Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ponos Ratkajevih

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Ponos Ratkajevih

Inače ne gledam baš tu seriju redovito, ali sam gledala danas ujutro reprizu.

Rodila ženska u šumi s partizanima i ne može dojiti, nije pri svijesti, dali joj lijekove itd. Bebač je gladan i nemaju mu kaj dati. I sad Ivka, partizanka, koja je rodila i ostavila svoju bebu jer ju nije htjela, stavi ovog bebača na prsa da ga proba nahraniti i naravno on počne sisati i ona komentira kak je ostalo još mlijeka od njene bebe. Nisam baš pratila seriju, ali čini mi se da je već prošlo nekoliko mjeseci od kad je ona rodila.

Je li stvarno moguće da ima mlijeka ili je to samo tak u sapunicama?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak je laktacija uhodana, da - bude mlijeka jos dosta dugo nakon prestanka sisanja djeteta. Ne bas u kolicinama koje bi bile za neko dijete za najest se, al u sapunicama je sve moguce

Premalo info laktaciji jedne i druge imam da bi mogla reci jel moguce ili nije

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moguće je i kad se laktacija nije ni uhodala. Znam mamu koja nije dojila (carski, zastoj, kvrge, odustala kroz par dana ), dijete ima sad 8 mjeseci, nešto mlijeka još ima, a prolaktin nije povišen.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u sapunicama je sve moguce
    Gledala današnju epizodu gdje je prošlo 5 mjeseci od poroda koje je rodilja PRELEŽALA i još svi skaču oko nje čim ustane i viču "sjedi, odmori malo"
    Rekoh odmah MM-u: Je li ti vidiš kakvu super-ženu imaš kraj sebe? 8)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ratkajevi su opčenito jedna veeeelika glupost.
    Nakon poroda (onih par dana kaj sam mirovala) sam se navukla, ali zadnjih 3 tjedna nemam živaca gledati ta s***a.

A da Ivka je rodila (u kuhinji na podu, bez kapi krvi ili nedajbože plodne vode ), al je ostavila dijete i nije ga niti dojila koliko sam ja skužila.

A mogli su, kad su već snimali s trudnicama, malo promovirati dojenje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa

A da Ivka je rodila (u kuhinji na podu, bez kapi krvi ili nedajbože plodne vode ), al je ostavila dijete i nije ga niti dojila koliko sam ja skužila.

A mogli su, kad su već snimali s trudnicama, malo promovirati dojenje.
    pa šta hoš više, vidiš da promoviraju porod u kuhinji! bravo veljača!

joj, kad mi moj dida počne pričati kako su se žene patile u partizanima, za vrijeme menzisa, kako su im muške kolege pomagali... i priča i priča i priča... baš ću ga pitati za djecu i dojenje.

btw, a propos partizana i djece... uvijek se sjetim knjige: tebi, moja dolores.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, mislim da je autorica topica bila zainteresirana koliko dugo majka ima mlijeka nakon prestanka dojenja i da komentarima o sapunicama, kadrovima, scenariju itd. nije mjesto ovdje, zar ne?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •