Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Odstranjivanje madeža kod trogodišnjaka

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Odstranjivanje madeža kod trogodišnjaka

..dakle,bili danas i kod dermatologice pogledati Karlov madež na desnom stopalu i-moramo na odstranjivanje u Klaićevu,čim prije-madež "miruje" ali je doc rekla da ga je bolje čim prije odstraniti-ono što mene brine su njezoine riječi "opća anestezija i " 10 do 15 dana bez hodanja"-alo?!Karlo bez hodanja,alo?ufffff...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo ću zavibrati ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da mali miš što bezbolnije prođe kroz sve to!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Odstranjivanje madeža kod trogodišnjaka

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..dakle,bili danas i kod dermatologice pogledati Karlov madež na desnom stopalu i-moramo na odstranjivanje u Klaićevu,čim prije-madež "miruje" ali je doc rekla da ga je bolje čim prije odstraniti-ono što mene brine su njezoine riječi "opća anestezija i " 10 do 15 dana bez hodanja"-alo?!Karlo bez hodanja,alo?ufffff...
    Baš sad pričam na telefon sa frendicom koja radi na MFC tu kod nas i kaže mi da se za takve stvari ide kirurgu,a ne na dermu i da sumnja da će djetetu zbog mladeža daje opća anestezija već samo lokalna ,da zahvat traje ovisno o veličini i mjestu mladeža! A mirovanje također o mjestu i veličini ožiljka!
    Jedino ako dijete nikako ne surađuje,odnosno ako ne može biti mirno pod lokalnom!

Ja bi svakako išla po drugo mišljenje!
    Zašto bi ga uopće vadili van?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ma moraju ga vaditi jer je na nezgodnom mjestu-na stopalu odispod,ispod palca točno-a doc je rekla da kako raste noga da će se i madež povećavati... :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nemoj ni u ludilu dati da madež odstranjuje dermatolog, tražite uputnicu za plastičnog kirurga.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

oprosti ali moram reći da mi se to čini suludo... :shock: :shock: :shock:
    moj stariji brat od rođenja ima madež na stopalu koji se koliko me pamćenje služi niš nije povećao..veličine zrna kave, npravilnih rubova, tamno smeđi...cijeli život hoda po njemu i nikad nikome nije palo na pamet da mu to ide odstranjivati.

Lovro također ima madež od rođenja na vrlo nezgodnom mjestu, tamo gdje ide rub gaćica preko prepone...veličine pet lipa..isto nepravilan..
    nikad mi nitko nije predložio ništa.

Roko ima madež na stopalu ali s gornje strane (točno imeđu palca i prvog prsta ) tamo gdje bi išla špagica od japanke..i zasad ne mijenja veličinu.

Kako ste zapravo došli do toga da taj madež treba odstaniti?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..pa išli samo na kontrolu kod dermatologice(Pula)i ona sam rekla da nas upućuje u Klaićevu bolnicu da kirurg tamo to obavi-ali zato ćemo i ići tražiti još koje mišljenje-najvjerojatnije do Rijeke/Zagreba-imate koju preporuku?
    ....preko PPova možemo o konkretnim imenima.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..snjež-ovo o tvom bratu me veseli-možda ni mi na kraju nećemo morati odstranjivatii ali takvog je mišljenja bila doc u Puli-vidjet ćemo što će drugi reći....

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ima li još neka mama da joj dijete ima madež na stopalu a da se nije odstranjivao? :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam skroz mali, mali madež u razini kože na dlanu
    i kad sam imala 10 godina mama me vodila dermatologu zbog pojačane pigmentacije na ruci
    i oni su me htjeli hospitalizirati i to probati skidati
    a usput je dr vidio i taj mladež i rekao da se to mora maknuti, da se na dlanovima i tabanima moraju micati mladeži
    ja sam dobila nervni napad od same pomisli da bi išla u bolnicu, oduvjek sam se bojala bolnice ko vraga
    i mama nije mogla ništa, tako da ja imam i moju pigmentaciju, i mladež na dlanu i na tabanu i par stotina po cijelom tijelu
    ali moji na tabanu i dlanu su mali, u razini s kožom
    ako je ovaj velik, na mjestu gdje bi se mogao lako povrijediti onda ga treba maknuti
    u Zg u Vinogradskoj je referalni centar za mladeže pa možda da odete tamo na pregled i mišljenje

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....kako izgleda to uspavljivanje djeteta za operaciju-jeli mu prije daju sirup pa tek onda maskica?....čula sam da se dijete zadržava u bolnici dok krvarenje ne prestane i da se tek onda otpušta doma-nakon par dana.To bi značilo boravak u bolnici više od jednog dana.
    A čula sam negdje i da majka ima pravo besplatno boraviti uz dijete u bolnici do navršenih 5 godina života.jeli ovo točno?..kad smo bili u bolnici zbog bronhitisa-bila i ja s njim ali sam morala platiti. :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..i da,čula sam i da nakon operacije hodanje ne bi trebao biti problem jer mu stave nekakve tampone na nogicu pa on po tome može lagano gacati,vjerojatno kad ranica malo zacijeli?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko je velik taj mladež da bi dijete trebalo biti nekoliko dana u bolnici radi toga?
    takve stvari se rješavaju ambulantno, jedino ako je tako veliko da treba rekonstruktivni zahvat

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nedavno odstranila madež na stopalu i sam zahvat je vrlo, vrlo neugodan. injekcije anestetika užasno bole (da bole! urlala sam!!!) i nema šanse da objasnite trogodišnjem djetetu da mora mirovati tijekom zahvata. tako da ne vjerujem da je moguće izbjeći opću anesteziju.
    hodanje? tri dana je bilo vrlo bolno, a nakon toga bez problema. govorim o slučaju gdje sam imala 4 šava, po sredini stopala. skidanje konaca nakon 14 dana, zbog osjetljivosti cijelog područja i velike šanse da se rana rascvate.

a što se tiče odstranjivanja/neodstranjivanja madeža, prepuštam odluku stručnjacima. užasno me nervira stav: "pa to se nikad prije nije odstranjivalo", "to je suludo" itd. od kuda pravo nekom da bez pogleda na madež kaže da je to suludo?!? tko je toliki stručnjak?
    ljudi moji, nije svaki madež bezopasan! konkretno, taj moj madež na stopalu na stopalu je bio displastičan i definitivno ga je TREBALO odstraniti. vjerujem da će samozvani stručnjaci za madeže znati što znači displastični madež...i što slijedi kad se displastični madež zanemari...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....imamo pismo preporuke naše dematologice za dr. P. iz Klaićeve..-bio netko kod nje?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ....imamo pismo preporuke naše dematologice za dr. P. iz Klaićeve..-bio netko kod nje?
    ...predviđeni smo kod kirurga dr. B.?-bio netko?iskustva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •