-
pravo na godišnji nakon porodiljnog
na porodiljnom sam od 24.12.2007.a rodila sam 12.2.2008. Zanima me da li bi ostvarila pravo na godišnji u ovoj godini ako bi prekinula porodiljni 30.12.2008. I ako da, da li na cijeli ili na srazmjerni dio?
Hvala
-
da bi iskoristila godišnji za 2008.g. i bila 100% sigurna da ćeš ga dobiti, moraš se vratiti na posao 12 dana prije isteka 2008.g. kako bi u 2008. iskoristila prvi obvezni dio godišnjeg, a onda ostatak prenijela ili nastavila koristiti u 2009.
dakle ako gledaš prosinac ti bi porodiljni trebala prekinuti 11.12. i od 12.12. koristiti godišnji što do kraja prosinca iznosi točno 12 dana.
-
ovo se razlikuje od firme do firme - kod mene recimo nije potrebno ovih 12 dana zato je najbolje pitati u firmi
-
Ja sam se vratila na posao ove godine u drugom mjesecu a prošlu godinu sam bila skoro cijelu na porodiljskom i bez problema koristim prošlogodišnji godišnji.
U svakom slučaju, najbolje je da nazoveš firmu u kojoj radiš i točno provjeriš kakva je situacija kod vas. Ja sam to napravila prije odlaska na porodiljski.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma