Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: A sada malo o nesavršenim mamama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno A sada malo o nesavršenim mamama

Evo, prijavak !

Marko je ranoranilac i budi se oko pola 6 dok mu se tata sprema na posao.

E ja sam se dosjetila jadu, naučila sam ga na sat i on zna kad je pola 7 i dođe me probuditi . I to tako da mi nabije sat na nos i kaže :-ustaj, trebaš me voditi u vrtić!

Tata ode oko 6 na vlak.

I ne nije me sram da poludrijemam dok on gleda crtiće. I obično se i obuče. Sam.

Onda pojede nešto malo za doručak, opere zube i idemo u vrtić. Naravno doručak serviram ja. I nadgledam pranje zuba.

To je kad imam školu popodne.

Eto....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

he, he...

j abi mogla nabrojati tisuću nesavrsenosti (isto toliko i savrsenosti 8) ), no, ono sto me najvise muci zadnje vrijeme je moja netolerantnost u odnosu na njegovu nemotiviranost pisanja domačih zadaća. Ubojita kombinacija, izgubim živce u tranutku, vičem....treniram samokontrolu i tihi glas ali ne uspijeva mi bas....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bi rekla da si ti jedna super mama koja je odgojila super samostalno dijete.

oces malo nesavrsenosti? dodji ovdje.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    no, ono sto me najvise muci zadnje vrijeme je moja netolerantnost u odnosu na njegovu nemotiviranost pisanja domačih zadaća. Ubojita kombinacija, izgubim živce u tranutku, vičem....treniram samokontrolu i tihi glas ali ne uspijeva mi bas....
    X

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    no, ono sto me najvise muci zadnje vrijeme je moja netolerantnost u odnosu na njegovu nemotiviranost pisanja domačih zadaća. Ubojita kombinacija, izgubim živce u tranutku, vičem....treniram samokontrolu i tihi glas ali ne uspijeva mi bas....
    X

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj post je isao marii71

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja samo vidim da ste se savrseno prilagodili jedno drugome. i ja sam ko dijete bila ranoranilac, jutarnji scenarij slican ko u vas, nisam se osjecala ni najmanje zakinuta.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Onda ja jedva čekam da svoju naučim na na sat jer njeno dizanje u 6 mi je stvarno.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre ne zna na sat ali...
    Čim se probudi traži da ga odnesemo na kauč, upalimo Boba Graditelja (ovih dana zapravo Pepppu) i donesemo čokoladno mlijeko. Radnim danom to vrijeme iskoristim za spremanje za posao a vikendom... za dodatnih pola sata dremanja...
    Sad, tko je idejni začetnik ovog rituala - više nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Troje djece doma sa mnom, ja citam forum. Sta jos da kazem?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam isto na forumu a moje dijete u dnevnom boravku gleda crtiće i igra se...kad mu nešto treba već zna gdje da me traži

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    ja sam isto na forumu a moje dijete u dnevnom boravku gleda crtiće i igra se...kad mu nešto treba već zna gdje da me traži
    8)

potpis

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Meni to, u mom slučaju, uopće nije smiješno. Iako, treba i mami malo razbibrige i edukacije ponekad

jedna frendica je jednom tražila ban jer se nije mogla sama kontrolirati, a djeca su je već počela odvlačiti od kompa i doživljavati ga kao konkurenciju

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čekaj malo, a na kaj se sve odnosi ovo "nesavršena"? jel samo za jutarnje sate ili tokom cijelog dana?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod jedno manje 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Čekaj malo, a na kaj se sve odnosi ovo "nesavršena"? jel samo za jutarnje sate ili tokom cijelog dana?
    I još jedno pitanje: zakaj mama kao mama svaki put kad nekaj napravi za svoj gušt, osjeća tu neku nazovimo je "krivnju", jer ispada kao nemajka, a u biti kak moš biti supermother, a ako povremeno ne ućiniš nešto da napuniš baterije, bilo spavanjem, bilo pijuckanjem kave ili toliko prestrašna stvar kao što je buljenje u ovaj rozo-bijeli forum sa ptičurinom u čošku i gomilom majki neradnica i niš koristi, sve jedna gora od druge.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I još jedno pitanje: zakaj mama kao mama svaki put kad nekaj napravi za svoj gušt, osjeća tu neku nazovimo je "krivnju", jer ispada kao nemajka, a u biti kak moš biti supermother, a ako povremeno ne ućiniš nešto da napuniš baterije, bilo spavanjem, bilo pijuckanjem kave ili toliko prestrašna stvar kao što je buljenje u ovaj rozo-bijeli forum sa ptičurinom u čošku i gomilom majki neradnica i niš koristi, sve jedna gora od druge.
    možda su je tako odgojili?

ja ne osječam krivnju kad radim u vrtu (moj hobi), niti kad sam išla na pilates

uredu je imati hobi i vrijeme za sebe
    a kako da to naučim malu ako joj ne pokažem?
    ona mi ne daje znakove da joj falim u to malo "mog" vremena

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam ovaj topic shvatila kao zezanciju.

Definitivno se ne osjećam krivom što subotom ujutro drijemam dok Lovre gleda Boba.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sa ptičurinom u čošku i gomilom majki neradnica i niš koristi, sve jedna gora od druge.
    sve same nemajke sram nas bilo tc tc tc tc tc

salu nastranu, slazem se s tobom. cemu osjecaj krivnje? iako vjerujem da su komentar napisani saljivo jer ja jos ne nalazim nesavrsenosti i nemajcinstva u ovim postovima (necu ni rec da mi je komp upalje od jutros i da sam jos tu, napisala vec nekoliko postova ali da mi je dijete sredjeno, podojeno, sve po kuci uredno, da sam bratu objasnila matematiku, da pripremam rucak i cekam da mi se dite probudi da mozemo u setnju... eto jos cu ispast savrsena )

meni se cini da je bas lipo kad se unatoc obavezama uspije ustipnit vrimena za sebe a da pri tom nista ne pati, pa sta fali dici da se malo i sami igraju? (moj je otkrio balkon i stipalice dok san ja nemajka pisala jedan post)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Istina, zaboravih uz "ozbiljnost" svog komtara stavit i prigodne smjliće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto tako ne osjećam krivnju, i potpuno mi je normalno da trebam i imam nešto vremena i 'za sebe'. Treba znati i reći NE - sjajno sam se našla u istoimenoj knjizi J. Juula, i njegovom predavanju o toj temi.
    Ja Lei normalno kažem - igrat ću se s tobom kad popijem kavu/pročitam novine/pogledam nešto na Internetu, i ona to normalno prihvaća.

Kod nas je problem MM koji je otkad se Lea rodila totalno negirao to naše pravo da imamo neko slobodno vrijeme za sebe, i inzistirao je stalno na tome da su baš sve Leine potrebe ispred svih naših (npr. kad je bila beba u kolicima nismo mogli popiti kavu na terasi kafića jer je njoj to dosadno ). E sad je i njemu to malo previše, ali dijete se - posebno prema njemu - naučilo da za tatu nema odmora

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se sad osjećam najgorom mamom na svijetu jer uopće ne osjećam krivnju kad ne fermam svoju djecu 5 posto .Meni je normalno da se oni sami zabave i mene ostave malo na miru.
    Ali imam grižnju savjesti zbog domaćih radova koji su mi skratili jedno 10 godina života.Kad se sjetim da ga čeka nekoliko listića iz matematike i odgovoriti na 5 pitanja iz hrvatskog,muka mi je u želucu i najradije bih pobjegla dok to piše.A kad puknem (a pucam tokom domaćih radova redovito) onda svašta ružnog znam reći,kasnije mi bude krivo ali svejedno se ne mogu kontrolirati.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ali imam grižnju savjesti zbog domaćih radova koji su mi skratili jedno 10 godina života.Kad se sjetim da ga čeka nekoliko listića iz matematike i odgovoriti na 5 pitanja iz hrvatskog,muka mi je u želucu i najradije bih pobjegla dok to piše.A kad puknem (a pucam tokom domaćih radova redovito) onda svašta ružnog znam reći,kasnije mi bude krivo ali svejedno se ne mogu kontrolirati.
    Kad ti dođe da se živciraš samo si zamisli kak bi bilo tebi da imaš gro posla, a kraj tebe stoji netko vidno rastresen i još ti dodatno komplicira život. Ja se uvijek stavim u poziciju djeteta, pa kad iz te točke gledišta proučim sebe odem se umit hladnom vodom i zavezat kosu u rep jer izgledam kak da me struja stepla.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O nesavrsenim mamama.....Dva tj pred porod hvata me panika ne od poroda, nego jer mi je danas zadnji dan pred porodiljski i od "sta cu sad jadna u kuci"...
    Ovako.....na poslu iskuliram, dodjem doma oko 5:30, jedem ono sto je MM napravio, malo se zezam s Viktorom, operem sudje i onda njih dvojica idu van, a ja legnem. Vrate se oko 8, gledamo crtic pola sata, uspavljujemo se narednih pola ili 45 minuta....to je to....a vikendom, jedva cekam da zajedno spavamo popodne.
    I da, osjecam se nekad krivom, ali nemam snage za drukcije. Tetu cuvalicu nemam namjeru pustati od sebe.
    Nisam savrsena, a gore bi mi bilo glumatati savrsenu i onda popucati po svim savovima.
    Ovako su bar svi zadovoljni - a medju tim svima bitno je i da ja budem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam ovaj topic shvatila kao zezanciju.

Definitivno se ne osjećam krivom što subotom ujutro drijemam dok Lovre gleda Boba.
    pa i je ,zezancija je

a i moja realnost.

želja mi je bila otvoriti topic na kojem bez problema i bez pokroviteljskih postova možemo napisati neke naše crtice iz života koje nisu standardizirane po onom famoznom p.s.-u koji nigdje nije napisan ali malo pomalo negdje izroni ........

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mima onda se moj marko nadosađivao za 3 života unaprijed

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja isto tako ne osjećam krivnju, i potpuno mi je normalno da trebam i imam nešto vremena i 'za sebe'. Treba znati i reći NE - sjajno sam se našla u istoimenoj knjizi J. Juula, i njegovom predavanju o toj temi.
    Ja Lei normalno kažem - igrat ću se s tobom kad popijem kavu/pročitam novine/pogledam nešto na Internetu, i ona to normalno prihvaća.
    Točno ovako i ja.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mima onda se moj marko nadosađivao za 3 života unaprijed
    i moj marko evo ga isad gleda crtic a ja sam na kompu.
    a popodne kad se probudi skace po meni dok mi ne zavrse serije. ali ja to zovem "valjamo se po krevetu" iako se samo on valja dok ja gledam tv.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

maria71 - ma naravno, ali rinama nije koristila prigodne smajliće pa sam se pobojala da netko slučajno ne pomisli da osjećam krivnju i da nisam savršena. Naravno da jesam. 8)

OT ninet, samo još dva tjedna? :shock: Jel' i tebi prošlo brzo k'o i meni?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nekad mi se cini kao da je proslo u tren, a nekad ko da sam trudna vec sedam godina )) (tad sam najnesavrsenija)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    "sta cu sad jadna u kuci"...
    Čuj šta ćeš?
    Pa valjda ćeš u laganu shoping šetnju za lakši porod!?
    Kod mene su sve stvari po PS-u, mom naravno. I što suđe stoji već tri dana, a ja i MM čekamo da ga ono drugo strpa u mašinu, i što je umivaonik odavno zreo za Arf DeoBad Jedino ne volim što Emini moram uključiti crtić da bi sjedila na jednom mjestu dok jede, jer je meni pre mrsko trčati za njenim interesima sa kašikom supe u ruci. Ali je po PS-u da ona još nije naučila da uredno sjedi za stolom dok se objeduje.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nesavršena? Sve sam bliža tom idealu...
    U poslednje vreme, čim ručamo, *podmitim* decu sladoledom i onda se bez griže savesti izvrnem na spavanje u spavaću sobu, pritom ih zamolivši da budu tihe. Nakon toga lagano pijem kafu, slušam muziku...
    Ako ova procedura prodje bez remećenja, ostatak dana sam savršena majčica, maksimalno skoncentrisana na domaće zadatke, maženje, igru ...
    I stvarno uživam, ugadjajući sebi, a potom, punih baterija, i njima.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u par navrata sam po cijeeeli dan čitala knjigu dok je Nina bila pored mene šta ću, knjiga bila toliko zanimljiva da nisam mogla drukčije

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

od svakoga bi pomalo mogla citirat

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se sad osjećam najgorom mamom na svijetu jer uopće ne osjećam krivnju kad ne fermam svoju djecu 5 posto .Meni je normalno da se oni sami zabave i mene ostave malo na miru.
    a meni je ovo adut za super-trooper mamu... ja sam presretna i osjecam se super kad se on igra a ja ga mogu ne fermati 5%...

no meni je pao kamen sa srca kad sam napravila toliko gresaka u koracima koje, po nekom bijesnom idealu kojeg sam si zadala, nisam ni pod razno mogla ispuniti... ne ja - naime, ja vicem!
    skoro svaki dan povisim glas a recimo jednom tjedno i zaurlam kao da je kraj svijeta...
    ne volim to - ali to je stvarnost...
    luka ce mi jednog dana reci da li je bila surova ili ne... 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i cisto da se razumijemo - ja zaurlam na lako odgojivo dijete skojim se SVE moze dogovoriti a ne na malog tiranina i monstruma.... samo se ja u tim trenucima ne mogu dogovoriti sama sa sobom...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uuu, odličan topic. jedino me već uhvatila panika, negdje kod petnaestog posta, da će sve skrenuti u grižnju savjest
    još da MGrubi prizna bar jedan lino-tino... 8)
    i ovaj forum se bliži mom idealu savršenog roditeljskog foruma...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moje dijete se u 90% slučajeva budi između 5 ipo i 6ipo,7 je već duuuugo spavanje
    a pošto radim od 9 ja mu dam za jest upalim crtani i vratim se u krevet
    jednom sam čak probla ostati s njim ali me potjerao jer nema mista
    moj je kao crnogorac nakon spavanja se mora odmoriti i tek onda može u vrtić
    a nitko sretniji od mene kad je lijep i sunčan dan i njega prijatelji zovu pa se cijelo popodne igraju a mama miiiirna
    onda opet nitko sretniji od mene kad zaspi prije 21.30 pa mama može gledat serije na miru
    i sve to bez grižnje savjesti
    jer treba se odmoriti i psihički pripremiti za vrtić,
    igranje s prijateljima na čistom zraku i suncu pa to je super za zdravlje i pravilan razvoj djeteta
    a da ne pričam o ranom lijeganju pa tko je još vidio posli 10 biti budan

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e zaboravih reci da san sinoc preksila cvijetino pravilo br. 3 (
    3. platnene pelene, za pranje isključivo voda
    )
    - stavila djetetu jednokratnu pelenu jer mi je bilo lakse otic u wc po nju nego uzet platnenu iz ormara u sobi u kojoj san minjala polubudno dite

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a evo meni se sad desila neugodnost na kvadrat - obećala J da ćemo igrati šah, čim usišem stan. i ja, lukavica, ostavila upaljen usisavač i pišem post na kompu. i na jednom se okrenem, a on iza mene stoji i mrtvo ozbiljno kaže: "samo te gledam, tako se usisava, ha?"
    odo ja igrati šah.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo ja postam, a L. leži na stolu (na poplunčiću) pokraj mene...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    "samo te gledam, tako se usisava, ha?"
    odo ja igrati šah.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

starija pripremila večeru za sebe i seku i sad jedu u kuhinji (još im doviknula da pospreme za sobom ), a ja u dnevnom na kompu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

još da MGrubi prizna bar jedan lino-tino... 8)
    i ovaj forum se bliži mom idealu savršenog roditeljskog foruma...
    jede lino, ali sa rižinim mlijekom
    ujutro je tata čuva, i njemu je sve ostalo "komplicirano" , pa sam kapitulirala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a evo meni se sad desila neugodnost na kvadrat - obećala J da ćemo igrati šah, čim usišem stan. i ja, lukavica, ostavila upaljen usisavač i pišem post na kompu. i na jednom se okrenem, a on iza mene stoji i mrtvo ozbiljno kaže: "samo te gledam, tako se usisava, ha?"
    odo ja igrati šah.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

odo ja igrati šah.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji su danas odbili da odu na podnevno spavanje kome sam se toliko radovala. Izjavili su da će se čuvati sami i da ja slobodno legnem ako mi se spava. A želja deteta je za mene zapovest. Zamolila ih samo da ne zatvaraju vrata od spavaće i otkovala 1.5h. Jeste da sam spavala sa uključenim ušima i da sam po jednom obojicu vodila na piškenje i dala im po jabuku ali sam se uredno vraćala u krevet do ručka. Kad sam ustala zamolila sam da me ne gnjave dok ne popijem kafu a onda poslala mužu sms da nisam gladna i da ručak pomeramo za 1h. Posle večere sam svu trojicu poslala kod devera da na miru ofarbam i isfeniram kosu (tačnije mm krenuo sam a ja došapnula Matiji gde se tata uputio i...prirodan tok stvari ...''TATAAAA, HOĆU I JAAAA!!!'' )

U kuhinji mi je haos a ja slušam muziku i forumarim. Sutra se ne radi, kafa, doručak, pijaca sa sinčinama, nešto iz zamrzivača za ručak...opušteno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a u cemu je tocno tvoj problem? nece pisati ili krive odgovore daje?

ne znam, jer meni doma nikad nisu kontrolirali zadacu, moja mama je bila nemajka po tom pitanju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •