Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: curenje iz nosa i odlazak u vrtić

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno curenje iz nosa i odlazak u vrtić

roditelji (naravno oni zaposleni i bez baka servisa) zanima me da li vodite djecu u vrtić ako mu curi iz nosa i malo kašljuca (naravno bez temperature) ? :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da.

U pocetku nismo. Pa sam uvidjela da smo mi dezurni naivci koji jedini ne vode dijete u vrtic kad mu curi nos i kaslje. I bi bio u vrticu 3 dana pa opet doma 3 tjedna, jer naravno da "svi" u vrticu kaslju kisu itd u sezoni tih bolestina.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo ove godine tek u 11 mjesec krenuli u vrtić, kad smo navršili tri godine. prva tri mjeseca su bila katastrofa - 2 upale grla, 2 upale uha, 2 viroze, ušenke i varičele (inače djete koje do vrtića nikad nije popilo antibiotik) sad je u tri mjeseca popila 5 tura antibiotika. od tri mjeseca bila je u vrtiću možda 10-15 dana maximum. ja i MM jedva smo se uspili skrpat ta dva i po miseca sa bolovanjem i godišnjim (inače bake rade pa ne mogu uskočit). Nikad je nismo poslali u vrtić dok nije skroz zaliječila upalu ili virozu, kad je imala varičele (iako su bile dosta blage) ostala je doma 20 dana. Prije dva mjeseca napokon su prošle te prve teškoće. i sad ima jedno tjedan dana curi joj nos koji naravno nema šanse da ispuše. Provavali smo sve živo al neide. Otorinolaringolog nam je rekao da čak neka djeca ne mogu ispuhat nos (nešto vezano za treći krajnik). nema temperaturu al je počela jučer malo kašljucat, ponajviše ujutro.
    I sad nisam pametna da li u takvim situacijama ostavit djete kući (naravno radim u privatnika) ili je pak poslat u vrtić.
    Jutros sam je ipak odvela (iako mi je bilo bed zbog druge djece) i rekla sam teti da malo kašljuca i da me naravno odmah zove ako se kašalj pojača, a ona je meni odgovorila da ionako svi kašlju pa čak i tete.
    mene zanima kakvi su običaji u vašim vrtićima glede gore navedenog ili ja samo malo pretjerujem?
    i još jedno pitanjce koje su nabolje kapi kad djete ima začepljen nosić?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako mu samo curi nos (i to onako rijetko), onda ide u vrtić. Ako mu je sluz gusta i zelenkasta i ako kašlje, ne ide. Ali mi možda nismo ogledni primjerak - imamo baku koja rado uskoči pričuvati ga, doma ga inhalirat, ispuhavat, kapat i sl., da ne krene na gore.
    Kapi su nam najbolje one doma spravljene od sljezovog korijena. Uz to, otkriće ove sezone nam je mucus extractor (savjet pročitala na ovim stranicama , hvala mamama koje puno pišu) - najobičniji, vulgaris cca 10kn u ljekarnama - onaj šta se jedna strana cjevčice stavi u jednu nosnicu, druga nosnica se začepi prstom, a druga cjevčica u tvoja usta i usisavaš (naime, M. još ne zna ispuhat nos, barem ne kako spada). Najbolje i najbrže rješava prehladu (čitaj: spriječi da ode dalje na uho, grlo...).
    E, da, samo da i to spomenem - i kod nas u grupi se stalno kašlje i šmrca, to mi se čini već dijelom vrtićkog folklora, ali kako čujem i čitam, kod većine vrtićaraca je tako.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne vodim ga.

jer to uvijek završi sa dugotrajnijim bolovanjem.

snađem se ta 2,3 dana.

uskoče mi prijateljice, bivši učenici koji su sad studenti, susjedi itd

no moje radno virjeme nije 8 sati u uredu, puno radim i od doma

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Da.

U pocetku nismo. Pa sam uvidjela da smo mi dezurni naivci koji jedini ne vode dijete u vrtic kad mu curi nos i kaslje. I bi bio u vrticu 3 dana pa opet doma 3 tjedna, jer naravno da "svi" u vrticu kaslju kisu itd u sezoni tih bolestina.
    točno ovako...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako mu samo nos curi, da, al ako istovremeno i kaslje onda ne.
    Prvenstveno zbog njega, pa naravno i druge djece.
    Pod time: zbog njega, mislim to da mu je u takvom stanju oslabljen imunitet, pa ga voditi u grupu u kojoj potencijalno ima i drugih virusa i sl. znaci jos dodatni napad na njegov imunitet i naravno veca mogucnost da jos nesto dobije.
    Osim ako kasalj vec nije pri kraju, pa je onda uzrokovan samo curenjem nosa.
    Ah, sorry, sve ovo napisah, pa skuzim da si rekla da te zanima sto rade roditelji bez baka servisa (kojeg mi imamo), al eto, da ne bude uzalud vam trud sviraci, postat cu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa
    mene zanima kakvi su običaji u vašim vrtićima glede gore navedenog ili ja samo malo pretjerujem?
    "običaji" u našem vrtiću su da roditelji dovode bolesnu djecu, što pod antibioticima, što šmrkavih nosića. problem je što obično taj šmrkavi nosić znači i neku virozu koja kod nas odmah znači laringitis, a to i nije baš ugodno iskustvo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: curenje iz nosa i odlazak u vrtić

roditelji (naravno oni zaposleni i bez baka servisa) zanima me da li vodite djecu u vrtić ako mu curi iz nosa i malo kašljuca (naravno bez temperature) ? :?
    mi smo ti , i da vodim ju
    Kod nas to uopce ne znaci da ce biti bolesna.

Nama je temperatura razlog ostanka doma i otvaranje bolovanje, naravno kod takvih vrsti bolesti.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Da

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Citiraj larmama prvotno napisa
    mi smo ti , i da vodim ju
    Kod nas to uopce ne znaci da ce biti bolesna.

Nama je temperatura razlog ostanka doma i otvaranje bolovanje, naravno kod takvih vrsti bolesti.
    Ovako i mi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako bi mi curenje nosa i kašljanje bilo razlog za ostavit djete doma Maša uopće ne bi išla u vrtić.
    Skoro cijelu zimu joj je curio nos i kašljala je (manje ili više). I nije se razbolila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Da.

točno ovako...
    isto i mi

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vodim ga,ako nema temperaturu i vidim da je on ok normalno ga vodim u vrtić i kozice je "odležao" samo 10dana bile su dosta blage bez iti malo temperature i već je bio podivljao doma
    naravno prvo smo išli kod dr se pregledati i kad nam je ona dala zeleno svjetlo odvela sam ga u vrtić

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

po meni baš i nije o.k voditi dijete u vrtić kad mu curi nosić,nismo to nikada napravili iz poštovanja prema drugoj djeci i nikad mi nije bilo svejedno
    kad bi u grupi vidjela bolesno dijete,svoje zdravo bi tada odvodila doma.
    Ako dijetetu curi nosić i kašlje -bolesno je,treba ostati doma a ne još ga dodatno ,tako oslabljenog imuniteta ,izlagati nekoj goroj bolesti.
    Niti ja nisam imala baka servis niti išta slično.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije jednako ako curi prozirno ili zuto ili zeleno, da li je njeno opce stanje dobro ili lose, koliko dana curi i sl. stvari. rijetko ide u vrtic s slinavim nosem, ali ako je dobrog stanja zasto ne? ionako je bila zarazna koji dan prije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ne vodim ga.

jer to uvijek završi sa dugotrajnijim bolovanjem.
    Potpis.
    Uvijek kad šmrca i kašlje ima i temperaturicu 37.
    Ako može, pričuva mi ga mama dva dana. (Više od toga ne može.)
    Poslije toga je zdrav.
    Ako ga u takvu stanju odvedem u vrtić drugi dan ima temperaturu 39.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj petraa prvotno napisa
    po meni baš i nije o.k voditi dijete u vrtić kad mu curi nosić,nismo to nikada napravili iz poštovanja prema drugoj djeci i nikad mi nije bilo svejedno
    kad bi u grupi vidjela bolesno dijete,svoje zdravo bi tada odvodila doma.
    Ako dijetetu curi nosić i kašlje -bolesno je,treba ostati doma a ne još ga dodatno ,tako oslabljenog imuniteta ,izlagati nekoj goroj bolesti.
    Niti ja nisam imala baka servis niti išta slično.
    meni oduvijek curi vodeno iz nosa, da li to znači da sam već >30 godina bolesna non-stop? ne!

mališu vodim ako mu curi vodeno i ako malo kašljuca

čim mu se šmrkljići zgusnu, i počne kašljati jače ostaje doma...

i da, nemam ni baku niti ikoga da čuva mališu, osim da ja idem na bolovanje, a ne mogu baš 30 dana mjesečno biti na bolovanju...

i nemam obzira prema drugoj djeci, jer ta druga djeca dolaze s krmeljavim očima, temperaturom i na antibioticima, a dovodi ih baka oko 9 i odvodi u 14h

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, tek sad vidim da se pitanje odnosilo na one bez baka servisa. S tim u vezi, uzmimo u obzir da bolovanje ne možeš dobiti ako dijete nema temperaturu. pa, kuda onda s njime, ako nema bake?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa snađem se, čuva ga ili susjeda ili netko od bivših učenika, a sada studenata ,malo uskoče bake ako mogu jedna od posla druga jer je bolesna , itd

naravno govorimo o situaciji do 3 dana

a opet ako sam popodne u školi od pola 4 a mm dolazi u 6 ,stvarno mi nije problem naći nekog da bude s malim tih 3 sata.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mamama koje dječicu kad su bolesna ne vode u vrtić

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    čuva ga .... netko od bivših učenika, a sada studenata
    Ovo mi je tako lijepo za čuti, ma posebno lijepo Učenici ostaju u dobrim odnosima samo s posebnim profesorima
    (O.T. sorry, ali morala sam reći).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali, da se vratimo na temu, nije uvijek jednostavno. Imala sam situaciju da mi je mama bila u bolnici, muž taj dan morao na teren u Liku, ja tek počela raditi nakon porodiljnog, a kolegica s kojom radim jadna jedva dočekala da se vratim s porodiljnog da ode na operaciju. Posao mora ići...a Ivan se probudi kašljući i s temperaturom 37,1. Odvela sam ga u vrtić. Drugi dan je MM morao ostati s njime doma jer je temperatura porasla.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako malo kašljemo i curi nam nos idemo u vrtić. Ako jako kašljemo i curi nam zeleno ne idemo. Mada ja puno i takvih vidim u vrtiću.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bolovanje ne možeš dobiti ako dijete nema temperaturu.
    Ja moram ovo komentirati. Ne znam kakvog pedijatra imate, ali ovo je nebuloza! Moja djeca često znaju biti šmrkava do boli, kašljati, imati glavobolju i sve ostale radosti klasične viroze, ali BEZ temperature. Da li to znači da nisu bolesni i da mogu vrtić? Naravno da ne!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da li se za curenje nosa može dobiti bolovanje?

bez temperature i bez ikakvih drugih tegoba?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i ja sam isto u početku na svaki kih ostavljala malog doma.
    Dobro to je bio početak, pa sam neiskusna smatrala da stvarno mora ostati doma, zbog sebe i drugih kikača
    al sad realno gledajući da ga ostavim doma ako kašljucne i curka nosić,a osjeća se dobro i nema temp..ne bi uopće išao u vrtić!
    to je kolektiv, djeca s ovim i onim, roditelji ovakvi i onakvi...
    Nema tu kod mene puno više dileme..
    uredno ide kao i svi ostali njegovi partijaneri u grupi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamama koje dječicu kad su bolesna ne vode u vrtić
    hvala na odobravanju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prošli tjedan joj je počeo curiti nos. Prozirno. Ne kašlje i nema temperaturu..Ostavim je doma (jer ionako sam na komplikacijama, inače, da radim mi je nema tko pričuvati i morala bih opet ostati ja doma s njom). Ona je super, nije joj ništa, a za dva dana počne kašalj. Samo noću i malo ujutro. Bila je doma od prošle srijede. Sinoć pred spavanje malo kašljala, po noći ništa, ujutro ništa. Nosić i dalje malo curi. Prozirno.
    Ostala je doma, iako mislim da je možda ipak trebala ići u vrtić..Griješim li? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    da li se za curenje nosa može dobiti bolovanje?

bez temperature i bez ikakvih drugih tegoba?
    pa kod naše pedice nemreš...jer da možeš, ove godine bih na poslu provela možda sveukupno 2-3 tjedna...
    svi su šmrkavi...do jednoga...i ne osjećam se loše radi toga...neodgovornim spram vlastitog i druge djece smatram one koji dovode zaista bubanu dječicu...s proljevima, konjuktivitisima i svačim nečim...za šmrkavi nosić ne brinem...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mome J je u dobi od 3-5 godina, nosić počeo curiti negdje u 10. mjesecu, a pročistio bi se skroz tek u 5. mjesecu. ako je bilo samo na toj razini, onda sam ga vodila u vrtić.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpisujem petarpan i ostale istomišljenike.

Evo baš je jutros bio savršen primjer. U petak počelo sitno curkanje iz nosa, subotu mrvu kašljanja, šmrklji se nešto malo zgusnuli, variraju od bijelog do blijedo zelenkastog.

Jutros dosta kašljala, produktivno. U autu do vrtića ništa.

S obzirom na sveopće stanje - ok spavanje, dobra volja, nema temperature, odlučila sam ju odvesti u grupu. Da je svekrva ovaj tjedan u Zg, možda bih ju i ostavila doma, ali zapravo najveći razlog zašto sam ju danas odvela je što Jana toliko obožava vrtić da mi je naprosto žao uskratiti joj to. Koliko god to smiješno zvučalo.

Ako se ipak nedajbože prometne u nešto ozbiljnije, već sam najavila šefici bolovanje, nje ionako dva dana neće biti, a u petak imamo kolektivni GO.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih se nadala da nitko ne vodi u vrtic kad cure zeleni smrklji, no iz iskustva znam da to nazalost ne fukncionira.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bih se nadala da nitko ne vodi u vrtic kad cure zeleni smrklji, no iz iskustva znam da to nazalost ne fukncionira.
    Ak je ovo djelomično išlo mene, to što sam rekla blijedo zelenkasti, vjerujem u svoju procjenu da to nisu "oni" šmrklji. Jer pojavilo se samo jednom na maramici, jučer. Jutros su bili lijepi bijeli.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Jutros su bili lijepi bijeli.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ak je ovo djelomično išlo mene, to što sam rekla blijedo zelenkasti, vjerujem u svoju procjenu da to nisu "oni" šmrklji. Jer pojavilo se samo jednom na maramici, jučer. Jutros su bili lijepi bijeli.
    Naravno da nije islo nikog osobno Nego to sto mnogi ispadose (medju njima i ja) nemajke i neroditelji jer na prvi smrcaj ne ostavljaju dijete doma.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi vodimo djecu šmrkavu u vrtić, i ako kašlju isto, ako su dobrog općeg stanja. I tako sam sretna da to rade i drugi u našem vrtiću. A najsretnija sam bila kad se jedna nova mama nad tim zgražala pa joj je vlasnik vrtića (pedijatar, mislim da je i šef pedijatrije u bolnici) rekao da prehlada, curenje nosa, kašljanje, pa čak ni pijenje antibiotika (neki se piju deset dana, a dijete se recimo nakon pet osjeća više nego dobro) nisu razlog za zaustaviti normalni život, odnosno ne voditi dijete u vrtić. Naravno, ako je dijete dobrog općeg stanja, nema temperaturu ili neku bolest goru od prehlade.
    Razumijem roditelje kojima je ovakav stav problematičan jer im dijete iz prehlade redovito razvije neko gore stanje, ali ja sam presretna da je u našem vrtiću ovako. I djeca mi imaju jako tanke liječničke kartone, usprkos mnogobrojnim curenjima nosa i kašljanjima. A kad pođemo kod liječnice jer nam se čini da kašalj predugu traje, ona u 98% slučajeva kaže: Ovo nije nikakva bolest i ne treba ništa. Neka pije dosta tekućine.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="Jelka"] Jer pojavilo se samo jednom na maramici, jučer. Jutros su bili lijepi bijeli. [/quote
    Nadam se da su mame drugačije razmišljale u vrijeme kad sam moje vodila u vrtić,jer nakon nekih od ovih postova zbilja bi se bojala djecu odvesti u vrtić.Neke stvari su zbilja smiješne. Kako netko može razmišljati
    da je o.k furati bolesno dijete ako i drugi to čine :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

petraa, nadam se da nisi jedna od onih hipohondričnih mama koje bi svoju djecu najradije pod stakleno zvono...jer ja mislim i znam da dijete koje je šmrkavo NIJE bolesno...jer da je, vrtići i škole bi nam bili prazni

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne,nisam paničar,ne trčim doktoru za svaku sitnicu i ne vodim dijecu šmrkavu u školu niti sam ih takve vodila u vrtić.Ne mislim da bi škole i vrtići bili prazni,to je smiješno,bili bi zdravije okruženje za našu djecu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

"Uz to, otkriće ove sezone nam je mucus extractor (savjet pročitala na ovim stranicama , hvala mamama koje puno pišu) - najobičniji, vulgaris cca 10kn u ljekarnama - onaj šta se jedna strana cjevčice stavi u jednu nosnicu, druga nosnica se začepi prstom, a druga cjevčica u tvoja usta i usisavaš (naime, M. još ne zna ispuhat nos, barem ne kako spada). Najbolje i najbrže rješava prehladu (čitaj: spriječi da ode dalje na uho, grlo...)."

ovaj proizvod nisam uspjela naći u splitu ali sam zato pročitala na ovim stranicama o pumpici koja se spoji na usisavač. Uspjela sam je nači na jednom jedinom mjestu u splitu i danas je kupila (188 kn). stvarno je super, čak se i maloj sviđa (3 god)-sama je drži.
    također hvala mamama na korisnim savjetima[size=9]

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

"Uz to, otkriće ove sezone nam je mucus extractor (savjet pročitala na ovim stranicama , hvala mamama koje puno pišu) - najobičniji, vulgaris cca 10kn u ljekarnama - onaj šta se jedna strana cjevčice stavi u jednu nosnicu, druga nosnica se začepi prstom, a druga cjevčica u tvoja usta i usisavaš (naime, M. još ne zna ispuhat nos, barem ne kako spada). Najbolje i najbrže rješava prehladu (čitaj: spriječi da ode dalje na uho, grlo...)."

ovaj proizvod nisam uspjela naći u splitu ali sam zato pročitala na ovim stranicama o pumpici koja se spoji na usisavač. Uspjela sam je nači na jednom jedinom mjestu u splitu i danas je kupila (188 kn). stvarno je super, čak se i maloj sviđa (3 god)-sama je drži.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

možeš li mi molim te napisati di si to našla u Splitu
    tnx

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da su mame drugačije razmišljale u vrijeme kad sam moje vodila u vrtić,jer nakon nekih od ovih postova zbilja bi se bojala djecu odvesti u vrtić.Neke stvari su zbilja smiješne. Kako netko može razmišljati
    da je o.k furati bolesno dijete ako i drugi to čine :?
    Da je bolestan ne bi isao u vrtic. Ocigledno su nam drugacije definicije "bolesti". Ja definitivno ne smatram za bolest ako mi curi nos.. life goes on.

A kad je dijete bolesno onda zaista ne ide u vrtic.

I sto ako je dijete oko tvog kliconosa neceg. Zdrav da zdraviji ne moze biti, a ta klica uporno probija imuno sistem tvog djeteta? I eto, tvoje bolesno iako je bilo okruzeno zdravim.

Ja za pocetak ne smatram da je svako bolesno dijete prijetnja mom. Jer moj ima svoj imuno sistem koji JE u stanju boriti se s bubama koja mozda druga djeca nisu. I to sto im je izlozen ne znaci da ce ih i pokupiti i da ce mu uzrokovati bolest.

Ocigledno "holistickije" pristupam bolesti i kao i pitanju zasto bolest nastaje.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne kuzim kako je moguce da jaslice ili vrtic budu sterilni i da sva djeca budu zdrava, apsolutno je to nemoguce izvesti - od kliconosa do zutih smrklju, to su sve realnosti vrtica. i svakog drugog kolektiva gdje se pojavljuje toliki broj osoba - djece, roditelja, osoblja i sl. to je jednostavno realnost.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

možeš li mi molim te napisati di si to našla u Splitu

u ljekarni na brdima adresa ramska 7

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •