, ali treba mi i koji znanstveni argument, inače mi baka neće otvoriti svoju bombonjeru (tako je počela naša prepirka)!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Dojilja koja jede previše slatkiša

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ja sam jedna dojilja koja jede puno slatkiša, ne mogu si pomoći, smažem sve slatko na što naletim.
    ta sam i drago mi je da nema veze jer su i moji praščići. Ian je dobio prvi mjesec 1850, pa 1600, a mala za manje od mjesec dana 1500, a i drugi mjesec mi smrdi na toliko ili više

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Obožavam i jedem puuuno čokolade. Ne kolače, ne bombone, ne kekse nego čokolade. I moj mali ih obožava
    A nikad nije dobivao više od 800g mjesečno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još jedne
    koja je za vrijeme dojenja natukla 10 kila
    koje ne idu dolje
    i sad imam totalno poremećen metabolizam
    noćne krize, kada bi pojela sve što bi mi se našlo pod zubom
    radi mene se zaključava ormar
    možda nije utjecalo na kvalitetu mlijeka, ali je utjecalo na mene i kvalitetu mog života
    i ne mogu se sad riješiti te ovisnosti o slatkom
    ako možete prekinuti, prekinite što ranije s tim slatkišima

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno nema veze s vezom.
    Ja slatko baš i ne jedem a mališa je u 29 dana dobio 1700 g. A sve mi se čini da je i ovaj mjesec nastavio u tom ritmu.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

NJam, njam.... 1400 prvi mjesec a bit će slično i drugi !

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ahoj Brunda!!!!
    NIsam te dugo srela - vidi tvog mačka, baš je sladak.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

isto tako tamanim slatkise i sigurno bi se debljala da se nisam u trudnoci udebljala skoro 40kg, pa sad glede i unatoc tamanjenju kile idu dolje

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    evo još jedne
    koja je za vrijeme dojenja natukla 10 kila
    koje ne idu dolje
    i sad imam totalno poremećen metabolizam
    noćne krize, kada bi pojela sve što bi mi se našlo pod zubom
    radi mene se zaključava ormar
    možda nije utjecalo na kvalitetu mlijeka, ali je utjecalo na mene i kvalitetu mog života
    i ne mogu se sad riješiti te ovisnosti o slatkom
    ako možete prekinuti, prekinite što ranije s tim slatkišima
    O daaa isto u potpunosti poslije prvog poroda! A i sad... nema mi pomoći, tipkam i tamanim komad torte

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

al sam fulala temu: moja je curica u pocetku kad sam jela manje slatkisa dobivala vise na tezini nego sad kad ih jedem vise
    tako da iz mog iskustva bi se moglo reci da je svejedno koliko slatkisa se pojede
    strucni savjet ne mogu dat

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vidim da nisam jedina Sad se mogu vadit na dojenje, jer i ja tamanim sve slatko. Svaki dan kupujem kutiju keksa za moguće posjetitelje i uredno ih ja tamanim. A kada nemam ni keksa, ni čokolade, ni nutele, uredno navalim na Kraš Ekspres i to pola šalice istoga sa tek toliko mlijeka da ga mogu rastopiti. Vagala sam se mjesec dana nakon poroda i skužila da sam dobila 4 kg. Rodila sam na carski pa ne smijem vježbati, dojim pa ne smijem na dijetu, a ne mogu prestat jesti slatko!!! Što da radim????

Moja teorija je da su mi i zbog toga djeca preslatka

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najvise sto je moj malac dobio je 600 grama prvi mjesec. ostale je dobivao manje, stalno je bio na granici minimalnog dobitka. a mama, tj. ja.. o boze. pojela sam vise slatkog nego netko u cijeli zivot. kombinacije kao litala, ili jos gore. tako da teorija pada u vodu, sorry.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pridružujem se klubu

Nakon 1. poroda uhvatila me totalna manija za slatkim, i trajalo je dosta dugo, sigurno prvu godinu dojenja.
    Ista stvar se dogodila i s drugim djetetom, proživljavam luđačke krize ako nakon ručka ne pojedem nešto slatko. Ali pokušavam ne pretjerivati, iako se teško boriti protiv toga.
    A samo da kažem da dok nisam bila majka nisam volila slatko, čokoladu i kolače nisam uopće jela. A sad bih utrpala u sebe sve što se nađe blizu.
    Tako da sam sigurna da u mom slučaju postoji neka veza između dojenja i jedenja slatkog.

A što se tiče teorije o jedenju slatkog i debljanju beba, mišljenja sam da to nema nikakve veze, M. je dobivao puno na težini, a L. duplo manje , a jedem istu količinu slatkog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i moje iskustvo.
    Kad sam rodila P. tamanila sam slatko (uglavnom čokolade) a ona je dobivala oko 700g prvi mjesec, pa drugi 450g, uglavnom nikad preko 1kg/mjesecu.
    Dojila sam je 2god i 7 mjeseci i čitav taj period moj doručak je bio bijela kava i pekmez. I ništa drugo mi nije davalo "snagu" za start.
    Kad sam rodila A. nisam imala toliku potrebu za slatkim a on je dobivao 1.7kg prvi mjesec a ostale mjesece po 1.5kg - čak su ga htjeli svrstati u preuhranjene bebe iako sam ga isključivo dojila.
    Od tog slatkiša, sva sreća, ništa se na meni nije zadržalo kao višak kg. :D

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajme, ovo je baš tema za mene Ja već mjeseciam googlam pokušavajući otkriti nešto o svojoj ekstremnoj potrebi za slatkim, ali jedino do čega sam došla je to da sam OVISNICA o šećeru. A rješenje nigdje ne nazirem.

A nema sigurno nikakve veze s mlijekom, bar po mom iskustvu. Uz iste količine slatkoga koje sam ja jela, Zvjezdica je dobivala puno na težini a slatko baš i ne voli (osim čokolade i napolitanki) dok bi Vilenjak jedvice natukao 250 g mjesečno nakon drugog mjeseca starosti. Tek ćemo vidjeti koliko mu se mili slatko, ali mislim da će biti jedan od "naših", obzirom na ludovanje za bananama.

Samo me zanima, ako je točno da količina slatkiša ne utječe na okus i kvalitetu mlijeka, kako to da utječu druge pojedene stvari (tipa češnjak, grah, cvjetača)?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mislim da je ona početna želja za slatkim nakon poroda normalna. sve moje frendice su je imale. s tim da je ona koja je prva posustala u cickanju (nakon 1 mj), prva izgubila želju za slatkim, a druge dvije su na dijeti!!?? jedino ja SRETNICA tamanim slatko i kile idu dolje, dolje,... :D
    hvala bogu na dojenju!! mislim da je ovo jedino vrijeme u mom životu kad bez imalo sustezanja jedem što mi padne na pamet. zato cure uživajte!!
    a I u prva dva mjeseca dobio 2,5kg, i od onda do sada nešto više od kile. eto ti teorije o slatkom mlijeku! :/

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja imam luđačku potrebu za slatkim, a tek nakon poroda.. :shock: , zato sam uz dojenje natukla još 6kg, a djeca su dobivala normalno na težini,prvi mj. oko 1kg a poslije manje.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

imate li i vi ovaj osjecaj ili samo ja:

kad dojim pocinje mi se uzasno spavat (u bilo koje doba dana) i ako zaspim, kad se probudim imam neopisivu zelju za slatkim!

ja si uvijek nekako mislim ako imas tako jako zelju za necim da to onda i organizmu fali, pa navali....

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Erin prvotno napisa
    I ja imam luđačku potrebu za slatkim, a tek nakon poroda.. :shock: , zato sam uz dojenje natukla još 6kg, a djeca su dobivala normalno na težini,prvi mj. oko 1kg a poslije manje.
    ista situacija je i kod mene, mislim da je vrijeme za odvikavanje od slatkog

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko je L dobivao mjesečno nisam nikada pratila.
    Ali znam da je rođen sa 4 kg, sad ima oko 10.
    Ja prije trudnoće nisam mogla smisliti slatko, ali doslovno ništa.
    Čak sam pila samo vodu jer su mi svi sokovi bili preslatki, a kamoli neku čokoladu ili kolače. Bila mi je dovoljna kockica čokolade mjesečno.

A sada sam kao sumanuta za slatkim.
    I to bilo kakve vrste.

Zašto je to tako, nemam pojma, ali me polako brine :/

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

OK, mogu prihvatiti da se djeca ne debljaju od "slatkog" mlijeka, ali otkud teorija da nije važno što se jede jer je mlijeko uvijek kvalitetno?

Ako se zna da sve što stavimo u želudac ili namažemo na sebe na kraju u jednom postotku završi i u mlijeku, po čemu se onda razlikuju Milka, Kraš Express i sl.? Dio tog junka tj. rafiniranog šećera jednostavno mora završiti u mlijeku.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    OK, mogu prihvatiti da se djeca ne debljaju od "slatkog" mlijeka, ali otkud teorija da nije važno što se jede jer je mlijeko uvijek kvalitetno?
    Ovo i mene zanima. Ako ima tko kvalificiran da odgovori, bilo bi super...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zanima i mene. Ja se trudim da kad već dosta slatkog jedem, da ostatak pojedenog bude kvalitetno.
    Imam neku zamisao da će organizam onda uzeti to, a ovo loše od slatkiša samo u slučaju nestašice
    Nadam se da sam barem malo u pravu.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene jako zanima. Ima li tko kakav optimističan odgovor za nas?

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja se trudim da kad već dosta slatkog jedem, da ostatak pojedenog bude kvalitetno.
    Imam neku zamisao da će organizam onda uzeti to, a ovo loše od slatkiša samo u slučaju nestašice
    Ovako i ja.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    pa mislim da i je tako nekako
    prvo idu korisne tvari u mlijeko a nama sta ostane. zato trudnicama i dojiljama cesto propadaju zubi
    ili je to samo trudnicama?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj Josip je prvi mjesec dobio 1050 grama, ja tamanim sve slatko što vidim e sad da li je jedno povezano s drugim to stvarno ne znam

mislim trudim se jesti i sve ostalo da bi on dobio čim više vitamina a i da moj organizam ne trpi

doduše ja jedem jako puno slatkog i inače, rijetki su dani a da ne pojedem barem neku čokoladicu, često pečem kolače i to samo kremaste tako da meni ovo stanje i nije neka novost i ne mogu optužiti dojenje za pojačanu želju za slatkim

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa

... zato trudnicama i dojiljama cesto propadaju zubi
    ili je to samo trudnicama?
    Trudnicama su zubi ugroženiji zbog ''divljanja'' hormona što pogoduje bakterijama koje tad imaju gozbu.
    Naime kalcij koji je jednom ugrađen u zube ne može se više ''vaditi'' kako mnogi misle, pa da zato trudnicama propadaju, stvar je u hormonima. Ista stvar, sa zubima, se događa i u pubertetu, zbog hormona.
    Treba samo pojačati higijenu i to je to.

Malo sam OT ali nek se zna

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

thx na info

a i dojiljama hormoni divljaju, zar ne?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nebi znala, treba MM pitat

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Meni je sad malo lakše, ali treba mi i koji znanstveni argument, inače mi baka neće otvoriti svoju bombonjeru (tako je počela naša prepirka)!
    Nego....reci je li baka otvorila tu bombonjeru ili da ti ja šaljem jednu???

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Andreja

Naravno, nije baka srca kamena...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znam da je tema o slatkom, no imam jedno pitanje što se tiče slanog. Ako jedem puno slanog, jel moguće da mi dijete žedno od tog??? To mi svi govore u zadnje vrijeme :/ Odnosno, da li okus mlijeka zavisi o našoj prehrani, npr. ako jedem puno slatkog dal je možda mlijeko slatko, ili pak ako jedem slano je li onda i mlijeko slanijeg okusa?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za slano nemam pojma, ali od slatkog kad ih podojim i kad su pospani razbude se :?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Za slano nemam pojma, ali od slatkog kad ih podojim i kad su pospani razbude se :?
    Jel' to od svega slatkog ili od čokolade? Navodno kofein iz čokse (kao i iz kave) odlazi u mlijeko, pa može imati takav razbuđujući učinak. (To me i je frka, da bi bolje spavao kad bih se ja mogla odreći čokolade )

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni su sestre na patologiji trudnoće dale komadić čokolade jer mi je maleni spavao i nisam zabilježila niti jedan pokret na ctg-u. I upalilo je, nakon što sam ju pojela dijete je naprosto podivljalo.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ista stvar je bila i kod nas - uvijek, bez iznimke, ako bih jela slatko, mogla sam biti sigurna da će biti nervozan, cendrav i da neće htjeti (moći) spavati.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajmeeee....ja sam bas sad dok ovo citam pojela cijelu cokoladu!!!!

ah vidjet cemo nocas....

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Jel' to od svega slatkog ili od čokolade? Navodno kofein iz čokse (kao i iz kave) odlazi u mlijeko, pa može imati takav razbuđujući učinak. (To me i je frka, da bi bolje spavao kad bih se ja mogla odreći čokolade )
    Ma moj problem je općenito slatko, tamanim sve pa i dječije kikiće , uglavnom tamnu čokoladu.

Kavu i nepijem tako puno, pijem samo ness pola voda i pola mlijeko.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma moj problem je općenito slatko, tamanim sve pa i dječije kikiće , uglavnom tamnu čokoladu.

Kavu i nepijem tako puno, pijem samo ness pola voda i pola mlijeko.
    Ja kavu ne pijem uopće, a od slatkoga uglavnom jedem "samo" čokoladu, voćne jogurte i nekad kekse. Ostalo mi ništa nije zanimljivo, ali u ovome se ubijeeeem

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A keksi svaku večer bar pola kutije,..napolitanke . Djeca zaspu a ja navalim!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A keksi svaku večer bar pola kutije,..napolitanke
    A u napolitankama čokoladeeee... još ako su i čokoladirane
    I onda se žalim kako mi malac ne spava Možda nema veze, ali možda i ima.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

di me nađe s ovim teorijama!
    uglavnom, od poroda prošlo 10 mjeseci, dobila sam 5 kila!!!!!!!!
    slatko tamanim, ali tamanila sam ga i prije!
    nego, da li ste gladne nakon podoja?!
    preko dana kad cica iz zabave ne tako, ali nakon onog večernjeg podoja za uspavljivanje koji je osjetno duži, ja bi mogla vola pojest!
    a i kada cica puno po noći ujutro sam gladna kao vuk!!!
    a ćupi, 10 mjeseci, 9400 g, gtovo isključivo dojena, dohrana nula bodova!
    valjda nije brokula kao mamino čokoladno mlijeko!!!!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nisam gladna da bih jela slano, ali poslije podoja izluđuje me i sama pomisao na slatko. I nemogu prestati misliti, baš sam ovisnik i onda se zadovoljim bar s redom čokolade.

A prošle godine kad sam malenog rodila imala sam problem samo s sladoledom pogotovo onaj od Leda quatro. Tek nakon mjesec-dva kad sam skontala da mali ima grčeve od prejedenja sladoleda, prestala sam.

Ma užas i nije mi jasno kako se neko faktički osuši od dojenja, a ja ko rambo!!!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Svaki put kad vidim ovaj naslov "Dojilja koja jede previse slatkisa" dodje mi da dopisem "... je debela dojilja".

Kad god mi Lana smanji broj dnevnih podoja, ja smrsavim 1-2 kg. Onda ih vratim kad ona poveca broj podoja. Bas zbog slatkisa.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sad sam :shock: s ovim za razbuđivanje...mozda mi bas zato po danu rijetko spava ...moram prestati s prezderavanjem...

a ...moj mali ima sutra 2 mjeseca i danas bili na vaganju..dobil je 10 cm i 2900g tako da sada ima 62cm i 6520g

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •