Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: SOS Roda u BiH?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno SOS Roda u BiH?

Često čitam Rodu.
    Zvala sam rodin SOS telefon kada sam imala problema sa dojenjem .
    Stvarno sam oduševljena dojilica .Dojila sam i dvije starije kćerke, ali sam imala problema oduprijeti se pričama naroda (čitaj nedostatak argumenata).
    Sada sa Rodom je to sasvim druga stvar.

Kod nas u BiH se kao promoviše dojenje, ali kada zapne nemaš se kome obratiti (većina mama nezna za SOS telefon).

Volila bih da i kod nas ima Roda.
    Da li bi se to moglo organizovati?
    Da li bi Rode došle u BiH i kod nas napravile edukaciju mama (npr. mene) savjetnica o dojenju?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da ima još mama iz BiH koje bi to želile.
    Javite seeee
    HOĆEMO RODU :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ZA DOJENJE SPREMNI!!!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nikakav specijalan postupak nije neophodan Skupiš potpise, osnuješ NGO, registruješ je u opštini i sudu i imaš organizaciju To bar nije teško u BIH, jer raznorazna udruženja niču kao glive poslije kiše. Najčešće kao način da se nešto "na divljaka" zaradi... I to je, u stvari, ono loše u cijeloj priči. Ljudi ne znaju, neće i ne žele "raditi za džabe" tj. ljepše rečeno volontirati. Sinonim za udruženje ili NGO je "laka zarada" jer su osnivane na inostranim donacijama, za, najčešće bezvezne svrhe. I ničemu nisu služile osim da se nekoliko ljudi/žena uhljebi. Dok ima inostranih novaca, nešto i šljaka, ima i po neki volonter. Kad love nestane, i udruženje se gasi Znam to jer sam imala prilike "nasukati se" u nekoliko prilika. Kreneš sa entuzijazmom, ništa ti nije teško, a onda vidiš da ti radiš iz ljubavi, često o svom ličnom trošku, a neko za to prima novac... Pa se naljutiš... i naravno, odustaneš. Mislim da, na žalost, kod nas siromaštvo populacije ne dopušta još uvijek volontiranje kao hobi (u nedostatku boljeg izraza). Jer ne možeš od gladnih trbuha očekivati da rade za Dž, kad vide da neko to isto radi za više nego pristojne novce... Trebaće nam dugo, dugo da se riješimo tog ratnog i posljeratnog zaostatka... Dotle možemo da se divimo kako negdje drugo to nekome drugome polazi za rukom i da :D i svemu što su uspjeli

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Skupite se, pa osnujte udrugu a la Roda i organizirajte edukaciju. Korak po korak, nek' vam Hr Roda bude uzor.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stiže podrška s juga :D

Često mislim o tome koliko je meni Roda pomogla da se ne osjećam loše što slijedim svoje osjećaje, a ne 'dobronamjerne' savjete.
    Kod nas zaista u posljednje vrijeme promovira dojenje, ali su predrasude toliko jake (npr. jako je lako uvjeriti većinu mama da njihovo mlijeko nije dovoljno, daj vode, soka; problemi kao ragade, upale - odustani jer se nemaš kome obratiti, ma masa situacija u kojima je potrebno samo malo podrške....) tako da mi je ova ideja s edukacijom i SOS telefonima super!
    (mada bi prvo trebalo početi s osobljem u bolnicama)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: SOS Roda u BiH?

Citiraj triplemama prvotno napisa

Kod nas u BiH se kao promoviše dojenje, ali kada zapne nemaš se kome obratiti (većina mama nezna za SOS telefon).

Da li bi Rode došle u BiH i kod nas napravile edukaciju mama (npr. mene) savjetnica o dojenju?
    Pogledaj ovo Sastanak Udruge roditelja u Sarajevu 2. dio i ukljuci se...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: SOS Roda u BiH?

Pogledaj ovo Sastanak Udruge roditelja u Sarajevu 2. dio i ukljuci se...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Stvarno to nisam vidjela Mukica.
    Mena ustvari najviše muči što se u BiH brzo odustaje od dojenja prema tuđim savjetima. Ali i ako odeš kod pedijatra, a beba ti nije dobila dovoljno na težini (1 kg.-1,5kg ) odmah predlažu dohranu.

Većina se brani: nsam imala mlijeka, nije mi bilo kvalitetno, bolilo me itd.
    Kod nas je čak i bolnica baby friendly. Na neonatologiji rade Dr Softić i Dr. Atić koje su stvarno prodojeće i svaka im čast, nije im mrsko prići ni jednoj majci i pokazati ispravno dojenje ali to ti je usluga samo ako nedo Bog završiš u bolnici. U DZ nema takvo nešto.

Nepreostaje mi ništa drugo osim što kaže vještica da vam se divimo što ste uspjeli .

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nepreostaje mi ništa drugo osim što kaže vještica da vam se divimo što ste uspjeli .
    Da su tako Rode razmisljale, jos bi se divile ILLL-u i tugovale nad stanjem dojenja u Hrvatskoj a od SOS-a ne bi bilo ni S

Odi na link kojeg je Mukica postavila i pomozi da se stvari promjene

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Da su tako Rode razmisljale, jos bi se divile ILLL-u i tugovale nad stanjem dojenja u Hrvatskoj a od SOS-a ne bi bilo ni S

Odi na link kojeg je Mukica postavila i pomozi da se stvari promjene
    Ma išla sam i sada čekam
    E u ova doba se šiju pelene sa troje djece Sramota me bilo javiti se ali eto moram.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •