Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Djeca spavaju zajedno u krevetu

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Djeca spavaju zajedno u krevetu

Od kad sam zatrudnila Leona ima česte izljeve nježnosti prema budućoj bebi. Nekidan me pitala hoćemo li bebi kupiti onu krasnu kolijevku u izlogu, pa sam joj objasnila da će beba spavati sa mnom i tatom u krevetu kako je i ona spavala sve do nedavno. Rekla je: Hm, dobro, nek spava s vama u početku ali čim malo naraste spavat će sa mnom u mom krevetu i ja ću je zagrliti ovako jako da joj ne bude zima

Nakon što sam se skupila žličicom sa poda sjetila sam se kako sam uživala kad sam kao dijete znala prespavati kod bratića ili sestrične i onda bi obavezno spavali skupa u krevetu. Bratić je bio mlađi od mene dvije godine, a sestrična starija 5-6 godina i u oba slučaja nam je bilo famozno. Dan danas su mi ta zajednička spavanja jedno od najjačih i najljepših sjećanja od naših druženja, a uz njih dvoje sam posebno emocionalno vezana iako se nažalost, rijetko viđamo jer daleko živimo.

Zato si mislim kako bi to bilo stvarno super da Leona provede svoje obećanje u djelo i da uživa u tome onoliko koliko sad misli da će uživati
    Mi smo uvjereni co-sleeperi i zaista mislim da se stvara posebna veza između roditelja i djece koji zajedno spavaju, pa po toj logici vjerujem da je posebna veza i među braćom i sestrama koji dijele krpe

Pa vas pitam - spavaju li vaši klinci skupa u krevetu, dakle ne svi čoporativno u bračnom već baš klinci skupa i kakve dobne kombinacije funkcioniraju?
    Znam da se u pravilima co-sleepinga navodi kako vrlo mala djeca ne bi smjela spavati uz starije dijete, ali što to praktično znači? Koliko su mala/velika bila vaša mlađa djeca kad su počela spavati sa braćom?

Leona je s nama spavala do četvrtog rođendana, a i sad se skoro svako jutro uvuče k nama ili ja zaspim s njom
    Toliko uživam u tom zajedništvu da se veselim istoj proceduri i s drugim bebačem, ali ova ideja da njihove mirisne glavice spavaju zajedno mi je isto totalni rastop, pa me silno zanima kako će to na kraju biti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi starije cure ostavimo povremeno same u bracnom krevetu od cca Jaseninih godinu/godinu i po. U pocetku smo stavljali nekakav jastucic izmedju njih jer nas je bilo strah da je Zorka ne udari. Medjutim, ubrzo bi se taj jastuk pomakao, netko bi ga sutnuo nogom itd. i onda smo nastavili bez toga. Uglavnom, funkcionira dobro iako moram reci da njih dvije ipak vise vole kad smo ili ja ili tata kod njih.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je trenutna situacija da D (4,5) još uvijek spava s nama (samoinicijativno se preselila u svoj krevet na jedno 2 tjedna pa se predomislila ), a N (2) spava u krevetiću koji je spojen na naš krevet (ali ne možemo spustiti ogradicu)

Moja trenutna ideja je da ih obje preselimo istovremeno u dječju sobu za par mjeseci i da ih za početak probamo obje staviti zajedno u donji krevet, jer bi željela što dulje odgoditi da D spava na katu, nekako me plaši ta visina :/ Ne znam kako će to funkcionirati jer se obje jako vrte po noći, ali tako mi je preslatko kad se njih dvije stisnu zajedno u bračnom krevetu za popodnevno spavanje

Sa zanimanjem ću pratiti ovu temu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naš je N ovih dana počeo "piliti" po tome da spava s bratom. Do sad smo stalno govorili da je premali, sad već i P ide u dječiju sobu i kaže pavati...
    Mislim da ćemo mi od jeseni negdje sa 2.5 godine prskočiti krevetić i preseliti ga bratu. N je već velik i moći će spavati na katu, na jesen ide u školu

Ja se isto sjećam uživanja kad bi nam došao bratić ili bi mi spavale kod njih, ali i uvaljivanja u krevet sestri, posebno kad je bilo nekih teen briga, pa onako za utjehu...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moji povremeno spavaju skupa, onak na cijelu noć, od kad su imali recimo 2 i 4 i pol. Vrte se, prevrću - nalazimo ih u svakakvim kombinacijama, a najčešće se spontnao okrenu tako da jedan spava s glavom dolje, a drugi gore iako imaju dovoljno mjesta. Malo se grle dok ne zaspu, a kad spavaju smo malo potraže imalo koga u blizini (recimo petom u oko ) i zadovoljno spavaju do jutra. Nevjerojatno je da se uopće ne bune i ne bude na sve to prtljanje. Inače od svoje druge godine spavaju svako u svojem krevetu, ali često se uspavljujemo svi u našem hrpimice ili mi legnemo kraj njih u njihove dok ne zaspu oni ili mi

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni tu i tamo dođe nećakinja na spavanje i onda ona (3,5) i moja R (7) spavaju zajedno bez problema.

I ful im je super, baš to vole.
    Isto tako i kod šogi.

malena dolazi kod nas na spavanje otkako je bila manja od godinu dana (kad joj mama ima dežurstva), ali dok su bile manje, stavila bih ih u bračni krevet i ja bih spavala s njima (najmanja u sredini), a MM bi se na tu noć odselio u dječji krevet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo prvih devet mjeseci spavali svi zajedno u krevetu (mm, ja, starija kcer m. 2,5 god. i beba novorodjence d.) i nije bilo nikakvih problema osim sto bi d. znao placem probuditi m. ali nije to bilo tako cesto. nisam se bojala za d. jer vec dugo nemam cvrst san, zbog ucestalih nocnih podoja. osim toga d. je uglavnom bio uz mene ili na meni, a m. bi spavala na strani mm-a, tako da smo mm i ja zapravo bili izmedju djece.

nisam skroz shvatila tvoje pitanje, ali ako pitas kada bi djeca mogla spavati zajedno u krevetu, bez roditelja, mislim generalno negdje nakon godinu dana, ali to sigurno dosta ovisi o djetetu. moja m. se zna jako ritati nogama, i generalno je dosta jaka i silovita pa bi mene recimo bilo strah ostaviti je s malom bebicom u drugoj sobi, ali d. je zato isto dosta cvrst pa se sad vise toga uopce ne bojim. mi cemo na jesen raditi novu
    djecju sobu i isto im planiram krevete staviti jedan pored drugoga da zajedno spavaju, ali m. ce tada imati vec 4 god., a d. 20 mj. pretpostavljham da si ti to planirala ranije...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje cure (6 i 3 godine) su prije par tjedana izrazile zelju da spavaju skupa
    spavale su tri noci - jednu u L. krevetu,jednu u R. krevetu pa opet jednu u L. krevetu i nakon toga je L. rekla da je njoj dosta i nek se mala vrati tam odakle je i dosla, da ona hoce spavat solo

(kuzim ju u potpunosti, mala spava ko da je na boks mecu, nikad ne znas kad ce ti neki njen ekstremitet zavrsit u zubima, a uz to jos i nikad ne zeli bit pokrivena pa zgura sve sa sebe; L. se omota sa sedamnaest deka i popluna pa joj ide na zivce kad joj netko odgura pokrivac i jos ju i zgura da se zaljepi na zid )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Svi spavamo u istom krevetu - MM, mali i ja. Ali imamo problem s N. koji spava jako nemirno - lupa nas i gnjavi nogama, rukama, prevrće se gore-dolje, malo spava s MM-ove strane, al onda obavezno pred jutro dođe do mene, pa se tu prevrće preko mene - malo na jednu, malo na drugu stranu.
    E sad to sve skupa ne bi bio problem da moram stalno štititi trbuh, i uhvatiti nogicu prije negoli mu peta ekspresno završi u mom pupku. Tako da ne znam hoćemo li biti u ovom aranžmanu kad dođe beba. Ako N. bude i dalje ovako nemirno spavao, morat ćemo se beba i ja odvojiti, a onda MM i on da skupa spavaju. Dajemo mu još pola godine da promijeni stil spavanja

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja djeca još nisu izrazila želju za zajedničkim spavanjem, a i Jakov tako nemirno spava da ga ne bih mogla ostaviti sa Sarom u krevetu tako da nemam još nikakavih iskustava što se tiće toga. A i još nemaju rođaka.. Aki se dobro sjećam kako smo mi kao djeca skupa spavali u bračnom krevetu . ja sam najmlađa pa se ne sječam sa kokliko točno godina, ali znam da mu je mama uvijek pričala kako su je brat i sestra ( koji su bili stariji od mene 3 i 5 g.) molili da me prebaci njima. Kad smo narasli spavali smo ja i sestra zajedno ( živjeli smo u dvosobnom stanu sa bakom, tako da nismo mogli imati svak svoju sobu) i to mi je uvik bilo super.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi nemamo nikakva pravila vezana uz spavanje. dok je k. bila mala mala, izbacili smo tatu iz kreveta jer nam je bio too much da se svi guzvamo u bracnom.

onda je malo poodrasla, pa smo se guzvali svi skupa.

onda je d. jednog dana demonstrativno otisao u svoju sobu i rekao da mu je pakleno vruce.

vratio se istu noc.

a u zadnje vrijeme oni spavaju s tatom u bracnom, ja spavam u djecjoj sobici, k. se prebaci k meni tijekom noci, d. dodje ujutro, tako da tata uglavnom opet spava sam. u bracnom krevetu.

ali, da - klinci su nam uglavnom stalno skupa

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam kao klinka spavala na velikom krevetu sa starijom sekom i uvijek sam uživala u tome (pogotovo nakon hororaca koje me puštala da gledam s njom ) ... Nju bih morala pitati što misli o tome jer sam ja bila jako nemirni spavač.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Nju bih morala pitati što misli o tome
    možda cijeli život živiš u zabludi da je njoj bilo jednako dobro kao tebi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, margita i zara spavaju prvi dio noći bez nas u bračnom, znači jedno 3-4 sata su svaku noć same u njemu. i tako je od samog margitinog rođenja, iako sam ih onda odvajala jastukom i svako malo došla pogledati je li zara mlatnula margitu.
    prestala sam to raditi kad sam jednu noć našla margitu kako spava na zarinoj glavi znači sasvim suprotno od mojih strahova.
    već mjesecima mi nije bed ostaviti ih same u krevetu, da, zara nekad mlatne margitu, pa se ova probudi, ja ju podojim i spavaju dalje.
    a neku noć sam doživjela da zara izjavi da neće mene zagrliti za uspavljivanje, nego margitu. i legla se pored nje, čvrsto ju stisnula i zaspala

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    čuj, margita i zara spavaju prvi dio noći bez nas u bračnom, znači jedno 3-4 sata su svaku noć same u njemu. i tako je od samog margitinog rođenja, iako sam ih onda odvajala jastukom i svako malo došla pogledati je li zara mlatnula margitu.
    prestala sam to raditi kad sam jednu noć našla margitu kako spava na zarinoj glavi znači sasvim suprotno od mojih strahova.
    već mjesecima mi nije bed ostaviti ih same u krevetu, da, zara nekad mlatne margitu, pa se ova probudi, ja ju podojim i spavaju dalje.
    a neku noć sam doživjela da zara izjavi da neće mene zagrliti za uspavljivanje, nego margitu. i legla se pored nje, čvrsto ju stisnula i zaspala
    Potpisujem (skoro) cijeli post. Jedno vrijeme je mlađa spavala u kinderbetu, ali ne čitav dio noći. Onako, malo

I ja sam jednom naišla i na obratnu situaciju- starija rukom/nogom na mlađoj. Ali samo jednom. Odtad sam pazila da ih dobro separiram. Ali sad je mlađa stara godinu i pol, ne razdvajam ih više ni jastukom, dekom i sl. Samo spavaju skupa, jedna pored druge.

Neki dan mi je rekla da ne voli spavati u vrtiću jer nema seke u krevetu pored nje

Ja...rastop...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji svi zajedno pozaspu (mislim, najbolje da čitam priču na tri mjesta ) a onda kasnije ove "velike" razmiještamo ... ako nam se da, a ako nam se ne da, odemo spavati u njihove krevete a njih sve ostavimo na bračnom

I tako je u principu od M. rođenja, kad su, neposredno prije, K. i I. dobili svoje krevete, jer smo do tada svi spavali na 140X200

Vikendom su popodnevna spavanja obično isto u zajedničkom krevetu.

Kad smo M. i ja došle iz rodilišta, I. od uzbuđenja nije mogla spavati popodne a onda se stisla uz seku i zajedno su zaspale ... i tko bi ih onda razdvajao .

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ovo mi je jedna od omiljenih tema

evo vec smo pisali o tome: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...hlight=sibling

i ima jos jedna tema, ali starija, iz 2004.! - potrazi, ukucaj sibling co-sleeping u pretraznik

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Svi spavamo u istom krevetu - MM, mali i ja. Ali imamo problem s N. koji spava jako nemirno - lupa nas i gnjavi nogama, rukama, prevrće se gore-dolje, malo spava s MM-ove strane, al onda obavezno pred jutro dođe do mene, pa se tu prevrće preko mene - malo na jednu, malo na drugu stranu.
    E sad to sve skupa ne bi bio problem da moram stalno štititi trbuh, i uhvatiti nogicu prije negoli mu peta ekspresno završi u mom pupku. Tako da ne znam hoćemo li biti u ovom aranžmanu kad dođe beba. Ako N. bude i dalje ovako nemirno spavao, morat ćemo se beba i ja odvojiti, a onda MM i on da skupa spavaju. Dajemo mu još pola godine da promijeni stil spavanja
    nekako ovako i kod nas trenutačno, a vjerujem da ćemo po dolasku bebe biti u sličnoj kombinaciji samo bez MMa u krevetu bez obzira na gabarite od 2x2 jer to kako patrik sada spava, mislim da ću morat radit pregrade ne od jastuka, nego od pleksiglasa

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rastop i rascmolj na vaše priče, jedva čekam

Litala, fala

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mene je ovako - ja skoro cijeli svoj zivot spavam s nekim u krevetu vec vidim :?

najprije mladji brat koji bi se redovito uvalio u moj krevet i "okrenija mi guzu", ne bi ni ja ni on mogli zaspat dok se ne bi tako namistili. i dugo je to trajalo, pa skoro do puberteta. naravno sta smo isli stariji ne svaku vecer ali kad bi bila kakva panika (strah od filma, ruzni snovi...) obavezno bi se uvuka u moj krevet. kad smo bili veci onda smo imali pravilo "noge i guza meni" tj. legli bi tako da su nam glave bile na suprotnim stranama kreveta i okrenuti ledjima jedno prema drugom.

onda je na red dosla mala seka koja bi se isto volila uvalit u moj krevet a meni bi bija gust kad bi mi zaspala u krilu dok nije sa 3 godine definitivno preselila u moj sobu (citaj: moj krevet) jer se rodio braco. tu je ostala i jos je - ja san iselila onda bi se cesto dogodilo da nam se uvali i mali brat jer bi njemu bilo strasno zanimljivo sta to nas dvi svaku vecer pricamo pa bi se nas troje stiskali na malom djecjem krevetu al gusti su gusti

s vremenom se i to smanjivalo.

misec dana prije mog vjencanja usrid lita kad su shvatili da ja idem i da vise necu zivit s njima pitali su jer jos samo malo mogu svaku vecer spavat sa mnom u krevetu da se izgustaju pa smo se tih misec dana kuvali i cakulali do kasno i dogovarali se sta cemo i kako kad ja odem. to mi je bas puno znacilo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Djeca spavaju zajedno u krevetu

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Nakon što sam se skupila žličicom sa poda

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    kod mene je ovako - ja skoro cijeli svoj zivot spavam s nekim u krevetu vec vidim :?

najprije mladji brat koji bi se redovito uvalio u moj krevet i "okrenija mi guzu", ne bi ni ja ni on mogli zaspat dok se ne bi tako namistili. i dugo je to trajalo, pa skoro do puberteta. naravno sta smo isli stariji ne svaku vecer ali kad bi bila kakva panika (strah od filma, ruzni snovi...) obavezno bi se uvuka u moj krevet. kad smo bili veci onda smo imali pravilo "noge i guza meni" tj. legli bi tako da su nam glave bile na suprotnim stranama kreveta i okrenuti ledjima jedno prema drugom.

onda je na red dosla mala seka koja bi se isto volila uvalit u moj krevet a meni bi bija gust kad bi mi zaspala u krilu dok nije sa 3 godine definitivno preselila u moj sobu (citaj: moj krevet) jer se rodio braco. tu je ostala i jos je - ja san iselila onda bi se cesto dogodilo da nam se uvali i mali brat jer bi njemu bilo strasno zanimljivo sta to nas dvi svaku vecer pricamo pa bi se nas troje stiskali na malom djecjem krevetu al gusti su gusti

misec dana prije mog vjencanja usrid lita kad su shvatili da ja idem i da vise necu zivit s njima pitali su jer jos samo malo mogu svaku vecer spavat sa mnom u krevetu da se izgustaju pa smo se tih misec dana kuvali i cakulali do kasno i dogovarali se sta cemo i kako kad ja odem. to mi je bas puno znacilo.
    Baš ti je divna priča i iskustvo iiiii... povezanost....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala

vidim da san zaboravila napisat da je veliki mladji brat 2 godine mladji od mene, seka 13 a mali brat 16 godina mladji od mene.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa

ni ja skoro nikad nisam spavala sama (auf, kako ovo zvuči), samo u srednjoj školi.
    Kao mali smo ja i buraz imali svak svoju sobu al bi ili spavali skupa ili s mamom kad tata radi noćnu, a nekad i svi skupa
    Skoro od početka faksa sam se turala s mmom na 90cm širok domski krevet. Otkad se rodio M svi smo skupa na 140/160
    Kad odem na poslovni put nemrem se načudit, što ću ja sama na toj ogromnoj krevetini, uvijek prvu noć slabo spavam :/

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moje kcerkice (10 god i 7,5 god) spavaju zajedno i nema sanse da se naspavaju odvojeno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja seka i ja smo blizanke i spavale smo skupa u jednom krevetu valjda do puberteta
    iduce zime namjeravam malenog i stariju stavit u istu sobu i isti krevet. mozda ga gurnut do zida pa da on spava s te strane? neznan jos cemo vidit ali mislim da starija to jedva ceka

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    http://public.fotki.com/roby007/ivona-i-dunja/p5050759.html
    Uživancija!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

http://public.fotki.com/roby007/ivona-i-dunja/p5050759.html
    Uživancija!!!
    kako su slatki!!! kolika je razlika medju njima?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

40 mjeseci

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

malena bbeba-vidi kad smo pridružene! Dan razlike!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zhabice, super je priča
    Ruby, preeeeeeeeeeeedivni su ovako zagrljeni

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

roby, preslatke su
    i meni su te scene naj, naj...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

malena bbeba-vidi kad smo pridružene! Dan razlike!
    vidi stvarno!!
    u mene je ipak malo veca razlika... 50mj (valjda sam dobro izracunala )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I Lea i Lana ponekad spavaju skupa u našem krevetu. Koa što kaže Lutonjica, dok mi ne dođemo u krevet, same su.
    Ponekad je Lana u krevetiću koji se spojen s našim krevetom i spuštena stranica, znači, mi to shvaćamo samo kao povećanje kvadrature bračnog kreveta . često i ja s pola tijela spavam u kinderbetu
    Ponekad, kad mi dođemo u krevet, svi četvero ostanemo tamo, cure jedna do druge, ponekad Lanu prebacim u krevetić.(Inače, Lea je do prije nekih 2 mj skroz spavala u svojoj sobi, cca s 3 god otišla samoinicijativno, da bi se sad skroz vratila k nama)

Ali kako je 3. beba na putu, a mi za sada imamo uređenu samo jednu dječju sobu (s krevetima na kat), iako imamo spremne i 3 ako će trebati, nekako mi je oduvijek bilo draže da budu zajedno u sobi, barem dok su manji i dok ne traže svaki svoju sobu, jer imam osjećaj da će biti povezaniji.
    I tako sam slučajno u kiki nabasala na jedan neobičan krevet na kat. čini mi se od Flexe ili tako nešto.
    Dakle, to je krevet na kat, ali kojem je donji krevet duplo veći nego obični, znači za dvoje djece, a gornji je normalan, jednostruki.
    Lea je već odavno smislila plan kako ćemo to kupiti i kao će ona spavati gore, a Lana i beba dolje

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oduvijek spavaju svatko u svom kinderbetu...krevetu. Noćno spavanje nikada nisu poželjeli odraditi zajedno, a ono preko dana par puta je ispalo katastrofa. Umjesto da spavaju oni su se igrali i tada su bili cendravi cijelo poslijepodne.

Zajedno u krevetu spavaju jedino kod "dalekih" djeda i bake. U nedostatku kreveta spavaju na velikom trosjedu na razvlačenje. Tamo se obavezno čuje žaljenje na dodire, pa ih u tom slučaju razdvaja jastuk.

Djeca su navikla na konfor 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •