Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: PREDNISON-za sto?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno PREDNISON-za sto?

prednison-za sto?brzi odgovori tko zna za ovaj likek za sto služi.Mummy mi je poslala SMS da vidim na netu za sto je.nesto sam našla a ko tko zna više nesto pišite.
    Molim moderatorica da oproste na ovakvom upadu i neka izbrišu temu ako je protivna pravilima.

ČINI MI SE DA JE KAO I DEX ali nebih napamet pisala
    Hvala

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

laky draga nikad čula :?

Ali ću te ovim putem punooooo pozdraviti i poslati veliki

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

laky prednison je kortikosteroid (npr. Decortin spada u tu grupu lijekova), a sluzi za imunosupresiju. To je ono sto ja znam, ali sigurno ce ti se javiti jos neka cura s dopunama.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala idem odmah slati poruku mummy.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I v&v nam je rekla na pdf-u Sanatorium Pronatal da su joj prepisali terapiju utrogestanima i prednisonom odmah nakon punkcije (pa su tražili dežurnu ljekarnu), dakle, nije ništa neuobičajeno!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

YES hvala draga idem slati SMS :D

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prednison ili pronizon je kortikosteroid, izmedju ostalog koristi se za autoimuno probleme, umiruje imuni sistem i koristi se i kod transplatacije organa.
    Meni je prepisan pronizon 15 mg u dve doze 15 dana pre ET, i naravno posle.

Pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo da se i ja ubacim!
    Storiatriste je bila vijedna učenica pa je primjetila da sam i ja spominjala Prednison. Prepisan mi je u Pragu nakon punkcije, a pijem ga i danas. Naime, dok je trajala kutija Prednisona, 20 tableta pila sam 40 dana, tj. svaki dan po pola tablete. Kad mi je ponestalo Prednisona naš mi je liječnik prepisao Decortin (to je isto) i sada do 60-og dana nakon punkcije pijem i dalje po pola tablete svakodnevno. Prednisonum je kortikosteroid. Čemu točno služi ... baš i ne znam.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znate li vi što je kortiosteroid?

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kortikosteroidi su hormoni nadbubrežne žlijezde, djeluju protuupalno i antialergijski, zato se prepisuju i bolesnicima nakon transplantacije organa. I embriji koje nam vraćaju transferom su "strana" tijela i prednison vjerojatno smanjuje mogućnost da ih tijelo odbaci.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pitam znate li, ja znam jer su meni muža uništili upravo kortikosteroidi, od vida, jetre, da ne nabrajam dalje...

Ne znam samo kažem da se s njima nije baš za igrati. Jer pomaže na jednu stranu, a na drugih sto čini štetu.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Istina Pepita, al opet to nisu neke količine koje nam prepisuju, i ne uzimaju se dugoročno....tako da ne bi trebalo bit štete

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Glupo mi je pisati ali sad mi nije ništa jasno. Moj suprug boluje od užasne boleštine crijeva. Pio je kortikosteroide kao glavni dio terapije, dok ih je pio dozi od 2 mg savjetovali su nam da ne radimo djete. Sad o kojim se točno dozama radi kod vas ne znam.

Ma nije da pametujem samo sam se malo zabrinula :/

O tome sam prekopala i nebo i zemlju i nisam baš sigurna da ga je pametno koristiti u MPO slučajevima. Možda griješim ali nisam sigurna koliko on zaista pomaže da tijelo ne odbaci zametak. Ne znam cure ali dobro se raspitajte. Malo rizika ako nije potreba ne treba nikome. Mislim nedaj Bože da dijete sutra ima nekakve, bilo kakve pa i najmanje posljedice radi toga, a koliko je meni poznato to je opasan lijek.

U trudnoći ga trudnice uzimaju samo ako je neophodan za majčino zdravlje i ako ga ne može zamijeniti niti jedan drugi lijek. To znam sigurno jer je s mojim mužem u bolnici bila trudnica koja je primala kortikosteroide.

Cure samo vam želim najbolje, ne želim pametovati, da se mene pita znate vi što bi ja vama najviše zaželjela.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali to su nam propisali doktori!?!? Pa sad...valjda znaju šta rade :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma da storiatriste zato me to buni :? Valjda znaju što rade, ja se toplo nadam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pepita, ništa se ne brini, to je već poznata terapija u MPO-u . Doze i dugotrajnost uzimanja su vjerojatno puno manje nego u slučaju tvog muža (uzima se maksimalno do 12. tjedna trudnoće i to su bitno manje doze nego u tako nekim opasnim boleštinama, dobro smo se raspitali i stranih knjiga iščitali i znamo rizike - vjerujem da većina žena zna). Koji put imaju nuspojavu i u tako malim dozama, ali uglavnom to je reverzibilno, uostalom - vidi kako bezazleni klomifenčić zna svašta napravit. Nix paniku dizati .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pepita, ništa se ne brini, to je već poznata terapija u MPO-u . Doze i dugotrajnost uzimanja su vjerojatno puno manje nego u slučaju tvog muža (uzima se maksimalno do 12. tjedna trudnoće i to su bitno manje doze nego u tako nekim opasnim boleštinama, dobro smo se raspitali i stranih knjiga iščitali i znamo rizike - vjerujem da većina žena zna). Koji put imaju nuspojavu i u tako malim dozama, ali uglavnom to je reverzibilno, uostalom - vidi kako bezazleni klomifenčić zna svašta napravit. Nix paniku dizati .

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E kad ti tako kažeš ina moja draga onda sam ja mirna znam da tebi ništa ne promiče i da ništa ne prepuštaš slučaju.

Svima puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

v&v nadam se da će i mummy imati rezultat iz Praga kao i ti.Hvala vam na odgovorima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    v&v nadam se da će i mummy imati rezultat iz Praga kao i ti.
    I ja isto! Ali po broju JS mislim da ona planira duuugooo biti trudna
    GO Mummy_s GO!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •