Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: A sada malo o nesavršenim mamama

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

- kad vidim da je 8.15 (naravno ujutro) meni se smješak okrene oko glave. jer znam da je natezanju oko jela, oblačenja, pranja zuba, dovikivanja.....kraj i da se kreće u vrtiiiić :D i da ću bit "svoj čovik" do 16 sati. i da će me povremeno posao zgazit, ali nitko mi neće mamakat 832 puta u jednoj minuti, nitko neće ronit krokodilske suze jer sam na krivo misto ostavila zgužvani papirić, nitko se neće bacit na pod i valjat ko prase i pri tome još urlat da se zidovi tresu.....

- kad joj navečer pročitam priču i poljubimo se ja napuštam bojno polje, zatvaram vrata sobe i idem u svoj mir i tišinu. tatu ošinem pogledom pri izlasku iz sobe šta je već mjesecima dovoljan znak ko ostaje u sobi dok Šefica ne zaspe.

- uopće mi nije muka, a još se manje grizem, kad joj kažem: šibaj, eno te tata zove i jedva čeka da ga dođeš pilit. moji gangliji su otupili, idi turpijaj tatine.

- ma uopće se ne zapitam šta rade njih dvoje kad ja subotom odem radim. a isto tako me živo zaboli briga šta rade kad ja kažem: idem vitrit mozak po dućanima. dragec, čuvaj malu, a meni se nadaj kad me vidiš.

- plačem kad vidim da vam se dica ujutro znaju sama dignit i obuć. Šefica se još nije sama digla iz kreveta i došla (npr. vikendom) do nas dok mi pijemo kavu. carica milica doziva iz sobe sideći na krevetu a bome i kad se mi ne dignemo prije nje nego malo još čorimo ona se probudi, privrne dva puta priko kreveta i svečano objavi: ajmo se mama dignit, dan je (a meni se automatski smrkne ko u ponoć jer bi još malo ležala).

ma šta ću pričat: ja sam totalno savršeno nesavršena mama. ili jednostavnije: savršena sam u svojoj nesavršenosti. a tako će i ostat.

btw, jesam li spomenila da urlam ko zvir kad me se ne sluša. istim decibelima i na mm-a i na Šeficu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj jos koju napisi.....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Loryblue, ja te sa svakim novim postom sve više volim. Uvjek se uvjerim da kod nekih ima i malo gore Mada je većina situacija do u tančine ista. I za ovo samostalno ustajanje i oblačenje, niti je kad pokazivala želju niti se gura da bude samostalna, pametna, konta "daj sad, ko zna šta budućnost nosi".
    Evo sad nesavršenosti na koju nisam ponosna, ali izvadit ću se na trudnoću :/ . Danas sam popucala po mnogim šavovima, a E. nije baš najraspoloženija, pa sam se otjerala u ružnu mene. Sad sam u Time outu, nastojim se opustiti da mogu zaspat, a plakala bih koliko mi je žao što sam je ružila.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

SS

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Loryblue, ja te sa svakim novim postom sve više volim. Uvjek se uvjerim da kod nekih ima i malo gore

tješi se ti, tješi.
    tribala bi s nama provest jedan dan kad je pun mjesec i kad zvizde nisu naštimane kako Šefici odgovara. tad je grom i pakao doma.

Zorana, rugaš mi se, aaaaa

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može, i dovedem Eminu, pa ih ostavimo tatama, a ti mene povedeš da vidimo kako ste sredili Rivu, jer ja kad sam zadnji put bila, nije bilo Rive! Tješim se, jedino tako mogu preživjeti ovakva raspoloženja, i moja i njena

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Može, i dovedem Eminu, pa ih ostavimo tatama, a ti mene povedeš da vidimo kako ste sredili Rivu, jer ja kad sam zadnji put bila, nije bilo Rive! Tješim se, jedino tako mogu preživjeti ovakva raspoloženja, i moja i njena
    samo ti dođi.
    ali prvo se izjasni oćeš da te vodim gledat Rivu u Splitu ili Rivu u Ljubuškom
    ja sam ti ko zlatna ribica, sve želje ispunjavam

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    "samo te gledam, tako se usisava, ha?"
    odo ja igrati šah.

Par puta sam pročitala dio posta i pošteno sam se nasmijala, Ne silazi mi smješak s lica, za dečka!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ahh he he ja ako želim što ispeglati-piči se Tom i Jerry.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Čekaj malo, a na kaj se sve odnosi ovo "nesavršena"? jel samo za jutarnje sate ili tokom cijelog dana?
    I još jedno pitanje: zakaj mama kao mama svaki put kad nekaj napravi za svoj gušt, osjeća tu neku nazovimo je "krivnju", jer ispada kao nemajka, a u biti kak moš biti supermother, a ako povremeno ne ućiniš nešto da napuniš baterije, bilo spavanjem, bilo pijuckanjem kave ili toliko prestrašna stvar kao što je buljenje u ovaj rozo-bijeli forum sa ptičurinom u čošku i gomilom majki neradnica i niš koristi, sve jedna gora od druge.
    ludilo!!!
    X

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cvijeta73

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    nitko neće ronit krokodilske suze jer sam na krivo misto ostavila zgužvani papirić
    E pa pao mi je kamen sa srca da se još kod nekoga plače zbog zgužvanih papirića pomaknutih tri centimentra ulijevo da bi se na stol mogao servirati ručak... Mislila sam da smo po papirićima apsolutno jedinstveni... Kad tamo, ima i drugih nemajki koje s vremena na vrijeme zaborave pravu vrijednost zgužvanih papirića...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..ahh he he ja ako želim što ispeglati-piči se Tom i Jerry.... :/
    Čujte ove nemajke!
    Hvali se kao da je rekla da kad ode u kozmetički salon ostavi djete samo i pusti mu crtić. LeeLoo, ovo se ne pika zbog peglanja, možda da si rekla da čitaš knjigu ili visiš na Rodi

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    - kad vidim da je 8.15 (naravno ujutro) meni se smješak okrene oko glave. jer znam da je natezanju oko jela, oblačenja, pranja zuba, dovikivanja.....kraj i da se kreće u vrtiiiić :D i da ću bit "svoj čovik" do 16 sati. i da će me povremeno posao zgazit, ali nitko mi neće mamakat 832 puta u jednoj minuti, nitko neće ronit krokodilske suze jer sam na krivo misto ostavila zgužvani papirić, nitko se neće bacit na pod i valjat ko prase i pri tome još urlat da se zidovi tresu.....

- kad joj navečer pročitam priču i poljubimo se ja napuštam bojno polje, zatvaram vrata sobe i idem u svoj mir i tišinu. tatu ošinem pogledom pri izlasku iz sobe šta je već mjesecima dovoljan znak ko ostaje u sobi dok Šefica ne zaspe.

- uopće mi nije muka, a još se manje grizem, kad joj kažem: šibaj, eno te tata zove i jedva čeka da ga dođeš pilit. moji gangliji su otupili, idi turpijaj tatine.

- ma uopće se ne zapitam šta rade njih dvoje kad ja subotom odem radim. a isto tako me živo zaboli briga šta rade kad ja kažem: idem vitrit mozak po dućanima. dragec, čuvaj malu, a meni se nadaj kad me vidiš.

- plačem kad vidim da vam se dica ujutro znaju sama dignit i obuć. Šefica se još nije sama digla iz kreveta i došla (npr. vikendom) do nas dok mi pijemo kavu. carica milica doziva iz sobe sideći na krevetu a bome i kad se mi ne dignemo prije nje nego malo još čorimo ona se probudi, privrne dva puta priko kreveta i svečano objavi: ajmo se mama dignit, dan je (a meni se automatski smrkne ko u ponoć jer bi još malo ležala).

ma šta ću pričat: ja sam totalno savršeno nesavršena mama. ili jednostavnije: savršena sam u svojoj nesavršenosti. a tako će i ostat.

btw, jesam li spomenila da urlam ko zvir kad me se ne sluša. istim decibelima i na mm-a i na Šeficu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje je mlađe dijete shvatilo da se teško budim, tako da se ujutro digne, ode sam igrati u dnevnu sobu dok ja nastavim san. Dođe mi, za neko vrijeme natrag u sobu, pored kreveta i kaže: "Mama, kakao cam." I tada se dižem iz kreveta jer što se mora, mora se.

Nakon kritike moje kćeri kako nam je stan neuredan i kako je jedna mama organizirana, a ja nisam, reagirala sam tako da mi je napravila popis svega što joj u kući smeta i dobro sam se pobrinula da nauči sama obavljati te radinosti. Od tog dana je zadužena za pražnjenje perilice suđa, za vješanje veša i slaganje krpa i ručnika. Tog dana je i usisavala (jer je to bilo na popisu stvari koje su neuredne). Sada više cijeni moje vrijeme uloženo u održavanje kuće, a ne shvaća ga zdravo za gotovo. Osim toga, možda mi i ne bi bilo tako teško prihvatiti čišćenje kao dio života, da mi je ono BILO dio života i u neodraslom dijelu života. Tako da joj ustvari činim uslugu.

Kada radim intenzivno, gotovo da me nema. Muž kuha i sprema, ponekad se i baka smiluje pa malo počisti. Djecu vidim po 1h,2h na dan, ali to je najboljih sat vremena u svačijem životu jer sam beskrajno sretna i igram se kao luda s njima. Tada se spuštam niz tobogan, vrtim na vrtuljku (da, guza mi stane bez problema između onih rešetki i to mi je dobar znak!), lovimo se... ludnica živa i to mi se jako, jako da.
    Takvih dana je u mjesecu po 4,5 maximalno, ali ja ne mogu živjeti bez bar malog uništavanja stvaralačkim radom, tako da tako funkcioniram. Ne mogu ja od 9-5, ja radim 5 dana bez prekida sa par sati sna i onda sam 2,3 tjedna sasvim normalna majka.

Prije koji mjesec moglo bi se reći da puno vičem na svoje starije dijete (na malog ne vičem uopće, niti sam na nju prvih 5,6 godina), ali to je sada sve bolje! 8)
    No, kako bi spriječila katastrofu, smanjila sam razinu brige oko njenih zadaća, posebno matematike. Za matematiku su zaduženi živci MM-a, a za ostalo je samo kratko pitam jel napravila što, ako trebamo učiti, učimo, ali jaako pazim da se štedim jer se neštednja ionako njoj obije o glavu, a to ne želim više.

Shvaćam da je ova vrsta sebičnosti iliti štednje prekomjernog davanja najmanje egocentrična stvar koja postoji na svijetu! Svima dobro. Učimo o međusobnim granicama, nitko ne vozi na rezervi, sve ok.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Nakon kritike moje kćeri kako nam je stan neuredan i kako je jedna mama organizirana, a ja nisam, reagirala sam tako da mi je napravila popis svega što joj u kući smeta i dobro sam se pobrinula da nauči sama obavljati te radinosti.
    koja dobra odgojna metoda! ovo mi je zasada nr. 1!

salu nastranu - svidja mi se logika 8)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nakon kritike moje kćeri kako nam je stan neuredan i kako je jedna mama organizirana, a ja nisam, reagirala sam tako da mi je napravila popis svega što joj u kući smeta i dobro sam se pobrinula da nauči sama obavljati te radinosti.
    :shock:

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

uf, uf, uf, ja moram prijavit i MM
    -sin kad ide u školu ujutro se diže, sam traži doručak, i ode u školu u pola 8
    -mm se budi sat kasnije, pola 9, i odvede malu oko 8 u vrtić
    -ja i najmanja još spavamo

Nikad nemam papirnate u torbi za brisanje nosa; tjeram sina da posprema sobu (to ne radi mama njegovog prijatelja), potjeram kćer kad je nesnosna kod bake na čitanje knjigica (već ide sama);

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

idu u 9 u vrtić, a ne u 8

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anita A-Z rispekt, moji su još mali za ozbiljno pospremanje, ali treba učiti od najboljih 8)

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mustra se budi u 7.15 na zvonjavu naše budilice - ali nikad ne zaspi prije 22-22.30..
    Kao beba nije spavao godinu dana duže od 04-05h ujutro i gotovo, takoda sam se preporodila kada je sa dvije godine uhvatio neki ritam.
    Uvjek sam bila pomalo ljubomorna na mame koje imaju "savršenu" djecu (sva su mi savršena, da ne mislite..) no pod ovom mislim na djecu koja jedu po satu, nemaju grčeve, zaspu u 20 ili 21 (ako idu kasnije spavati ja ispadam nemajka koja nije u stanju disciplinirati djete), spavaju do 08 ujutro, znaju se sama igrati, nisu boležljiva...
    Ja nisam imala ništa od toga, sada imam spavanje u komadu od 22.30-07.20, samostalno oblačenje, pa si izabere što bi jeo za doručak, serviram mu ispred njega, (ponudim mu na izbor tri stvari) te dok on jede i gleda Togolino ja sam u kupaoni šminkam se, oblačim, pa njega sredim i krečemo u vrtić.

Jako je zahtjevno dijete, neće biti sam ni sada, možda pola sata i onda obavezna interakcija samnom!
    To zna biti fora, jer ispituje konstantno nove stvari, upija, traži i više nego što mislim da mu treba, no ako mu ne dam par dana nove informacije - točno se vidi da mu je dosadno, pa se počinjemo svađati- npr. baca stvari, zahtijeva akciju...
    Vičem i ja ponekad i zabranjujem, pa taktika - ti ovo pa onda ono - uspjeva na njegovo kontra-ucjenjivanje - ne mama ti ono, pa ja ovo - i ako kažem ok - on to isti ćas napravi - nema drugog načina da ga se neki puta natjera da nešto napravi, pa se pitam - od kuda mu tolika moć uvjeravanja (sa jako logičnim argumentima), kako će tek bit kasnije kada me već sada uspješno "zašprehava"?????

Odmorim se kada ode na dva dana kob bake i dede u kuću sa vrtom i životinama, radionicom, jezerom... i ne osječam grižnju savjesti kada je tamo, znam da mu je super, a nama stvarno paše imati malo svoj mir.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

9,32 sati, a oni još spavaju.
    a majčica do besvjesti.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iso miki - !!!

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja ima godinu i ja nemam griznju savjesti kad je uvalim baki na sat dva da ja pospremim odmori skuham rucak ili sto vec

ona voli biti s bakom jer ta joj jos nikad nije rekla ne

a ona i tata svako jutro idu u ducan i nema ih bar ola sata

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja nemam sta traziti na ovom topicu 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    Ja nemam sta traziti na ovom topicu 8)
    konačno da nekog mogu potpisati! iskilavila sam se, čekajuči, 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

9,32 sati, a oni još spavaju.
    a majčica do besvjesti.
    ja ću valjda ovo doživjeti kad uđu u pubertet

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svaka cast, cure!

Svasta cu ja jos nauciti na ovom topicu, kao npr. da ako im se stan cini neuredan, slobodno ga sami mogu pospremiti 8), necu se uopce buniti.
    Dobro, dobro, jos su premali, ali logika je super :D :D :D!
    I, da, uopce ne osjecam griznju savjesti ako ih uvalim baki na setnju ili se trudim ujutro jos malo odspavati, jer - samo odmorna majka je dobra majka . To je moja deviza.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    I, da, uopce ne osjecam griznju savjesti
    na ovome JA moram dobro proraditi, JA uvijek osjecam griznju savijesti ako ih negdi ostavim i uvijek zurim da se vratim iako znam da im je dobro...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shvaćam da je ova vrsta sebičnosti iliti štednje prekomjernog davanja najmanje egocentrična stvar koja postoji na svijetu!
    anita
    zanimljivo razmisljanje. vidis, mogla bih i ja cesce tako
    nemam sad vremena za svoje nesavrsenosti, predugo bi trajalo pisanje posta...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedan mi je tata rekao (najozbiljnije, bez zezanja): "Mama mora stavit sebe na prvo mjesto, muža na drugo, djecu na treće, kuću na daleko zadnje mjesto" Uglavnom, taj poredak osigurava obiteljsku sreću i harmoniju.
    Prvo sam mislila da melje gluposti. Ali kako vrijeme ide, sve sam više sklona ovoj teoriji. Ne bih je baš slijedila dok su djeca mala, jer traže jako puno vremena i energije - možda malo kasnije.

Ovaj je post trebao otići na onaj o super mamama

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    na ovome JA moram dobro proraditi, JA uvijek osjecam griznju savijesti ako ih negdi ostavim i uvijek zurim da se vratim iako znam da im je dobro...
    Isto je i sa mnom.I to je ne ostavljam bilo gde i bilo kome,samo tati i jednom mojoj mami,ali ipak zovem na svkih pola sata,da vidim kako je

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne zovem, odem spavat i isključim telefone

kad sam bila na bolovanju , mama odvede Marka, a ja u krevet

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sutra odoh sa MM-om u Opatiju na 4 dana. Ne osječam se krivom, ipak vodimo jedno dijete sa sobom , ali malo-malo moram vizualizirati Eminin sretni izgled kad je dovedem u vrtić i ponavljati da će joj svo vrijeme, zapravo biti super.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne osječam se krivom, ipak vodimo jedno dijete sa sobom

Dobra si!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ne osječam se krivom, ipak vodimo jedno dijete sa sobom

Dobra si!
    A uz izjavu joj svakak dobro stoji i ovaj smiješak iz avatara.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •