Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Potpomognuta oplodnja i HCV

marinella

Početno Potpomognuta oplodnja i HCV

Da li netko zna ako je moguće i dozvoljeno preko HZZO-a ići na IVF ako je majka HCV pozitivna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da HZZO ne uvjetuje pokušaje zdravstvenim stanjem majke -mislim, išla sam i ja s artrozom kuka. Ne znam puno o hepatitisu C niti o načinima ev. prenošenja na dijete, mislim da je jedna moja poznanica imala hepatitis B kojeg je liječila i nedavno je rodila zdravog sinčića. Što kaže doktor kod kojeg se liječi je li trudnoća OK u njenom slučaju (mislim na njenog infektologa)? To će liječnik za MPO kojemu se obrati sigurno pitati i pitat će placet (dozvolu tj. mišljenje da trudnoća u njenom slučaju nije indicirana) od strane njenog imunologa, ako postoji bilo kakva dubioza u tom slučaju. Neka joj je sa srećom!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ispravak: "nije indicirana" = "nije kontraindicirana"

marinella

Početno

Tek sam jučer dobila rezultate o antitijelima, ona (eventualna majka) još niti ne zna. U ponedjeljak se nadam da ćemo ići infektologu. Inače ovaj mjesec je sve bilo planirano za IVF (muž ima tešku osteozoospermiju), a ovo su bili samo rutinski nalazi. Kad ono Sada umjesto na folikulometriju, mora ići infektologu. Sreća ima 29 godina i nadam se da će se izlječiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilo bi "lijepo" da je prvo saznala ona pa tek onda cijeli svijet.

Ne znači da neće moći u postupak, no prethodno je čeka cijeli niz pretraga kojima treba otkriti da li je uopće bolesna ili ne te ako jest u kakvom je stadiju njena jetra...
    Bilo bi dobro da se i suprug testira.
    Ohrabrujuće je što je u slučaju trajnog nosilaštva virusa šansa za prijenos na bebu maksimalno 5%.

marinella

Početno

Muž je testiran, negativan. Ona je daleko, takoreći nije iz ovoga "svijeta". Hvala za info htjela bih se čim bolje pripremiti, da joj olakšam, i da je mogu bolje informirati o daljnjim opcijama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marinella prvotno napisa
    Muž je testiran, negativan. Ona je daleko, takoreći nije iz ovoga "svijeta". Hvala za info htjela bih se čim bolje pripremiti, da joj olakšam, i da je mogu bolje informirati o daljnjim opcijama.
    hej, kako misliš nije iz ovoga "svijeta"? :/
    neka ponovi testiranje da se slučajno nije dogodila greška. Izlječenje od HCV-a je moguće, ali je dugotrajno (možda od 6 mjes do god. dana). Mislim da se terapija bazira na interferonima i da će se u tom periodu tvoja prijateljica morat čuvati trudnoće.
    Neka joj je sa srećom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •