Citiraj SabinaC prvotno napisa
Roditi u Rijeci je super, čini mi se da su najbolje sestre stavili baš u rađaonu. Na odjelu za babinjače nisu nešto, dosta su bahate i neda im se previše raditi. Jedva sam čekala da me otpuste.
U rađaoni je druga priča, netko je uvijek uz tebe, tiješe te, drže za ruku, nude vodom, ma divne i krasne. Doktori su kako koj, meni je bila neka mlada plava doktorica malo suzdržana ali ljubazna.
Ja bih ipak rekla da moraš imati sreću da ti se potrefe dobre sestre u rađaoni ,ja je valjda nisam imala oba puta . Mene ni jednom nisu pitali ni treba li mi vode, niti su me tješile,ni držale za ruku...
Prvi put sam ih vidjela samo dok me prikopčala na na drip i ctg i ponovno kad sam morala već tiskat.
Na drugom porodu je sestra bila toliko zdr... da svi moji napori da je oraspoložim (umjesto ona mene) su propali (oteo joj se smješak samo kad sam na klistir rekla; napokon, i da sam ja htjela tako i tako navratit ako nebude trudova ovih dana samo na klistiranje jer više nisam mogla izdržat). Pošto sam se s doktoricom bila dogovorila bez dripa, a ona me ipak prikopčala, na moje pitanje i blago negodovanje, počela se derati da sve rode na drip, pa ček i one koje su 10 cm otvorene i jedva stignu do stola, te što se bunim kad ću tako rodit brže (kladila se do 6 ujutro, a ja rodila u 5, pa mi je onda još i pebacila;eto vidiš još prije nego sam ti rekla)
Kasnije sam saznala od doktorice da je drip bio zbo zamućene plodne vode i da su morali požuriti zbog toga, ali sestrin pristup
Doktorica je bila ok, zapravo ništa posebno, ali naspram sestre
Ma, mogla bi ti još svašta puno toga pisati, ali da te sad ne bediram...Ima tu cura koje imaju puno ljepših iskustava, a ja sam valjda bila pehista :/