Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Temperatura od sunca... ipak upala uha

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Temperatura od sunca... ipak upala uha

Znam da ima hrpa tema o temperaturama, ali jednostavno nemam vremena ni živaca tražiti.
    Sama sam sklincima, muž mi je na putu, vraća se sutra.
    Danas smo bili cijeli dan vani, točnije od jutra od 9:15, do popodne do 14h. Sve 5, došli doma, oko pol 4 je Iva zaspala i probudila se u 6 s temperaturom 39.8 u guzi .
    Dala sam joj čepić, okupala je malo da joj padne temperatura, zvala sam pedicu i sestra me pitala jesmo bili puno vani da temperatura može skočiti i od sunca??? Je lit o stvarno moguće?
    U totalnoj sam panici, mada je ona ok volje, nacicala se i sada se igra, ne primjećujem da je nešto kunjava s obzirom na temperaturu, čak i kad se probudila mi se smijala i ciktala.
    Najgore mi je što dolazi noć, a ja sama s njih dvoje, auto imam ali ne vozim. Žalosno je li?
    Dajte me malo utješite. Nemam baš previše iskustva s temperaturama.
    Jankove na prste jedne ruke mogu nabrojati, a Ivi je ovo prva! I to baš sada. . I kak tak odjednom??? U 2,5 sata.
    Kada da počnem fakat paničariti?
    mamazika editirala naslov na molbu autorice

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da,s tavila sam joj eferalgan, onaj rozi za bebe. Koliko bi on trebao držati?
    Kada treba, staviti novi ako se temperatura ne snizi ili se opet povisi?
    I jučer je opala s kreveta ali od tada je prošlo puno više od 24 h.
    Joj, luda sam!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ziher da može tak visoko od sunca, ali možda je neka prolazna viroza

Ian je imao 3-4 puta tak visoku temp koja je prošla bez ikakvih drugih simptoma u 24 sata. DRugo jutro se probudio potpuno zdrav :?

puse Ivi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pala joj je na 38,6 :/ .
    Je li to ok?
    Ili je li moguće da zbog zubića tak visoka temperatura?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa jel imaš nekog tko ti može pomoći? ak se kaj zakomplicira uvijek možeš pozvato taxi da te odvede s djetetom kod doktora.
    jel pala na tvrdi pod? koliko je visoko? jel direkt na glavicu pala?
    ja neznam kak da te utješim jer i ja strepim, naime moj M.se probudio sa crnilom ispod oka, a nezna gdje se udario. sad sam na 150 muka jer se brinem da nije negdje glavom jaće udario.
    može biti i od sunca temperatura,sunce je jako opasno. prati kako se dijete ponaša.
    bit će sve ok. ovo oko eferalgana neznam, nisam ga nikad davala djeci, javit će se netko ko zna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    puse Ivi
    thanks . A vidla si i sama da joj nije bilo ništ, totalno zdravo i normalno dijete, tko bi uopće naslutio temperaturu???
    A kaj je najgore i ja i Janko jako dobro podnosimo visoke temperature, čini se i ona....Ponaša se normalno, kao da ju ni nema

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    pa jel imaš nekog tko ti može pomoći? ak se kaj zakomplicira uvijek možeš pozvato taxi da te odvede s djetetom kod doktora.
    jel pala na tvrdi pod? koliko je visoko? jel direkt na glavicu pala?
    ja neznam kak da te utješim jer i ja strepim, naime moj M.se probudio sa crnilom ispod oka, a nezna gdje se udario. sad sam na 150 muka jer se brinem da nije negdje glavom jaće udario.
    može biti i od sunca temperatura,sunce je jako opasno. prati kako se dijete ponaša.
    bit će sve ok. ovo oko eferalgana neznam, nisam ga nikad davala djeci, javit će se netko ko zna.
    Umire od smjeha jer se braco nabacuje s čunjevima po sobi...
    Nzvala sam šogoricu da nam dođe i prespava da nismo baš sami, a ima i auto.
    Pala je na pod, na laminat sa bračnoh kreveta , sada sam izmjerila, točno pola metra. I ima tu čvrgu na glavi koja je već pino manja nego jučer, zjenice su joj bile bistre, nije povraćala, nije bila klonula, spaval je onak normalno, spaval je prek dana 4 sata i po noći je spaval kao inače, možda se jedan put više probudila nego inače, pa nekako sumnjam da ima veze s padom :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko kila ima? Rozi eferalgan je 80 mg, za dijete do 6-7 kg, pa mislim da je to Ivi premalo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva ima 8,5kg

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To joj je onda na knap. Možeš joj slobodno staviti cijeli Lupocet čepić (120 mg).

Temp. može biti od vrućine. Ako normalno piški, ja se ne bih brinula.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sada je 3 sata od kada sam joj dala čepić i još joj je malo pala temp. znači da bi stvarno moglo biti od sunca.
    Lupocet nemam, onda može ovaj jedan cijeli+ još komadić.
    Ako bude potrebno. Čekam da prođe 4 sata ako se temp vrati da joj dam čeipć prije spavanja da je ne moram buditi

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vec su ti rekli, temp. moze bit od sunca.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da joj bude dobro!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, 4 sata nakon čepića temp je bila 38,4, prije spavanja sam joj stavila još jedan i nadam se da će sve to do jutra proći...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

držim fige da sutra pijemo kavu na kukuljeviću

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    držim fige da sutra pijemo kavu na kukuljeviću
    Na ćalost ništa do toga, još bar tjedan dana.
    Iva ima upalu uha! Jutros joj je temperatura u guzi opet bila 40 otišli smo kod pedijatrice, vadili i krv i upala uha.
    I sada kada se sjetim kako se zadnjih dana lupa rukicom baš po tom desnom uhu, ja nisam kužila zakaj to radi. Sada ju je već i temperatura malo oslabila, pa je kilava i pospana.
    Eto, dobili smo klavocin.
    Inače, ona već mjesecima kašljuca i šmrkava je i baš smo početkom ovog mjeseca išli vidjeti kaj je to, i sve je bilo super, bris nosa uredan, pluća čista. Ali očito je to konstantno curenje nosa "prešlo" na uho, kipilo, kipilo, dok nije zakipilo.... .
    Jedino sam mirnija da znam što joj je i da je dobila nešto čime ćemo to riješiti pa makar to bio i antibiotik.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok draga moja suseda (ana.m ), vidim da je moja princeza bubana,
    šta mi nisi zvonila da ti dam lupocet da imaš kroz noć, ili da te odfuram kod dr.
    Nadam se da će nam klinci brzo ozdraviti da se vidimo prije nego odselimo.
    Puno mi ju ljubi , pošto ja nemrem jer sam sva šmrcava.
    Zvoni ak ti kaj treba.Imam pravu malu ljekarnu doma.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Thanks MIHA draga, ma imam ja doma čepiće a bila je i šogorica kod mene i vozila nas utros doktoru, tak da nismo bili sami.
    Hvala svejedno .
    Ma najgore mi je kaj sam i još cijeli vikend sama s njom. MM i Janko idu u Slavoniju, ne jer im se hoće, MM mora sa tatom nešto raditi.
    Niti van, niti mi se ručak kuha samo za mene, same ko duhovi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo doma za vikend , pa nam pozvoni ak ti kaj treba, Matias je bolje , ali sam ja dosta šmrcava , vidimo se predvečer,bum ti zvonila.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samo ti dođi praviti nam društvo, jerbo ću poluditi doma sama već cijeli tjedan...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo mene kao lude babe.
    Ne bih vam htjela kvariti raspoloženje, no možda nije najbolja ideja da si sada razmjenjujete viruse i bakterije pa da vam se bolovanje oduljuje u beskonačno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bibai , nisi luda baba i ne kvariš nam raspoloženje , jer si u pravu .
    Istina je da si možemo prenjeti još virusa i bakterija , i još dulje bolovati.
    Klince ćemo staviti u karantenu , a ja ču si staviti onu masku na lice kaj imaju doktori. moramo se malo i zezati .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MIHA1 prvotno napisa
    Bibai , nisi luda baba i ne kvariš nam raspoloženje , jer si u pravu .
    Istina je da si možemo prenjeti još virusa i bakterija , i još dulje bolovati.
    Klince ćemo staviti u karantenu , a ja ču si staviti onu masku na lice kaj imaju doktori. moramo se malo i zezati .
    Ajde se pliz poslikajte kak kafendišete s maskama na ustima.
    Pa nek Roda metne na portal sliku pod naslovom: Kako u goste dok smo bolesni?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Rinama , da znaš da si me stvarno nasmijala od srca , odlična ideja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

vvdszzzzzzzzz-evo pozdrav od moje bubanice.
    Cure lude ste .
    A ja sam tak umornaaaaa od ovog tjedna, jedva gledam.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

drzi se i ivki

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivi šaljemo pusu u uvce

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Opet ja...
    Eferalgan joj očito nije baš bio dovoljan i temperatura se malo spuštala do 38,5, pa bi narasla na 39,4 i sada je prije spavanja dobila lupocet koji ima 125mg. I već za sata je bilo na 38,5, sada je čini mi se i manje ali konačno spava pa ju neću maltretirati.
    ALI...popila je u 9:15 antibiotik (klavocin), nalila sam joj fiziološke, nakapala efedrinom kada sam iščupala ono što sam mogla (koliko god da čupam ona grglja s tim šmrkljima ko slonić) i odnjela je u krevet na sisu i na spavanje, nasisala se dosta i u 10:15 je povratila. Ja pretpostavljam i iskreno se nadam da je to od tog silnog šlajma (danas se već desilo dase zakašljala pa joj je malo šlajma izletilo i van) i da se neće ponoviti.
    Pošto je prošlo sat vremena od davanja antibiotika do povraćanja nadam se da je sve ok. Tj. da nije povratila sirup.
    I bojim se da noćas ne bum spavala, svakih 5 minuta ju idem gledati je li diše. Prvih pola sata je spavala na meni i dosta se oznojila ali i ohladila. To bi ytrebalo biti ok.
    Samo me to povraćanje sada muči...Uf! .
    MOžda joj je od svih tih silnih kapi i fiziološke i šmrklja...
    Tješim se da...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod malih beba je normalno da povrate jer im se slajm iz nosa cijedi u grlo i oni ga gutaju pa kasnije povrate, zapravo to sto je povratila je dobar znak.
    Je li bilo sluzavo?

Nadam se da cete imati mirnu noc i da ce se misica naspavati zajedno sa tobom, drzi se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •