Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Dojilja koja jede previše slatkiša

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Ma užas i nije mi jasno kako se neko faktički osuši od dojenja, a ja ko rambo!!!
    E, ovo se i ja stalno pitam. Imam frendicu koja je dojeći skinula 20 kila! A ja sve veća i veća

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma užas i nije mi jasno kako se neko faktički osuši od dojenja, a ja ko rambo!!!
    šogorica je rodila dva mjeseca prije mene i nećakinja je neki dan proslavila prvi rođendan!
    a mame nemaš kaj vidjeti, tak se osukala da je sad već onako, malo i grdo za vidjet!
    i veli ona da mala puno cica pa je to zbog toga!!!!!!!!!!!

a ja....

ali zato nju nikad nisam vidjela da pije išta drugo osim vode, ne jede ako nije gladna...

a ja...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ja imam nešto malo viška, ali to je zanemarivo, pa to nije problem. Stvarno me zanima ono što je spomenula i mommy, kamo idu ti rafinirani šećeri. Je li moguće da ih u mlijeko uđe samo neka količina određena nekom formulom, ili više od toga?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    E, ovo se i ja stalno pitam. Imam frendicu koja je dojeći skinula 20 kila! A ja sve veća i veća

ja sam izgubila 23kg dojeci, al bolje da ne kazem koliko sam dobila u trudnoci
    i jedem previse i slatkog i slanog i kiselog i ljutog

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo našla danas nešto o želji za slatkim -- među ostalim, to je jedan od pokazatelja manjka vitamina D. Za one koji čitaju engleski, više o tome kako dovoljno izlaganja suncu može pomoći ima

ovdje

A stvarno, kad malo bolje razmislim, ljeti mi čokolada skoro pa i ne treba.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    A stvarno, kad malo bolje razmislim, ljeti mi čokolada skoro pa i ne treba.
    Ni meni, a i šta će mi kad imam sladoled od čokolade

Ja se šalim na svoj račun ali stvarno mislim da sa mnom nešto nije normalno po pitanju slatkog!!!

Lakše sam prestala pušiti... :/ pa se vadim da je to zbog dojenja!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ništa to ne bendam, okej trebaš zdravije jest, ali zbog sebe.
    ja prva 2 mj nisam kad sam rodila M ništa moogla jest, sve mi se gadilo i M je dobivao po 1600g i nije spavao nikad, inače sam užasan pero-ždero, kad sam se ponovo počela trpat, nije ni manje spavao, nit više dobivao.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure, ne bih se složila da nema veze kaj mama jede, da je kvaliteta mlijeka uvijek ista. A kaj je s mamama alergičara? Nekaj pojedu krivo, a beba već osuta, ili ima proljev ili nekaj drugo... Nama je npr. šećer strogo zabranjen, uz još brdo stvari, jer je malenom dijagnosticirana kandida, pa po tome očito utječe na kvalitetu mlijeka. Ja sam se u 2 mj. pretvorila u manekenku, a maleni zgleda ko bumbar!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Adriven prvotno napisa
    Cure, ne bih se složila da nema veze kaj mama jede, da je kvaliteta mlijeka uvijek ista. A kaj je s mamama alergičara? Nekaj pojedu krivo, a beba već osuta, ili ima proljev ili nekaj drugo... Nama je npr. šećer strogo zabranjen, uz još brdo stvari, jer je malenom dijagnosticirana kandida, pa po tome očito utječe na kvalitetu mlijeka. Ja sam se u 2 mj. pretvorila u manekenku, a maleni zgleda ko bumbar!
    Može i nama ta dijeta?
    Mi smo obadvoje bumbari 8)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kahna, napišem ti, ali vjeruj mi ne bih je provodila da nemam viši cilj- pomoći malom alergičaru. Ukratko, živim bez ikakvih šećera, meda, zaslađivača, slatkog voća, suhog voća, octa, ukiseljenih namirnica, aditiva i konzervansa, pšenice, soje, mlijeka, jaja i kvasca, uz još puno toga vezanih baš uz alergiju, ali nije presudno za skidanje kila. Posljednjin tjedan oprezno sam osim jabuka i grejpa uvela sebi i jagode, i žličicu, dvije slada.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala, nadam se da ćete vi biti ok, a ja bi svisnula bez svega toga .
    Drži se i valjda će vremenom biti bolje

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Adriven prvotno napisa
    Kahna, napišem ti, ali vjeruj mi ne bih je provodila da nemam viši cilj- pomoći malom alergičaru. Ukratko, živim bez ikakvih šećera, meda, zaslađivača, slatkog voća, suhog voća, octa, ukiseljenih namirnica, aditiva i konzervansa, pšenice, soje, mlijeka, jaja i kvasca, uz još puno toga vezanih baš uz alergiju, ali nije presudno za skidanje kila. Posljednjin tjedan oprezno sam osim jabuka i grejpa uvela sebi i jagode, i žličicu, dvije slada.
    ajmeee...svaka cast!!! a sta uopce jedes onda? nama je doktorica isto zabranila hrpu toga jer je R. dobio neki osip i ja sam odjednom ostala zbunjena jer nisam znala sta da jedem..sad lagano uvodim vecinu namirnica i nije mu nista, osip se povukao.

a sta vam ne smetaju jagode? za jagode i kikiriki su mi svi rekli da ne jedem jer su to najveci alergeni..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Morena 24, testovi su nam pokazali da jagode može, jedino nisu baš preporučene zbog toga jer imaju ipak više šećera od jabuke. A kaj se jela tiče, jedem puno ko vuk, svega ostalog, ali ipak fale šećeri da bi mi se vidlo na kilaži. Kaj da velim, zdravi život, samo valjda nebu pre dugo tak jaako zdravi!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i kod mene slično, nema slatkiša, mlijeka, jaja, ribe......, jer postoji sumnja da je L. alergična na kravlje mlijeko, sad smo na pretragama, a ja na eliminacijskoj dijeti.
    a prije toga, tamanila slatkiše ko luda, jesam i prije poroda, ali u zadnje vrijeme kao da sam imala konstantni pms (a od menstr. ništa), samo sam razmišljala kaj bi mogla slijedeće utrpati u sebe.
    sad već skoro dva tjedna ništa, imam pravu apstinencijsku krizu, zato tamanim dvopeke i jabuke.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Svaki put kad vidim ovaj naslov "Dojilja koja jede previse slatkisa" dodje mi da dopisem "... je debela dojilja".
    isto

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a šta da kažem!
    ja JESAM debela dojilja!

ali s druge strane, boli me čošak!
    kad vidim koliko po gradu ima pretilih teenagerica onda si mislim ja bar imam dobru ispriku!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Dojilja koja jede previše slatkiša

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ja sam jedna dojilja koja jede puno slatkiša, ne mogu si pomoći, smažem sve slatko na što naletim. Je li moguće da je onda i moje mlijeko slađe ili kaloričnije? Naime, moja baka tvrdi da mi se djeca zbog toga previše debljaju (oko 1 kg, 1,5 kg na mjesec). Baš me zanima!
    slatka ili masna hrana ne cini mlijeko visokokaloricnim.
    tvoje mlijeko je savrseno prilagodeno potrebama tvoje bebe. koliko ce beba dobivati na tezini ovisi o tome koliko cesto i efikasno sise, i koliko masnog mlijeka popije.

tvoja prehrana ne utjece na proizvodnju mlijeka u smislu kolicine (naravno, osim u slucaju ekstremne gladi i pothranjenosti), ali utjece na kvalitetu tvoga mlijeka! pitanje je hranis li se uravnotezeno i onda jos na to jedes puno slakisa, ili ti je meni uglavnom slatkisi. ovo prvo nije problem, ovo drugo je. jer manjak vitamina se moze osjetiti u tvojem mlijeku. posebno se odnosi na vitamin A, D, B-6 i B-12.
    isto tako, neuravnotezena prehrana steti i tebi, jer to ide kao i u trudnoci, prvo se namiruju bebine potrebe, a onda tvoje.

zanimljivo da laktovegetarijanstvo ne zahtijeva dodatke prehrani, iako su kod njih manje razine kalcija i vitamina D, medutim to ne utjece na njihovu razinu u mlijeku.
    ali vegankama se preporuca dodatak B-12.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meda, hvala na odgovoru. Uf, sram me reći, ali ima dana da ništa pametno ne pojedem. Toliko me proganja ta želja za slatkim da poslije tog nisam gladna. Al morat ću to zauzdati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •