Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Dobra vijest iz Riječkog rodilišta!?!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Dobra vijest iz Riječkog rodilišta!?!

Uvjeravaju nas na tečaju da su neke stvari u Rijeci promijenili:

1.) Epiziotomiju više ne rade rutinski, nego samo ako je stvarno nužna što određuje babica u toku poroda.
    2.) Brijanje se vrši samo 2 cm u području gdje bi mogao biti rez a ostatak "frizure" ostavljaju.
    3.) Klistir nije obavezan ako je trudnica imala nekoliko stolica taj dan....osim za porod u vodi!
    4.) Suprug plaća sudjelovanje na porodu 300 kn tek onda kada je rodilja spremna za rađaonu, a ne unaprijed.
    5.) Prilikom dolaska na porod, rodilja nosi sa sobom samo dokumentaciju i papuče, a sve ostale stvari može donijeti suprug tek nakon poroda.

Ne znam jesu li tako pričali i prije, ali meni zvuči bolje nego što sam čula od osoba koje su već rodile u Rijeci. Recite svoje komentare ako znate da se toga ne drže, a da pričaju bajke!

Početno

suprug plaća sudjelovanje na porodu???
    to još nisam čula

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma daj, suprug placa prisustvovanje porodu? :shock:

Nemrem to vjerovat - si sigurna :?

Početno

A da se predlozi naplacivanje doktoru da bude na porodu?
    Ako vec onaj koji ga je napravio mora platiti da bi bio prisutan kad se NJEGOVO dijete radja, pa sto ne bi i doktora opatrnuli za nekih 500tinjak kunica?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toliko košta steriliziranje zaštitne odjeće, a to ne mogu naplatiti od HZZO-a.

Početno

ma daj, pa i u apotekama je to jeftinije, ono za jednokratnu upotrebu, a ni doktori to ne nose, te zaštitne "sterilne" ogrtače, a i babice su u istom od početka do kraja smjene

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A koliko košta u ljekarni?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sve navedeno je točno jedino su meni klistir dali bez da su me pitali koliko sam stolica imala taj dan ali to mi čak i nije bilo strašno (sestra :"dajem najbolji u gradu" ).
    Doma sam se obrijala ali sam malo zabrljavila oko najvažnijeg dijela pa je sestra popravila i rekla da je ionako samo to i trebalo brijati.
    Mi smo prisustvo tate platili 150 kn, poskupjelo je par dana nakon toga (čistačica u bolnici mi je rekla da je načula nešto o tome i stvarno su povisili cijenu :? ), i da, mm je platio tek kad je sve bilo spremno.
    Što se epi tiče, mm je pitao sestru kako zna je li potrebna ona mu je rekla da ona to odluči, dakle točno je.
    Točno je za dokumentaciju i papuče, meni su navukli one jednokratne gaćice i dali uložak, mm je sve stvari odnio i donio tek kada su mene odvezli u sobu.
    I još nešto, osim čaja koji me čekao na ormariću u ladici me čekalo nekoliko tih jednokratnih gaćica i par uložaka.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    A da se predlozi naplacivanje doktoru da bude na porodu?
    Ako vec onaj koji ga je napravio mora platiti da bi bio prisutan kad se NJEGOVO dijete radja, pa sto ne bi i doktora opatrnuli za nekih 500tinjak kunica?
    8)

Početno

mislim da u apoteci to košta nekakvih 60 kn nisam sigurna, ali bilo je o tome govora samo neznam na kojem forumu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Mi smo prisustvo tate platili 150 kn, poskupjelo je par dana nakon toga (čistačica u bolnici mi je rekla da je načula nešto o tome i stvarno su povisili cijenu :? ), i da, mm je platio tek kad je sve bilo spremno..
    Mnoge drugorotke je šokiralo povišenje cijene ali istina je!

I još nešto, osim čaja koji me čekao na ormariću u ladici me čekalo nekoliko tih jednokratnih gaćica i par uložaka
    Tvrde da imaju sve što babinjači treba, ali ako želimo, da donesemo svoje radi komfora! Sestre djeluju vrlo srdačno i ostavljaju dojam da ih stvarno možeš sve pitati.....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[! Sestre djeluju vrlo srdačno i ostavljaju dojam da ih stvarno možeš sve pitati.....[/quote]

Hm, kako koja.....ima ih uvijek spremnih pomoći ali zapamtila sam jednu smjenu u kojoj su većinom . S obzirom da sam na odjelu babinjača zaglavila 6 dana dobro sam ih upoznala....
    S druge strane, za ekipu u rađaoni samo 8) :D

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    [! Sestre djeluju vrlo srdačno i ostavljaju dojam da ih stvarno možeš sve pitati.....
    Hm, kako koja.....ima ih uvijek spremnih pomoći ali zapamtila sam jednu smjenu u kojoj su većinom . S obzirom da sam na odjelu babinjača zaglavila 6 dana dobro sam ih upoznala....
    S druge strane, za ekipu u rađaoni samo 8) :D[/quote]

Slažem se. Sestre u rađaoni su izuzetne, ali o onima na 5. katu se da povesti opasna rasprava. Ima ih krasnih, ali i bahatih i bezobraznih. I nažalost, kao da je ovih drugih više.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Porod u Rijeci

Cure napisite malo o svojim iskustvima kako je roditi u Rijeci.
    Thanks

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Roditi u Rijeci je super, čini mi se da su najbolje sestre stavili baš u rađaonu. Na odjelu za babinjače nisu nešto, dosta su bahate i neda im se previše raditi. Jedva sam čekala da me otpuste.
    U rađaoni je druga priča, netko je uvijek uz tebe, tiješe te, drže za ruku, nude vodom, ma divne i krasne. Doktori su kako koj, meni je bila neka mlada plava doktorica malo suzdržana ali ljubazna.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Porod u Rijeci

Citiraj BP prvotno napisa
    Cure napisite malo o svojim iskustvima kako je roditi u Rijeci.
    Thanks
    Rodilište u Rijeci?

RI rodilište

i neke price s poroda u RI:

Neva

ronilica Hanna-naša akcijska junakinja

HELI

Početno

Citiraj SabinaC prvotno napisa
    Roditi u Rijeci je super, čini mi se da su najbolje sestre stavili baš u rađaonu. Na odjelu za babinjače nisu nešto, dosta su bahate i neda im se previše raditi. Jedva sam čekala da me otpuste.
    U rađaoni je druga priča, netko je uvijek uz tebe, tiješe te, drže za ruku, nude vodom, ma divne i krasne. Doktori su kako koj, meni je bila neka mlada plava doktorica malo suzdržana ali ljubazna.
    Ja bih ipak rekla da moraš imati sreću da ti se potrefe dobre sestre u rađaoni ,ja je valjda nisam imala oba puta . Mene ni jednom nisu pitali ni treba li mi vode, niti su me tješile,ni držale za ruku...
    Prvi put sam ih vidjela samo dok me prikopčala na na drip i ctg i ponovno kad sam morala već tiskat.
    Na drugom porodu je sestra bila toliko zdr... da svi moji napori da je oraspoložim (umjesto ona mene) su propali (oteo joj se smješak samo kad sam na klistir rekla; napokon, i da sam ja htjela tako i tako navratit ako nebude trudova ovih dana samo na klistiranje jer više nisam mogla izdržat). Pošto sam se s doktoricom bila dogovorila bez dripa, a ona me ipak prikopčala, na moje pitanje i blago negodovanje, počela se derati da sve rode na drip, pa ček i one koje su 10 cm otvorene i jedva stignu do stola, te što se bunim kad ću tako rodit brže (kladila se do 6 ujutro, a ja rodila u 5, pa mi je onda još i pebacila;eto vidiš još prije nego sam ti rekla)
    Kasnije sam saznala od doktorice da je drip bio zbo zamućene plodne vode i da su morali požuriti zbog toga, ali sestrin pristup
    Doktorica je bila ok, zapravo ništa posebno, ali naspram sestre
    Ma, mogla bi ti još svašta puno toga pisati, ali da te sad ne bediram...Ima tu cura koje imaju puno ljepših iskustava, a ja sam valjda bila pehista :/

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Već sam napisala da je meni u rađaoni bilo super, ekipa snova. Došla sam u 3 ujutro jer mi je pukao vodenjak a rodila u 18.40 tako da sam odradila dvije smjene!
    Svi su mi bili super ali sam i ja imala strašno pozitivan pristup i i bila skulirana unatoč svemu( nisam se otvarala uopće unatoč Prostynu, ispratila sam valjda sve koje su taj dan rodile).
    U 13 h dobila epi i drip i krenulo pomalo, uz mene cijelo vrijeme divna sestra Dijana , pila sam vodu koliko sam htjela, anesteziologica isto super i pažljiva. Došao je i dr. Prodan, a rodila sam kod dr. Ćuka, atmosfera navijačka, hrabrili su me,a to puno znači.
    Kad se Lea rodila mm je slikao svih, onda je dr. Ćuk predložio da i on malo slika
    Na dojelu babinjača kako kada, bila je smjena sestara gdje sam zvonila kad sam htjela i ispitivala ali njih par stvarno bahatih. Mučila sam se sa dojenjem,skoro odustala, nitko mi nije predložio da probam sa izdajalicom malo omekšati cike dok se nisam sama sjetila. Pedijatrica kaže sestri da mi pomogne jer beba ima laganu žuticu i gubi na težini, ova dođe, uvali Lei moju bradavicu, ona povuče 3 puta i izbaci a sestra će "stvarno ne ide" i ode......
    Pogodila me i zabrana posjeta zbog gripe, e to je grozno! Dođe mi cijela obitelj pred ono staklo, prvi puta vide bebu a namrgođena sestra (duga crna kosa ) s Leom pod rukom spušta se uzeti još i dvije torbe koje je neki tata donio svojoj ženi, e to sam upamtila ! A moji :shock: :shock: :shock: Kasnije sam se navikla na sve pa sam i sama odlazila po čaj kad sam htjela, dobivale smo i cijeli vrč one Divke (navukle se )
    Raspisala sam se a mogla bih još, nisam zlopamtilo pa se trudim pamtiti samo dobre sestre kojih isto ima, ipak su i one žene sa svojim životima i problemima a nas na odjelu ponekad i 40. O pedijatrima i ginekolozima koji su bili u vizitama sve najbolje, uglavnom, zadovoljna sam jedino se nadam da ću slijedeći put na 5. katu ostati malo kraće.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hmm
    ne zvuči tako gadno
    jedino se malo pribojavam tog prvog dojenja... čula sam par horor priča, uglavnom sve se svode na krajnju indiferentnost sestara

cure, je li možda koja od vas rodila u vodi?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Porod u Rijeci

cure, je li možda koja od vas rodila u vodi?
    ijopet kopiram linkove:

Neva

ronilica Hanna-naša akcijska junakinja

a imas i cijeli topic

porod u vodi

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Pa mi smo jos 2003. platili prisustvo tate na porodu (doduse, ne sjecam se koliko, jer se tad i porod u vodi placao sto se sad navodno, vise ne placa?). Kolko se sjecam, racun se placao prije odlaska iz bolnice (prije neg ti napisu otpusno pismo, dakle kad je sve vec debelo gotovo).
    Sto se sestara tice, ima ih i dobrih i losih i u radjaoni i na odjelu (meni je bila "super" ona u radjaoni koja na moje "Ali sad me vec stvarno jaaaakoo boli!" nije skoro ni reagirala, kao iako me pogledala, ne moze nista dok doktor ne dodje. A dok je doktor dosao ja samo kaj nisam rodila na stolu i propustila glavni razlog mog dolaska u Rijeku - porod u vodi! :shock:
    Srecom, ja sam u Rijeci bila u ljeto (kraj 6.) pa su svi bili u ljetnom tj. relativno dobrom raspolozenju i sve je to dost dobro proslo (osim kaj me zbedirala spremacica kad mi je rekla da na raspolaganju imaju samo 1 plahtu dnevno i da mi nemre promjeniti ovu koju sam zakrvavila - u stilu kaj nisam bolje pazila! )

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj nelitza77 prvotno napisa
    i sve je to dost dobro proslo (osim kaj me zbedirala spremacica kad mi je rekla da na raspolaganju imaju samo 1 plahtu dnevno i da mi nemre promjeniti ovu koju sam zakrvavila - u stilu kaj nisam bolje pazila! )
    Na žalost to je realnost našega zdravstva. Budimo "sretni" da je 1 plahta na dan. Mogla bi biti i 1 u 3 dana. Ja na to nekako drugačije gledam pa me ne smeta toliko krvava plahta (od moje krvi, naravno), kad moram u bolnicu donositi toalet papir, bivacin sprej, uloške, spavaćice i sve ostalo živo i neživo. Plahta me tu na žalost najmanje brine :/ .

kira12

Početno

Muž plaća gledanje? :? Koja im je to fora. Ajde, bar smo prva dva puta prošli besplatno Inače, oba puta sam bila super zadovoljna sa sestrama u rađaoni i super nezadovoljna sa sestrama na petom katu.

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

...pa me ne smeta toliko krvava plahta (od moje krvi, naravno), kad moram u bolnicu donositi toalet papir, bivacin sprej, uloške, spavaćice i sve ostalo živo i neživo. Plahta me tu na žalost najmanje brine.
    Ma mene je plahta brinula zato kaj je ispala cijela frka, jer ne smije vizita vidjet krvavu plahtu! A gace dolje i buljenje medju noge (u onaj kaos poslije poroda) im se ne gadi, al krvava plahta i neuredan ormaric, joj strasno! :?
    Ja znam da nam je zdravstvo u komi (i zato kad mogu idem k privatniku, tam barem znam da bum dobila kaj sam platila). Osim toga, iskreno, radije donosim u bolnicu wc papir i ostalo nego "mitologiju" doktorima, al me smeta kaj bi te na to mogli barem upozoriti, a ne da se desi ko meni da me poslije ctg-a nema s cim obrisati od gela (ja naravno, isto nemam obicaj nositi maramice sa sobom) i da nisu sestre negdni iskopale paketic maramica trebala sam se valjda obrisati s majcom?
    To me iznanadiulo jer dok sam na Sveti duh hodala na kontrole tamo je uvijek bilo i wc papira i rola za brisanje, a cula sam i da na odjelu za babinje postoji ormaric iz kojeg mozes uzeti cistu posteljinu ak ti treba tijekom dana. Ma donijela bi ja svoju sam da daju, sto se mene tice ne moraju me ni hraniti, ni prati za mnom. Ma najradije bi rodila doma (ili kod privatnika!), sam da se to moze!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa cure moram reći kao autor ovog posta da su na tečaju LAGALI!!!!!

Evo moje priče s poroda 18/05 ....http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11916

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme Nettie, nemoj biti tako stroga. Vjerojatno se i osoblje medjusobno jako razlikuje. Malo nisi imala srece, malo...

Citala sam tvoju pricu s poroda, pa sam nakon nje bila u takvom raspolozenju da sam tamo napisala da bi izbrisala post da sam administrator poroda, ali ipak nisam postala jer je to ipak tvoja prica (evo, sad ipak napisah... oprosti).

Naime, ima atmosfera u rodilistu i porod jako ovisi i o nasoj pripremljenosti i stavu prema porodu.
    Cure koje ste citale Nettinu pricu, ne dajte se obeshrabriti! Da se puno napraviti.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

dijanam~ Hvala Bogu, Udruga Roda je domokratski forum na kojem se mogu pročitati svačija mišljenja i iskustva na temelju kojih smo slobodni formirati vlastito mišljenje. Mislim da svi posjetitelji ovog foruma zaslužuju čuti i onu manje lijepu stranu jer je to preduvjet iskrenog odnosa koji vlada na ovim stranicama. Nema koristi od uljepšavanja jer ono vodi ka zabludi. Svakako, moj je porod moje individualno iskustvo podložno subjektivnom doživljaju i kao takvog sam ga opisala u detalje. Cure koje me poznaju nisu ni očekivale manje od mene......prije trudnoće i u trudnoći sam davala što više informacija mog iskustva drugima bez uljepšavanja, jer su tuđa iskustva pridonijela mom obrazovanju i kontroli straha toliko da se riječima ne može opisati. Nije me bilo strah poroda zbog čitanja svih priča s poroda i to samo zato što nisam zatvarala oči pred istinom već objektivno sagledala situaciju. Lijepe priče su me hrabrile a one ružne upozoravale da ni u kom slučaju ne smijem zaboraviti ljudski faktor u toj priči koji uvijek može zeznuti stvar te smo se MM i ja pripremili na razne scenarije.....zahvaljujući tome je MM zajedno s babicom pregledao posteljicu kako bi bili sigurni da je cijela, tražio vode da mi daju, pitao epiduralnu kad više nisam mogla govoriti, pazio da prerežu pupkovinu kad prestane pulsirati i slično. Srećom taj je dio štimao, ali da nije MM je bio tamo da intervenira.

Nemoj me krivo shvatiti.....ne zamjeram tvoj post nego samo objašnjavam kako je bitno znati i drugu stranu medalje

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, vjerojatno si u pravu. oprosti.

meni bi osobno samo bilo malo draze kad bi se suzdrzavali od ruznih epiteta med. osoblja...

Početno

Odmah...čim zaboravi da joj je doktorica zabila ruku još jače kad se usudila reć da je pregled bolan.

Ja nemam drugu riječ za doktoricu koja je bila na mom porodu osim 'kravetina nepodojena', skupa sa svojim babicama, jer stvari koje sam čula od njih su bile i gore...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zelim da me sad pogresno shvatite ali ja se nekako slazem s Dijanam. Cuj porod je bolan, ponekad jako bolan pa imas osjecaj da ces umrjeti(meni je tako bilo prvi put pa jos u stranoj zemlji) ali sta ja znam kad sam rodila sve sam to nekako zaboravila. Nemas vremena da se opterecujes. Ok jesu se ruzno ponjeli prema tebi i to je grozno ali fakat sto prije zaboravis sve to to bolje.

I bas me cudi jer fakat znam more cura osobno koje su tamo rodile i ne da su zadovoljne nego prezadovoljne. Mislim da kod nas ni ti privatni apartmani bas ne funkcioniraju bas kako treba jer se uvjek neko nadje da te poprijeko onda zbog toga pogleda. Sve sobe bi trebale biti lijepo opremljene i da se ne pravi razlika.

Cuj Nattie mene je prvi porod bolio ko lud i stvarno sam htjela sve u radjaoni pobiti pocevsi od muza jer sam se poradjala punih 48 sati a 16 dana prenjela i rodila djete preko 4 kile i bez da sam pukla ili da su me rezali. Medjutim kad su mi dali Annabel na ruke prva pomisao je bila ja bi sad opet.

Ma nema tog osjecaja u zivotu ni te boli koju ne bi izdrzala za taj trenutak. Ja se uvjek rascmoljim kad se toga sjetim. Uzivaj u svojoj bebi i zaboravi na poneki ruzni trenutak iz rodilista.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne razumijem što je ta laž koju spominješ?! U Rijeci sam rodila prije 2,5 mjeseca i mogu reći iz prve ruke da se epiziotomija ne radi rutinski, brije se isključivo dio uz međicu (ja sam došla već obrijana pa su samo pogledali da li je OK i nisu dirali ništa drugo), klistir sam ipak morala imati jer sam rađala u vodi, MM je platio 300kn dok su mene pripremali za porod, a na sam porod nisam trebala ništa nositi pa ni dokumentaciju. Dakle, sve što su rekli na tečaju je istina, barem u mom slučaju. Moja priča je bila na forumu pa mogu samo ukratko ponoviti da mi je na porodu bila fenomenalna sestra Andrea, da sam rađala u ugodnoj atmosferi, da su nam ispunili sve zahtjeve, iako neke uz puno, puno našeg inzistiranja, a da sam htjela epiduralnu, mogla sam ju dobiti bez problema (kad sam odustala, još su me i upozorili da je kasnije neću moći dobiti, s čime sam se složila) i da su nam na kraju još svi i čestitali, i doktori i sestre u rađaoni. Manje-više sam zadovoljna tretmanom koji smo imali iako bi se puno toga moglo poboljšati, pogotovo što se tiče sestara iz dječje sobe (točnije, jedne sestre :grrr. I da, vaginalni pregledi tokom trudova i prtljanje po grliću maternice očajno bole bez obzira tko ih radi, a vjerojatno je još gore ako ih radi osoba koja izgleda neljubazno (meni se barem dr. ispričao zbog bolnih pregleda). Žao mi je da ti je iskustvo poroda ostalo u tako lošem sjećanju, ali nije svima bilo tako u riječkom rodilištu! Ni na sekundu nisam požalila što nismo rađali u Zagrebu - i drugo dijete bih rodila u Rijeci. Uživaj u svojoj curičici!

HELI

Početno

Ja sam rodila dva puta u riječkom rodilištu, i već sam negdje napisala da moja iskustva nisu bila ni približno lijepa i ugodna kako neke cure opisuju.Moje osobno mišljenje je da je to stvar sreće na koju ekipu ćeš naletit u rađaoni(koja je po meni puno važnija, jer kad sam rodila onda mi više ništa nije bilo bitno-naravno jer su moje cure bile žive i zdrave pa se sve nekako pregremi u ta 3 dana) i čini mi se da naše osoblje puno ljepše postupa prema curama koje nisu iz Rijeke.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nekako suosjecam s Nattie.
    smrzla sam se dok sam citala njenu pricu, pogotovo sto sam i ja rodila u Rijeci, ali moje iskustvo je bilo daleko ljepse.
    sve vise sam sklona vjerovati da je ekipa za porod u vodi daleko vise senzibilizirana za humani pristup radjanju od ostalih tamo.
    jer kako inace objasniti ovakve razlike?
    pa cak i ako ides na porod u vodi, opet moras imati i malo srece i snage i odlucnosti boriti se oko nekih stvari, kao sto su se borili mommy iNJM i Domagoj i NJZ.
    Nattieno iskustvo je zbilja tesko i mislim da sam na njenom mjestu da mi nista ne bi koristila stara dobra fraza "sve se to zaboravi".
    jer, porod uopce ne mora biti takav da ga zelis odmah zaboraviti, dapace, ja mislim da je bolje osvijestiti i suociti se s tim traumaticnim dozivljajima i poraditi na tome da sljedeci put bude drugacije, a ne gurnuti pod tepih i misliti da se sve to pretrpi za svoje dijete.
    jer neljudski tretman se ne mora trpiti.
    čini mi se da naše osoblje puno ljepše postupa prema curama koje nisu iz Rijeke.
    ovo je isto moguce, s tim da je vecina nas koje smo dosle iz ZGa isla bas na porod u vodi, bile smo jako dobro oboruzane informacijama i vise ili manje spremne neke stvari dogovoriti unaprijed i zahtijevati.

a kad citam vecinu ostalih prica s poroda, cini se da se nitko nema previse snage ili volje svadjati se da nece brijanje ili da zeli loptu, nece drip ili ne znam, zeli stolicu umjesto "kobile".
    ali nista to ni najmanje ne opravdava rodiliste, jer oni bi se po defaultu trebali SVI prema sVIMa ponasati s uvazavanjem, a to precesto nije tako.

zakljucak je, ako zelis imati porod sto blizi onome kako ga zamisljas, moras imati dobru pripremu terena, a to podrazumijeva:
    edukaciju,
    dosta povjerenja i u majku prirodu, a ne samo u doktore (primjer lose procjene cak 4 razlicita doktora koji su Nattie odredili indukciju zbog procjene da je beba vec premasila 4 kg, a bila je ispod 3ipol, a inducirani porod je bolniji i teze podnosljiv od spontano zapocetog )
    i strategiju smisljenu u naprijed-kako se postaviti ako se desi ovo ili ono.
    dok se opca situacija ne pomakne na bolje, za sve te stvari cemo se morati same izboriti, a pomaknut ce se samo ako MI SAME to budemo zahtijevale.
    nece sigurno nitko drugi umjesto nas.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja jedino mogu potvrditi moje gore navedene odgovore i reći da se i mojih 6 što prijateljica što poznanica koje su rodile u Rijeci od siječnja do danas slaže sa mnom, dakle za ekipu u rađaoni samo lijepe riječi a za odjel babinjača.....grrrrr......
    Nattie, žao mi je što nisi imala tu sreću ali sam sigurna da će Rebeka iz dana u dan brisati sva ružna sjećanja.....

Početno Re: Dobra vijest iz Riječkog rodilišta!?!

Citiraj NATTIE2 prvotno napisa
    4.) Suprug plaća sudjelovanje na porodu 300 kn tek onda kada je rodilja spremna za rađaonu, a ne unaprijed.
    Koji cirkus!!! Plaćati "ulaznicu" da bi vidio vlastito dijete! Dobije li tata možda i zastavicu, papirnatu kapicu ili žviždaljku za uspomenu? Stvarno - CIRKUS!!!
    A ovo za plaćanje tek kada je rodilja spremna za rađaonu - valjda ne trebaju rezervacije, jer u publici uvijek ima dovoljno mjesta

Daju li vam u Rijeci slikati bebu čim se rodi, ili za to treba imati vezu? U Puli ne smiješ niti donijeti aparat ili nedajBože kameru

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

može se slikati

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    može se slikati
    Potvrđujem, mi imamo predivne slike i filmiće s poroda (prvi plač, prvi kupanac, Lea na mami.....) a imamo i par "obiteljskih", doc se ponudio da uslika!

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Po pitanju plačanja u Riječkoj bolnici, treba se platit tih 300 kn, ali zato ne traže da se ide na tečaj da bi tata mogao prisustvovati porodu :D :D :D

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Po pitanju plačanja u Riječkoj bolnici, treba se platit tih 300 kn, ali zato ne traže da se ide na tečaj da bi tata mogao prisustvovati porodu :D :D :D

To je kao dobra vijest?! bolje da tata zna što ga čeka i kako se odvija porod nedo da plaća zrak koji udiše u rađaoni 300 kuna čisto muženje para na emocije

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u splitu se plati 400 kn i moras na tecaj koji traje tjedan dana
    ajde, sto moras na tecaj ok, al 400 kn je dosta love

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Citiraj Irena001 prvotno napisa

To je kao dobra vijest?! bolje da tata zna što ga čeka i kako se odvija porod nedo da plaća zrak koji udiše u rađaoni 300 kuna čisto muženje para na emocije
    svaki tata može s mamom na tečaj za trudnice,mm je išao samnom na tečaj i htjeli smo da bude na porodu ali su taman u to vrijeme preuređivali rađaonu tako da nije mogao biti tamo

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I još ti nešto kažu na tečaju - da ćeš bebicu dobiti dva sata nakon poroda. Rodila sam u 1.10 ujutro a bebu mi donjeli oko 10!! Strašno me to rastužilo, sve žive sam pitala da mi donesu bebu, a sestre su mi odgovarale da ću ju dobiti ujutro, da neka se naspavam. A spavati nema šanse od silnog šoka i uzbuđenja nakon poroda, ovako bi barem gledala u bebu a ne u zid cijelu noć

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I još druga stvar je da se drip koristi u veelikim količinama. Svaka žena koja je bila samnom u sobi je dobila drip bez pitanja, tako da nije to baš bajno. Samo njima nije ni bilo stalo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    I još ti nešto kažu na tečaju - da ćeš bebicu dobiti dva sata nakon poroda. Rodila sam u 1.10 ujutro a bebu mi donjeli oko 10!! Strašno me to rastužilo, sve žive sam pitala da mi donesu bebu, a sestre su mi odgovarale da ću ju dobiti ujutro, da neka se naspavam. A spavati nema šanse od silnog šoka i uzbuđenja nakon poroda, ovako bi barem gledala u bebu a ne u zid cijelu noć

meni je kad sam stigla u sobu sestra ponudila da beba moze ostati u djecjoj sobi cijelu noc, ako to zelim. rekla sam da bih radije da mi je donesu, nije bilo nikakvih problema ni uvjeravanja s njene strane, stigla je nakon par minuta.

i slazem se za drip.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da,i meni su odmah dali drip,a rodila sam u 23.10 i kada sam došla u sobu rekli su mi da će mi donijeti bebu,a donesli su ju poslije ručka
    ja sam već bila luda,svako toliko sam im zvonila i dođe sestra i kaže evo sad će i onda je nema,grozno

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E to je mene grozno razljutilo! Rodila sam u 18.40, dovezli su me u sobu u 21 a bebu mi donesli u 10 ujutro!!! Fino našopanu (kršitelj koda)om pa ti mama doji.....uh...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala bebu uz sebe od poroda sljedeća dva sata, nakon toga su je odnijeli i rekli da će je pregledat i "odmah" vratit.
    Pa sam ja nakon pol sata počela zapitkivat di je , pa sam postala dovoljno dosadna da je napokon donesu. To nam je bilo jedinih sat i pol u bolnici da smo bile razdvojene, sad ne bih ni na to pristala.

Očito da je to u Rijeci bolna točka, cure koje žele bebu imati odmah nakon poroda trebale bi im odmah to dat do znanja i uporno zahtijevat.
    Ja da idem opet tamo rodit bi vjerojatno inzistirala da bebu pregledaju predamnom, a ne da je odnose na x vremena par prostorija dalje , a u krajnjem slučaju bih poslala MMa s njima na taj pregled, pa da on čim je to gotovo potjera cijelu stvar da što prije dobijem bebu natrag.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...a kad vidim kad su vama ostalima donosili bebe, jasno mi je da nisam bila toliko dosadna da bih je i ja vjerojatno dobila ko zna kad :/ .

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Tebi možda nije, meni definitivno je, jer mi se na tečajeve neda a ni ne mogu ići iz zdravstvenih razloga. To nije plačanje zraka koji udiše već (netko je već o tome pisao). I sada da meni netko usrati da mi muž bude na porodu jer nismo iz nama znanih razloga mogli ići na isti, ja bi se upucala.
    To dal tata zna ili ne zna kako ide porod... Pa neće me on porađat. Meni je bitno da je uz mene i drži mi ruku, pa makar i cjelo vrijeme šutio 8)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ta cifra koja se plaća za tatu je, kažu tako u bolnici, cijena zaštitne sterilne odjeće...to što su u većini zapadnjačkih bolnica tate uglavnom u civilu (ajd ok za cipele, to još kužim...), to je priča za sebe.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •