-
bolne grudi
malo sam u panici, cijelo jutro zoovem sos telefon, ali nikako dobiti vezu pa se javljam ovdje.
ima 2-3 dana me boli vanjska strana grudi, ispod pazuha. prvo me bolilo samo na dodir, a sad me boli stalno. grudi su mi bolne, napete, teske....ne pipam kvrge, nemam temp, ne boli dok dojim, malo pece kad osjetim let down i zna me zabolit bas u grudima, kao trnci.
malac ima skoro 11 mj, jos uvijek dosta dojimo, nekad vise nekad manje, ovisno o danu.
poceo je malo duze spavati po noci, pa nocu cica puno puno manje. do prije tjedan dana budio se svakih sat vremena i cicao. dok je bio manji imali smo soor, drugih problema ne. iskljucivo dojili do punih 6 mj.
strah me mastitisa.
probala sam se malo izdojiti, mlijeko odmah ide bez problema, i bilo mi je lakse ali mi je bolno dirati grudi.
panicarim li bezveze??
-
Osoblje foruma
SOS radnim danom radi od 15 do 21h, vikendom od 9 do 21. Nazovi!
-
hvala! ja sam mislila da radnim danom radi do 15.30
-
I što je bilo? Mliječac? Ajde, podijeli s nama, pls....
-
i sta su rekli?
ja mislim da ti se to dešava jer je prestao dojit po noći i sad tijelu treba par dana da shvati ''poruku'', meni je tako bilo pa bi se za par dana ustalilo.
Bit će to ok, valjda nije upala!?
-
ma nisam ih uopce dobila....masiram se i izdajem, danas malome nisam dala rucak samo da sta vise pocica. meni se cini da se navuklo previse mlijeka, zato su mi bolne i teske. vidjet cu kako ce biti sutra pa cu zvati.
mislim da nije upala jer ne pipam kvrge, a valjda bi dobila temp?
-
-
bolje, masiram se i izdajem i grudi su mi skoro ko normalne, mekane. ali me zabrinjava ta bol prema pazuhu. tocno tamo gdje pocinje masno tkivo dojke. to me jednako boli, i na lijevoj i desnoj strani. kad to pipam cini mi se ko da nesto osjetim ispod....vise ne znam jel umisljam ili sta. jel to uopce ima veze s dojenjem?
-
moze imati veze i moze biti posljedica upale
znak je da jos nisi gotova s poslom i da treba dojke i dalje dobro drenirati i paziti da se upala ne ponovi da se ne bi dalo na zlo
znaci, izdajaj i dalje bez obzira sto ti se cini da je posao gotov, odnosno izdoji danas par puta (koliko stignes)
dijete dok doji okreni u polozaj nogometne lopte da sto bolje cisti one kanale prema pazuhu, to ti moze najbolje pomoci
danas stavljaj i kupus ili neki drugi hladni oblog (izmedju podoja i izdajanja) na taj dio
sutra javi stanje
-
ok, natasa
-
evo javljam da se stanje poboljsava, bol je skoro nestala i na drugoj ruci. M sam cesto stavljala da doji, imao je samo 1 obrok dohrane ovih dana (inace smo na 3). sad sam malo zabrinuta hoce li opet biti puno viska mlijeka kad se vratimo na "normalu"....a ici cemo postepeno....
ima li smisla da idem na UZV dojki, da vidim stanje?
-
ako je sve u redu - ne treba
stanje bi se trebalo normalizirati u roku od par dana, s tim da pripazis i kod neugodne napetosti izdojis toliko da dojka bude mekana, ali ne do zadnje kapi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma