Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako naučiti bebu na maramu?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Kako naučiti bebu na maramu?

Moja bebačica ima 7 tjedana. Zadnjih 2 tjedna svaki dan je pokušavam naviknuti na maramu i klokanicu. Pazim da bude sita i zadovoljna. Čim je stavim počne vrištati, sva se zgrči i ne želi se opustiti. Prestane plakati čim je izvadim.

U marami sam pokušala i cradle i dvostruki križni vez.

Ima li netko iskustva s privikavanjem bebe na maramu? Bila bih zahvalana jer bih s maramom mogla svaki dan u šetnju. Ovako moram čekati pomoć za spuštanje kolica niz stepenice jer nemamo lift. A i imala bih slobodne ruke za kuhanje/surfanje/spremanje

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osnovna stvar: jesi li ti nervozna i nesigurna kad ju stavljaš u maramu? ako jesi, to je glavni razlog njene nervoze.
    druga bitna stvar - zaveži ju i odmah izađite van. većina beba koje znam je plakala dok su mame vježbale nošenje po stanu, ali čim su prvi put izašle van, plač je nestao.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nesigurna jesam. Pogotovo jer se obrazac deranja ponavlja već danima. Osim toga, malo mi je nezgodno izboriti se s maramom dugačkom 5,7 m.
    Ja imam taj problem što ona ne dozvoljava da je pravilno stavim u maramu (C položaj sa široko razmaknutim nogicama). Jednom sam je stavila dok je spavala. 15ak minuta je bio mir, a onda se probudila i krenula s protestima :/
    Već mislim da negdje griješim.
    Postoji li kakav kratki tečaj?????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otkud si?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zagreb.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, u ponedjeljak ujutro imamo grupno kafenisanje u parku u dalmatinskoj, dođi

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mayak, doista je potrebno da nemaš niti trenutka nervoze ili nesigurnosti dok bebu stavljaš u maramu.
    malo smiješno zvuči, ali dijete itekako osjeti tvoje iščekivanje da zaplače i jasno je da će onda zaplakati.
    vježbaj na plišanom medvjediću ili sl. dok ne ovladaš maramom, tako da ti stavljanje bebe u maramu bude gotovo u dva- tri poteza.
    namještanje nosiljke moraš odraditi sigurno, bez paničarenja i preznojavanja i sve će biti ok

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    evo, u ponedjeljak ujutro imamo grupno kafenisanje u parku u dalmatinskoj, dođi
    Nisam znala da ima park u dalmatinskoj. Došla bih ako nažicam auto, samo bih bila zahvalna za malo više detalja: otprilike kadse nalazite i iza koje zgrade se krije park...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

park je malo prije Praćke, u dvorištu, a otkrit ćeš ga po tabli za Laško pivo iznad ulaza u dvorište
    trenutni dogovor je oko 10, i možeš ga pratiti na topiku Ostati s djetetom do 3. godine. ili mi pošalji pp u nedjelju za detalje

pozivam i ostale s maramaškim i slingaškim problemima da nam se pridruže

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomaze njihanje dok se beba stavlja, treba paziti da joj ne bude prevruce - ne je previse obuci i onda je jos uvalit u maramu na mamu koja je topla sama po sebi i onda od nervoze - jos jace grije

kad ubacis bebu u maramu, pridrzavaj je rukama i prvo malo "plesi", pa onda narihtaj jedan krak marame preko bebe (rasiri je medju nogicama i poravnaj preko ledja), pa opet malo plesa, pa onda u njihanju naravnas i drugi krak marame... moze pomoc i lagano pjevusenje (al pjevusit pocni prije nego krenes stavljat maramu, nek to bude nesto sto je tu od pocetka... a ne plod nervoze i pazi da od nervoze ne pocnes tako i pjevati )

izlazak van odmah po stavljanju marame - isto super savjet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •