-
HITNA pomoć za moju kćer - 10 god
Ne znam kome da se obratim, sve smo državne ustanove (centri za soc.rad, psiholozi, psihijatri, Goljak....) prošli - pomaka i pomoći nema.
Ja više ne znam što da radim. Ja sam se rastala - otišla od "muža" kad je ona imala 3 mj - otišla živjeti kod mojih. Greška. Otac mi pije, mama bolesna - uglavnom oni se svako malo mlate i viču i razbijaju. Pa je kratka faza kad je sve "ok"- pa opet kaos. Nisam imala financije ni hrabrosti da promijenim situaciju. Sada sam se preudala i već 3 godinu živimo sami u kući. Dobili smo i sina (7mj.) s kojim se ona super slaže, voli ga i pazi - nije ljubomorna. I očuh je dobar jako prema njoj i ona ga je prihvatila. Tata za nju ne pita, ne plaća alimentaciju ali ja sam sretna da i ne dolazi jer kad je dolazio po nju njeno stanje je i lošije bilo. Sudski ona više i ne smije ići kod oca ali je dozvoljeno da ga viđa (ne da mi se objašnjavat). Ona je povućena, ne priča ni sa kim - ako priča onda su to gluposti - šali se sa nama - na razini vrtićke dobi, u školi je katastrofa, ima same 1, cijeli 3 raz je imala instrukcije i tada je imala 2 i 3. Sada nema instr. i sada je koma.
Ona je kao biljka - ona sve posluša ali SVE radi bez života, bez neke inicijatice, radosti, protesta, borbe.... Poprilično je neuredna i ono najgore - pišala je u krevet i gaće sve dok nije počela živjeti sa nama - to je prestala ali ona i dalje kaka u gaće i onda i skrivećki baca u smeće. Držim to 1,2 mjeseci pod kontrolom - svaku veče mi mora pokazati gačice i onda se pere i oblaći čiste - i svaki put su gaće bile OK, čim moja kontrola prestane - ponavlja svoj ritual. Do sada sam joj kupila oko 100-tinjak gačica. Sada nema ni jedne. Ni ne bi više kupovala - čemu?
Ne želim surađivati više sa centrom za soc. skrb - ni pod razno. Ni sa svim tim drž.ustanovama - pitam vas:
Zna li netko što da radim, privatni psihijatri, liječenja ....... BILO ŠTO? Ako mi date adresa vanzemaljca koji će pomoći - IDEM.
Napominjem da je sada stanje u kući idilićno s naše strane, nema svađe, muž i ja se jako slažemo, imamo potpuno povjerenje jedno u drugo, materijalna strana je više nego dobra, u kući se uvijek razgovara i smije- sve to ona vidi ali i dalje ne surađuje.
Ne želi ni ona ocu a kad je i išla - išla je kao da mora - nikad se nije radovala. MOLIM POMOĆ, SAVJET!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma