Kravlj mlijeko je jedan od većih uzročnika alergijskih reakcija,pa me zanima kada ste ga uvele.Prokuhavate li ga, i koje koristite sviježe ili trajno,punomasno ili ne??? :?
Kravlj mlijeko je jedan od većih uzročnika alergijskih reakcija,pa me zanima kada ste ga uvele.Prokuhavate li ga, i koje koristite sviježe ili trajno,punomasno ili ne??? :?
punomasno, svijeze i trajno, uveli s 22 mjeseca kad je prestao dojiti.
Sa 12 mjeseci, punomasno, svježe i trajno.
Isprika na izostavljenom slovu,curica se probudila.I mi još sikimo,ali presušujemo polako.Jel se mlijeko mora prije prokuhati?
još nismo, sikimo.
pije jogurt, punomasni i jede mladi sir, takođe punomasni
kad počne piti kravlje, pogađašbiće punomasno
Kao i mamasitaSvježe ili trajno, svejedno, ali uvijek punomasno; uveli ga s 22 mjeseca. Nema nikakvih reakcija i mali ga obožava. Ne pretjerujemo s njim i uglavnom ga pije u kombinaciji (kakaom) za večeru. Za gašenje žeđi je i dalje glavna voda.
Sa 16 mjeseci.
Kiflica, na podforumu Dohrana imaš hrpu topica o kravljem mlijeku i njegovom uvođenju u prehranu:
kada početi s kravljim mlijekom
Jogurt i kiselo mlijeko
kravlje mlijeko???
Kravlje mlijeko
mlijeko i mliječni proizvodi
2+ - tko ne daje kravlje mlijeko?
Uvela iza napunjene godine, mislim oko 14. mjeseca. Imali smo svježe, prirodno, od poznate krave. Prokuhavala sam, naravno! Kasnije, kad je krava presušila, uzimala sam ono sa 3,2 mm, u vrečicama, kratkotrajno, i naravno, opet prokuhavala. Oko 3. godine smo imali jedan period štrajka mliječnih proizvoda, a sad kad smo im se opet vratili, uzimam mlijeko u tetrapaku, 3,2mm.
M. je sama izrazila (znati)želju da proba mlijeko - mislim da joj se svidjela bocatek nedavno. ne sjeti se sama tražiti, ja ne nudim. i dalje dojimo
a dajem joj i kozje. to je vjerujem zdravija opcija. kozice ne mogu tak futrati na farmama ko kravice...voli i kozje piti. jučer je popila cijeli mali tetrapak 0,2dl za večericu i mavrovićev poljubac prirode od smokve - njami i zdravo. baš sam bil azadovoljna mama :D
Hvala na savjetima!: :D :D :D
Kaj ne spava lošije nakon kakaa :/la_mama prvotno napisa
Mislim mi ne pijemo niš od toga ali kad i bi onda bi navečer obično mlako mlj.
Možda je manje poznato ali i kakao i čokolada osim onih poznatih (sokovi s vitaminom C,co...co..,neki čajevi) imaju slićno djelovanje![]()
L. je sama trazila sa 21-22mj.
pije punomasnok, trajno ili svjeze, vecinom razrjedjeno s vodom.
doji.
malo prije prvog rođendana, ono iz tetrapaka, 3,2mm.
nije bila baš oduševljena nikakvim mlijekom (ni formulom ni tetrapatskim) pa je dosta vrimena bojkotirala ispijanje.
sa nekih 2,5 godine joj se opet vratila želja za mlijekom pa ga sad sama traži. ali opet ne pretjerano.
odmah s prvim ročkasom, punomasno, 3,5 trajno
Lovre jos ne pije mljeko. Pije tekuci jogurt, jede sir i mljecni namaz i to je to. Pricekat cu do 3 g. sa mljekom
Nisam čula za ovo, bar ne za kakao i čokoladu. Ma kakvi, spava ko topssss prvotno napisa
![]()
starijoj mislim sa 10mj :/ a malenome sa navrsenih godinu dana
cca 12mj
punomasno, ali i cika
ovisnik je o jutarnjem kakau
nismo još,
ali napravimo ujutro kašicu sa AD,
cikimo dan i noć![]()
zašto razrijediš?leonisa prvotno napisa
![]()
mi smo prošli tjedan počeli s mlijekom za piće, ali u klopi je već jeo (špinat, pire i kolači s grizom-bubine olfo kremšnite), samo nisam znala da treba razrijedit :/
mi uveli s šest mjeseci punomasno i malo razrijedili s vodom.a sa godinu dana pili smo već čisto i hvala bogu nikada nikakvih reakcija.
Imamo 26 mjeseci i još pijemo adaptirano. Kravlje je probala u jaslicama, znam da ga uzme ponekad kad druga djeca piju, ali ništa značajno.
Mislim da ćemo pričekat 3 godine.
Moj ima 25 mjeseci i još smo na adaptiranom, lagano uvodim kravlje.
Kad bi joj brat, devetogodisnjak , krijuci se od mame dao piti iz svoje cikare!U principu joj jos uvijek dajem adaptirano , ali kad god vidi brata i ona trazi kravlje.
znam farmu koza u zatvorenom, u okolici VaraždinaKoko prvotno napisa
i pod antibiotskom terapijomMGrubi prvotno napisa
![]()
nisu, mala je farma, imaju i veliku ograđenu livadu za lijepo vrijeme
nisam mislila na tu u Vž, nespretno je ispalo, ali znam uzgajivače koza koji ih šopaju antibioticimaMGrubi prvotno napisa
mi smo oko 13 mjeseci. tada je još dojila,ali uz starijeg brata se počelo piti mlijeko i kasnije kaka (kakao) tako da nije niti htjela probati adaptirano. bočicu je stavila jedan jedini put u usta s mojim izdojenim i pljunula. kad sam počela raditi (11 mjeseci) jednostavno je čekala ciku.
pijemo svježe i rjeđe trajno. jako voli mlijeko i sve mliječne proizvode.
Mi ek sad počeli, evo jutros, skoro 15 mj.
Dojio je, pa bio na adaptiranom.
Kad sam pitala dječjeg gastroenterologa u Klaićevoj bili mi mogli početi sa kravljim mlijekom, žena je rekla doslovno: A što mislite da je adaptirano mlijeko? To je isto kravlje mlijeko. Još sad me pitajte biste li mu dali kozje mlijeko, to me mame često pitaju. Na moje :? :? o kozjem mlijeku, rekla je da to nije nikako za tako malu djecu jer je u stilu kao prejako.
:? zbunj,zbunj
Sa 13mj,svježe prirodno(susjedova krava),a ako nam pofali svježeg onda trajno 2,8
Djeca ne smiju piti obrano mlijeko, samo punomasno. To znači minimalno 3,2%mm.@n@ prvotno napisa
mišica kozije mlijeko se ne daje maloj djeci jer nema dovoljno folne kiseline u njemu, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj.
Radije daj obično kravlje, ako ste prestali sa AD.
AD jeste kravlje, ali prilagođeno, i samim tim skuplje. Zbog skupoće se mnoge mame odluče za brzu zamjenu AD kravljim.
ima atopiski dermatitis,uvela tek sa 1.5 god.i to sam prvo razrijeđivala 1/2,pa 1/3,pa je tek negdje sa 2 počeo piti kravlje 2,8 masti!
ali to je bio moj strah od alergiske reakcije!nije je bilo...ali sam ipak strahovala!
A zašto?vještičica prvotno napisa
Može neki link?
naravno da može
.A low fat content of the complementary feeding diet will typically result in a diet with a low energy density. If the energy density of the diet is too low, then the total amount of food needed to achieve energy requirements can be so large that the infant is unable to eat enough, and the diet becomes too bulky (30,31). In an analysis of fat intake and growth from19 countries in Central and South America, it was concluded that poor growth was observed only when the fat content of the diet was below 22% (32). A comment on dietary fat intake from the ESPGHAN Committee concluded in 1994 that fat intake should not be actively reduced before the age of 3 years, but no lower limit for fat content was suggested (33). The preferential use of cow’s milk with a reduced fat content (1.5%–2%) was recommended from 2 to 3 years of life onward (33).
Ovo i još mnogo toga o ishrani male djece može se pročitati ovdje Complementary Feeding: A Commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition
Izgubili smo čep od bočice za AD pa već 2 dana doručkuje kravlje mlijeko.M.a.r.t.a prvotno napisa
![]()
S nekih 13 mjeseci smo joj dali da proba da vidimo hoće li biti kakvih reakcija, a sve zato što je nakon toga krenula u jaslice a tamo koriste kravlje mlijeko.
Doma joj kašice radimo na rižinom ili zobenom mlijeku (rijetko dodam malo kravljeg), a za ostalo - dojenje.
upravo se spremamo. u klopi od kojih godinu dana, ali to je jako malo, u špinatu i pireu. sad se spremamo početi i piti.