Često čitam Rodu.
Zvala sam rodin SOS telefon kada sam imala problema sa dojenjem.
Stvarno sam oduševljena dojilica.Dojila sam i dvije starije kćerke, ali sam imala problema oduprijeti se pričama naroda (čitaj nedostatak argumenata).
Sada sa Rodom je to sasvim druga stvar.
Kod nas u BiH se kao promoviše dojenje, ali kada zapne nemaš se kome obratiti (većina mama nezna za SOS telefon).
Volila bih da i kod nas ima Roda.
Da li bi se to moglo organizovati?
Da li bi Rode došle u BiH i kod nas napravile edukaciju mama (npr. mene) savjetnica o dojenju?![]()

.
.Dojila sam i dvije starije kćerke, ali sam imala problema oduprijeti se pričama naroda (čitaj nedostatak argumenata).
Odgovori s citatom
Skupiš potpise, osnuješ NGO, registruješ je u opštini i sudu i imaš organizaciju
Znam to jer sam imala prilike "nasukati se" u nekoliko prilika. Kreneš sa entuzijazmom, ništa ti nije teško, a onda vidiš da ti radiš iz ljubavi, često o svom ličnom trošku, a neko za to prima novac... Pa se naljutiš... i naravno, odustaneš. Mislim da, na žalost, kod nas siromaštvo populacije ne dopušta još uvijek volontiranje kao hobi (u nedostatku boljeg izraza). Jer ne možeš od gladnih trbuha očekivati da rade za Dž, kad vide da neko to isto radi za više nego pristojne novce... Trebaće nam dugo, dugo da se riješimo tog ratnog i posljeratnog zaostatka... Dotle možemo da se divimo kako negdje drugo to nekome drugome polazi za rukom i da
:D i
) odmah predlažu dohranu.
Sramota me bilo javiti se ali eto moram.