Evo sam se raspitala:
75% je cijena od pune ako si samohrana.
Moraš podnit molbu u vrtić. Naravno najbolje nazovi vrtić i pitaj.
I sva je bit u tome. Pitaj. Traži. Ništa samo ne dođe. I za sebe, ali bogami i za svoje mladunče...
"On ima mamu uvik može neko pričuvat" - pa ta je mama i dalje tvome djetetu baba, pa nek ga pričuva. Samo zovi i pitaj. "Gđo ta i ta, ovdje Gia. Malena je malo smrcava pa je ne bih mogla dat u vrtic danas a moram ic radit. Biste li je vi mogli pricuvat do 16:00? Da vam je dovedem ili cete je vi doc ovdje cuvat?" - moze / ne moze. Ali ne znas dok ne pitas.
Ne znam u kakvim ste odnosima. Ali ako baba i tata nisu nasilni i retardirani, ili narko dileri onda ne vidim razloga da im ne povjeris dijete. Na par sati joj nista nece bit. Mozda ocekujes da oni prvi pruze ruku, ali mozda i oni to ocekuju od tebe.
Rijeći su suvišne, samo moj

! Već sam prije rekla kako iz ovog pdf-a crpim abnormalnu snagu kojom odišete vi "hrabre lavice".
Ponos ste ženskog roda.
Ponos je za bogate, lavice se moraju pandžama boriti.
Ufff sta sam se raspametila od lavljeg poleta.
Bez sale. Moji zive daleko. Sama sam tu (osim Roka i papige). Ne mogu niti u kino. I sta bi ja da nisam progutala knedlu i rekla sebi: ako si hoces u kino, zovi Didu. Ako te odbije, steta za njega.
Ali tajna je da i Dida voli Roka. Ooooo jos kako. I tako ja okurazim Didu da i on jednom nazove i pita "suncan je dan mogu li ja danas po Roka u vrtic?"
O pa bilo je tu i lekcije mog BM-a da ja ne bih trebala zloupotrebljavat Didinu dobru volju (?!) I naravski da sam zbog toga popi...la pilulu za smirenje ali svakog cuda za tri dana.
Ako su svi normalni sto u najvise slucajeva jesu, onda se s vremenom isprazne te negativne emocije i svi žanju samo najbolje iz situacije:
- Tata voli bit s malim, mama voli imat po ure za sebe.
- Dida voli bit s malim, mama ne mora uzet bolovanje pa ima punu placu umjesto umanjene.
- Baba voli Roku kupit veliku tortu za rođendan na Supermena a mami je lakse jer ne mora sve troskove oko rođendana podnijeti sama.
A Roko? Uživa. Jer ga svi vole. Jer vidi da svi surađuju zbog i oko njega.
Naravski, bila sam i na "onoj" strani:
- šta će meni njena torta, da ju je bar napravila sama, nego je kupila...nije njoj uopće do Roka, samo se tila pokazat da je njena torta najveća
- šta taj Dida nekad ne nazove u nedilju ujutro kad je lip dan i izvede dite vanka, nego misle da ću im ga ja dovodit?
- šta si taj Tata umišlja, on će meni popovat ako jednu večer u godinu dana ostavim dite u njegovih a on može izlazit svaku večer...
Sad sam se baš raspisala o sebi. Šta ću, još je friško, prerađujem...
Sve u svemu:
- dijete je obaveza, odgovornost i hrabri je nose ponosno
- ništa se ne daje. pitaj. i vrata raja se otvore kad lijepo pokucaš
- "pa makar bilo i s ocem" upućuje da i sama misliš da to nije najbolje rješenje. očito, jer bi i ti s njenim ocem ostala?
preispituješ li zaista bi li malenoj bilo bolje bez tebe ili ti samo treba ohrabrenje?
pusa, drž se hrabro.