Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: mogu li me vratiti u područnu bolnicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mogu li me vratiti u područnu bolnicu?

U petak sam bila na SD i sestra me lijepo zamolila i upozorila da bi bilo lijepo da se odem upoznati s liječnicima i sestrama u Petrovoj gdje spadam po adresi, s napomenom da bez obzira ako budem vršila zadnje pregleda kod njih (na SD) ako je taj dan gužva da me mogu poslati u Petrovu.

Je l se to nekome dogodilo da su ga vratili?
    Je l mi smiju to napraviti (očito smiju kada sam upozorena)?!

To mi je šećer na sve moje ionako već pretjerane živčane napadaje ....

(Moj odgovor je bio:"Bila sam, i hvala ne bih. Vi ste toliko dobri i imate dobru reklamu pa bih ja k vama." Na što su se one nasmijale. )

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako imaju gužvu, mogu te vratiti u bolnicu u koju pripadaš po mjestu stanovanja, ali nije baš uobičajeno...
    Nadam se da neće, ja također planiram roditi na SD, a spadam u Zajčevu, pa se nadam da će sve okej ispasti na kraju.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeska, ti se ne daj
    reci, mozete me prenijeti do petrove, ne idem tamo svojevoljno ni sama

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mogu te vratiti, govorim ti iz iskustva. Kad sam ja rađala (na SD), bila je strašna gužva i nije bilo mjesta na odjelu za babinjače pa su cure nakon što su rodile vraćali u predrađaonu . Onda kad bi došle cure za porod, primali su samo one koje spadaju na SD, a ostale su uredno slali u druge bolnice. I to usred noći i bez obzira na to u kojoj su fazi. Jedna je inzistirala da ostane, pa nakon dosta natezanja stavili joj stvari u predrađaonu (ali nije bilo kreveta), ona se previjala od trudova, a morala je stajat. Sva sreća rodila u roku pola sata nakon toga. Možeš mislit kak bi stigla do druge bolnice...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad sam ja došla u trudovima na SD sestra je gunđala da ja tu ne spadam po mjestu stanovanja. Kad su joj rekli da sam obavila preglede kod Jakovčića više se nije bunila. Doduše nije bila gužva taj dan.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zrinka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja spadam u zajčevu,ali sam treći put htjela roditi u petrovoj(a ti bježiš od nje ) doc mi je dao uputnicu da od 36.tj. preglede obavljam tamo da me ne bi zezali tj. vratili u bolnicu u koju spadam.
    nije bilo problema.

curu iz moje sobe su htjeli vratiti u pripadajuću bolnicu,ali se ona nije dala pa su je na kraju ostavili.rodila je 20 min poslije toga :D

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja spadam u petrovu- oba puta sam rodila na duhu- nitko me nije potjeral (ni probal to napravit )
    i da- bila je guzva

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Jedna je inzistirala da ostane, pa nakon dosta natezanja stavili joj stvari u predrađaonu (ali nije bilo kreveta), ona se previjala od trudova, a morala je stajat. Sva sreća rodila u roku pola sata nakon toga. Možeš mislit kak bi stigla do druge bolnice...
    a mozda je rodila tako brzo upravo zbog stajanja, pa je gravitacija pripomogla otvaranju i spustanju glavice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voljela bih vidjeti da me netko sa SD-a pokuša otpremiti u Petrovu...Prije bi me morali usmrtiti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj Annie prvotno napisa
    Jedna je inzistirala da ostane, pa nakon dosta natezanja stavili joj stvari u predrađaonu (ali nije bilo kreveta), ona se previjala od trudova, a morala je stajat. Sva sreća rodila u roku pola sata nakon toga. Možeš mislit kak bi stigla do druge bolnice...
    a mozda je rodila tako brzo upravo zbog stajanja, pa je gravitacija pripomogla otvaranju i spustanju glavice
    evo recepta za prirodni porod

dođeš kad je najveća gužva, ne stignu te brijati i klistirati, ostave te da stojiš u nekom ćošku i fino sve sama obaviš. uz malo sreće, stave te u neku ostavicu i ostave muža da te čuva. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="ms. ivy
    evo recepta za prirodni porod

dođeš kad je najveća gužva, ne stignu te brijati i klistirati, ostave te da stojiš u nekom ćošku i fino sve sama obaviš. uz malo sreće, stave te u neku ostavicu i ostave muža da te čuva. 8)[/quote]

Je l to tvoje osobno iskustvo?

Tako sam nešto i razmišljala, ali imam otpor kod muža. Za njega doktori ipak više znaju ... (naravno, to utječe i na mene i zato me frka - jer ipak oni znaju najbolje ...)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije, kad sam ja došla nije bilo nikoga pa sam dobila puni tretman

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    dobila puni tretman
    super izraz

kompletna usluga

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Voljela bih vidjeti da me netko sa SD-a pokuša otpremiti u Petrovu...Prije bi me morali usmrtiti.
    ma nije sve tako crno kako se čini
    moram priznati da su me tu tretirali kao čovjeka i bili nadasve ljubazni i susretljivi krenuvši od babica pa do osoblja na odjelu babinjača.

Početno

Mogu te vratiti itekako ja govorim iz izkustva ja sam svoju trudnocu kontrolirala kod Dr.Matijevica na Sv.Duhu i kad mi je puknuo vodenjak cula sam se s njim i rekao mi je da krenem u bolnicu kad sam dosla na Sv.Duh vratili su me u Petrovu jer kao tamo pripadam i to nakon sto su me pregledali i ustanovili da sam otvorena tri prsta i da imam trudove ja sam bila bijesna ali njihovo objsnjenje je bilo da im je guzva i da imaju dva hitna slucaja.Ja sam nakraju bila prezadovoljna u Petrovoj i stvarno su svi bili divni prema meni.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da bi teoretski mogli, ali nisam od nikog čula za konkretan slučaj da su nekog zbilja poslali iz Sv. duha u drugu bolnicu pod trudovima.
    A gužva će u proljeće definitivno biti obzirom na broj trudnica, ja ne računajući forumske proljetne trudnice znam još jedno deset komada iz bliže okoline.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

podizem temu jer ne znam gdje da pitam:

kako da saznam u koje zgb. rodiliste pripadam?
    adresa mi je pod opcinom Crnomerec, dal sam vinogradska ili Sv Duh?

jer kad citam koga oni primaju nema mene smrc

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    i ja spadam u petrovu- oba puta sam rodila na duhu- nitko me nije potjeral (ni probal to napravit )
    i da- bila je guzva
    isto. dakle, ne brini ti ništa, neće te potjerat. gužva je bila tolika da nije više bilo kreveta u rodilištu i da sam skoro prenoćila na hodniku ispred boxa, ali niti su što pitali a kamo li tjerali me dalje

Početno

Mislim da mora bit gužva pregolema da ti to naprave...

Ja sam na SD došla u 29. tjednu jer mi je nešto curilo, nisam bila sigurna što, i doktor koji me pregledao je zakolutao očima (već sam se kontrolirala tamo) i rekao 'pa što ćemo s vama, nemamo više mjesta koliko vas je danas samo došlo, a moramo vas primit'...

Po mjestu stanovanja spadam u Merkur, što se dalo vidjeti odmah na papirima, ali nije me ni pokušao poslat dalje, samo je rekao da će nešto smislit - na kraju sam tu noć s još jednom curom spavala u sobici u kojoj su dva pomoćna ležaja za doktore, pored rađaone, a drugo jutro su nas poslali na odjel...

Kad sam konačno došla rodit bila je isto gužva, nitko nije okom trepnuo...

Vrijeska, vjerojatno je sestra bila malo žifčana taj dan, ako je to ona malo starija s naočalama, inače je med medeni, divna žena...Samo oštra...Mislim da se ne morate brinut

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

adresa mi je pod opcinom Crnomerec, dal sam vinogradska ili Sv Duh?
    Ginekologija i porodi Sveti Duh (pogledaj u bilo koje novine na zadnjim stranama imaju popis dežurnih bolnica po kvartovima).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sv.Duh

Ja sam oba puta rodila na SV.Duhu iako bi trebala u vinogradskoj i oba puta je bila strasna guzva i oba puta me nitko nije ni pitao da li pripadam u tu bolnicu. Drugi put je bila tolika guzva da su otvorili i sobu koju imaju za rezervu na starom odjelu koji je sad cuvanje trudnoce.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dia, črnomerec spada pod sv.duh.
    ja sam oba puta rodila na sv.duhu, premda tamo ne pripadam. dva mjeseca prije sam se prijavila u trudničku ambulantu i išla tamo na preglede, najnormalnije su me primili kad sam trebala rodit i nitko me nije ni pitao di živim i u koju bolnicu spadam. doduše, nije bila neka velika gužva ni prvi ni drugi put.
    budem li kojim slučajem opet rađala, ponovno idem tamo - i doktori i sestre su stvarno super profesionalni, skoro svi su ljubazni i normalni - ne glume nedodirljive doktore-bogove. jedini minus, i to ogromni, ide im svima, a posebno sestrama na odjelu babinjača (koji užasan naziv) zbog dojenja. užasno su mi se zamjerili, j...im se živo. a kao neki veliki zagovornici dojenja. moš mislit . ali to je već neka druga tema.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, hvala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •