-
Da li s kašljem u planine, brda?
Nekoliko ljudi mi je savjetovalo da bi bilo dobro otići na kratko s djetetom koje dosta kašlje (još onako nekako suho) u planine, pa me zanima vaše mišljenje i iskustva. Sve to ako je lijepo vrijeme, naravno.
BTW i ja nešto kašljucam pa bi i meni možda dobro došla promjena zraka.
-
Naravno ako dijete nema temperaturu ili neke druge simptome radi kojih bi bilo bolje pričekati da ozdravi.
Zrak je rijeđi i kao takav te tjera da pluća intenzivnije rade. Odlazak na planinarenje je dobra terapija za naše klince koji su bronhitićari ili astmatićari. To je jedan sport kojim prije svega treniramo pluća i kompletan prsni koš, isto kao i plivanje. Kako nadmorska visina raste tako je i zrak rijeđi, pa se početnicima savjetuje da npr.krenu za početak pješaćit od npr.dna Sljemena do polovice, a nikako od polovice prema gore. O kvaliteti i čistoći zraka tamo gore netreba puno ni pričati.
-
E da, čuvajte se krpelja.
-
mi smo bili na jednom planinarenju ove godine. marko je dan prije toga toliko kasljao bas je imao napadaje suhog kaslja i sjecam se da su mi tete rekle da nije mogao pojesti rucak koliko ga je lovio na momente kasalj. nije bio ni bolestan ni nista, mislim temperatura i to. smao je ludhacki kasljao . i isli smo u subotu na planinarenje i kasalj je nestao kao da ga nije ni bilo.
-
Lu, takva je situacija i kod nas ... mislim ono nema temperature, nos je ok, samo taj kašalj. I ja nekak suho kašljem ... valjda sam nešto pokupila od L. ...
ako bude imalo lijepog vremena sutra odosmo mi u planine .... i to autom pa onda malo barem prošetati da možemo zbrisati ako vidimo kakav ružan oblak...
-
Mislim da dosta nadmorska visina utjece na intenzitet kaslja - previsoko = jaci kasalj.
Raspitaj se o tome.
-
Ma nećemo mi tako viskoko ... više ono na neko "brdo" gdje je ipak zrak drugačiji nego u gradu
-
Promjena zraka može vam samo koristiti
Sjećam se kad je Andrej imao godinu i pol, cijelo to proljeće je prokašljao, bronhitis+prehlade razne i slično, trebali smo putovati u Sloveniju na godišnji i bili smo na sto muka: ići ili ne, što ako se razboli do kraja ondje. I otišli smo (na Bohinj). I nije više zakašljao do kraja te godine. Svi problemi su nestali sami od sebe.
Ove jeseni, isto je bio dosta šmrkav + kašljav, ali smo išli na izlete kad je to vrijeme dopuštalo, i svaki takav izlet samo mu je koristio (ako ništa drugo, bar bi mu procurio vječno zaštopani nos).
Samo se nemojte preforsirati (ne znam koliko ti je staro dijete i koliko je naviklo na hodanje), idite radi užitka i friškog zraka i bit će vam super :D
-
Kad sam bila mala, neposredno pred odlazak na skijanje imala sam predupalu pluća. Taman sam završavala treću bočicu Ceporexa kad je trebalo krenuti i moji su bili na sto muka. Na kontrolnom rengenu usudili se oni pitati liječnika što misli bi li se ipak smjeli uputiti na put s polubolesim djetetom. A njegova reakcija sasvim suprotna očekivanoj - pa naravno, samo bježite u planine što prije! I zaista, od trenutka kad smo stigli, ni kašlja, ni drugih simptoma. :D Dakle, put pod noge i ugodna šetnja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma