Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Udaranje glave rukama!?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Udaranje glave rukama!?

Zadnjih tjedan dana Lucija na svaku stvar koja joj nepaše (nije po njezinom, npr. neću ju nositi nego ju spustim u kolica, nedam joj mobitel jer ga baca na pod, nedam joj da kopa po kanti za smeće, kad neće nešto jesti što joj nudim, kad trebamo obući jaknu ili body i dr.) udara sama sebe rukama po glavi. U početku je to bilo povremeno, ali zadnja 2 dana je kulminiralo (svako malo se udara).

Ako ima netko slično iskustvo ili savjet samo naprijed.

Razmišljam o pozivu pedijatrici jer stvarno ne znam kako dalje.

Možda sam u krivu, ali čini mi se da je još premala (15 mjeseci) za takve izljeve bijesa.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

što reći.... ja mislim da je to neka faza kao bacanje po podu....
    meni se S znala izvijati leđima unazad, prošlo je nakon nekog vremena... ne znam što da ti savjetujem, mislim da nema potrebe zvati pedijatricu, možda da ignoriraš....

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I Matej se tuče po glavi kad je ljut. Doduše sad sve manje.
    Ako ja kažem "nemoj se tuć po glavi, bubat će te" ili nešto sl. on još i više. Kad je ljut onda namjerno radi ono što zna da ja ne volim (između ostalog i tuče se po glavi) i još me gleda i očekuje reakciju.
    Ma proći će ih to.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I nama se to dešava. Sigurna sam da je faza i da će proći ali ne znam kako da reagujem. Da li da joj objašnjavam da se ne udara ili da ignorišem... :/

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je to premalo dijete da bi joj se objasnilo da se se neudara, moja bi to onda namjerno radila pa zato mislim da je najbolje ignorirati.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam rješenje, al imam podršku, jer je i kod nas tako.
    Klepa se po glavi kad je ljuta, ali nekad i (naizgled) iz čista mira :? Pokušavamo se "lijepa glava, pametna glava..." pa sami sebe ili nju mazimo po glavi. Nekad upali...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bilo je dosta takvih dana kod moje princeze, u zadnje vrijeme se uopće ne događa. Pokušali smo raznorazne tehnike da prestane - ništa u kratkom roku nije polučilo rezultat. Prošlo samo, ili se barem tako čini

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala svima na odgovorima i podršci.

Nadam se da će je ta faza uskoro proći.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo imali takvu fazu, trajala je par mjeseci. Ne samo da se lupala rukama po glavi, nego je znala i lupat glavom o stol ili zid. Mislim da se neznaju nositi s ljutnjom i frustracijama i to verbalizirati pa to tako ispoljavaju.
    Otkad prica to vise ne radi, ali zato sada imamo fazu NECUUUUUUUUU uz urlanje i bacanje.
    Kod nas je najbolji lijek - ignoriranje i preusmjeravanje paznje na nesto drugo.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i kod nas je biloo, trajalo 2 mjeseca i prošlo

ignorirala sam koliko sam mogla, jer nikad se nije udarao toliko jako da bi mu šljiva bila, jače se udari kad slučajno padne
    a na taj način dobiju našu pažnju i zato to i rade

kad je bila stvar u npr. kopanju smeća rekla bih "ne" tri puta, on bi kopao i dalje, ja bih ga odnijela u drugu sobu i pokušala dati neku drugu zanimaciju, ali on je htio baš smeće i počeo bi se lupati po glavi - ostavila bih ga tamo da plače i lupa, ali sam ga škicala

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam se opalila smijati kada sam to prvi puta vidjela jer se nisam mogla suzdržati. On onako ljut udara sebe po glavi, ja umirem od smijeha, a on me u čudu gleda. Nakon par puta takvih ispada jednostavno je prestao. Ne znam zašto se sekirate oko toga? Pa neće si sigurno nanijeti nekakvu štetu tim udarcima. Vjerovatno vam to rade zato što su vidjeli da ste zabrinuti pa vas na taj način ucjenjuju. Meni je veći problem kad počne udarati, štipati i grebati mene, jer onda stvarno nema kontrole. Sebe ipak malo opreznije udara

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ja se vise brinem kad se okomi na mene sebe nikad nije jako ni lupila ni ugrizla a mene bome je

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja curica se ponekad udara po glavi kad doji ili kad se uspavljuje. Ja sam to shvatila kao način opuštanja (mada joj ja lagano smaknem ručicu da to ne radi).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja curica se ponekad udara po glavi kad doji ili kad se uspavljuje. Ja sam to shvatila kao način opuštanja (mada joj ja lagano smaknem ručicu da to ne radi).

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I kod nas je slično iako sad već pomalo jenjava. Dobro, nije baš bilo nikad pretjerano. No - upozorenje, pripazite kad klinac / klinka ima u rukama npr autić isl. Iako ne s namjerom, mogli bi sebe ili vas dobro opalit po glavi. Mi smo imali takva dva događaja pa se nije znalo jel mene više boli il se on jače plače od žalosti kaj me lupio.

Inače, to nije neka čudna faza, to je njihov normalan način, reagiraju na nezadovoljstvo. Jedino što se teško ponekad s tim nositi, al kaj ćemo, to nam je posao

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da je faza!
    moj dok je bio manji,kad bi išao spavati,dobro bi se izmlatio po glavi i zaspo
    prošlo!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lane prvotno napisa
    I mi smo imali takvu fazu, trajala je par mjeseci. Ne samo da se lupala rukama po glavi, nego je znala i lupat glavom o stol ili zid.
    Upravo tu fazu mi sada prozivljavamo. Kada mu nesto ne damo tj. cim nije po njegovom ili sebe udara rukama u glavu ili udara glavom u pod, srce me boli kada se tako ponasa , ali svi kazu da je to faza pa se nadam da ce ubrzo proci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •