-
Karcinom jajnika i kemoterapija
Bok svima,
zanima me ima li tko iskustva sa karcinomom jajnika. Moja dobra prijateljica je neki dan izvadila jajnike i maternicum tako iznenada, i karcionom je zloćudan, pa sad ide na kemoterapiju u Baruna Filipovića, tu u Zagrebu. Imate li neki savjet, iskustvo da razmjenite...Čula sam da opada kosa, da se piju neke tablete koje pomažu da se lakše podnese, itd..Koji su dobri doktori, itd...??
-
Baš ružna tema...ali zar nema nitko da se javi???
Super je, ako je tako...znači da nas je puno zdravih!
-
http://www.rak-dojke.hr
Znam da je ovo za rak dojke, ali sigurno joj mogu pomoći sa savjetima u vezi kemoterapije.
Nadam se da će biti sve ok. Puno vibri za prijateljicu!
-
Ja nazalost znam dosta o karcinomu dojke,a sto se tice jajnika,znam jednu gospodju koja je bas prosla kemoterapiju i zracenje. sto se tice kose, to je u 90 posto slucajeva tako, ali postoje perike i to jako kvalitetne, a socijalno pokriva nekih 700 kuna za periku,ali to je i najmanji problem. ono drugo je nazalost puno teze, zato je najvaznij krvna slika (ako je losa, prekidaju zracenje a svako odugovlacenje je stetno). zato svaki dan casa dobrog crnog vina, brokule u kapsulama, prehrana je vec sad vazna i mora se mijenjat. postoje tablete od kojih se lakse podnosi kemoterapija, u smislu da ne povracas bas previse ali to varira od osobe do osobe... inace, najvaznije je kako osoba gleda na sve to... ne smije se predat. treba biti psihicki spremna i svjesna da je sad to tako i da joj ne preostaje nista drugo nego da se bori i pobijedi to. ako klones duhom.. ne valja
-
moja dobra prijateljica je to na žalost prošla, ali nije joj opala kosa. ona kaže da je to zato što je svaki dan pila po 2l prirodnog soka od svježeg voća i povrća kojeg joj je mama miksala. uglavnom bilo je strašno, ona je pila-povraćala to pa pila, ali nije odustala. Sada je zdrava i sretna a to želim od srca i tvojoj prijateljici
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma