Evo kopirano sa stranica poliklinike Harni:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._lifestyle.asp

"Dali se smije farbati kosa u trudnoći ili davat minival?

U biti nitko ne zabranjuje farbanje kose kao i davanje minivala, ali zbog moguće apsorpcije boja i kemikalija, moguć je i njihov utjecaj na fetus. Nažalost, ne postoje znanstveni podaci o intenzitetu i kvaliteti ove interakcije.

Sada sam u 18. tjednu trudnoce. Idući tjedan sam namjeravala ići kod frizera na bojenje kose tj. pramenove, a fizerka me upozorila kako se trudnicama ne preporuca bojenje kose te da provjerim s doktorom.

Bojanje kose je općenito štetan postupak, a ne samo štetan postupak u trudnoći. Pogledajte sljedeći tekst na ovu temu. Kada su u pitanju pramenovi, ukoliko se koristi kapa i ako boja ne dolazi do kože, manji je i rizik interakcije farbe s kožom."

Ja sam pitala svog ginekologa i on mi je rekao da se smiju stavljati pramenovi, samo da se moze destiti da mi boja kose ne bude onakva kakvu ocekujem, radi moguce hormonske reakcije. Ipak, ja se nisam usudila staviti pramenove sve do 8. mj. trudnoce. Mislila sam bolje igrati na sigurno, bolje da ne riskiram, bitnija je beba od mog izgleda.