-
upala dojke u trudnoci
moja prijateljica je 28 nedelja trudna
pojavile su joj se tvrde ploce sa gornje strane dojki
boli je, lagano masira
savetovala sam joj i kupus
pojavio se i kolostrum koji kapa kada masira
treba li doktoru? sta da joj savetujem jos?
u pretrazniku skoro nista nisma mogla naci
a scam se da sam jednom nesto o tome procitala.
pa ako se neko seca...
hvala unapred
-
mastitis (upala dojke) moguć je za vrijeme trudnoće. Uobičajeno je praćen jakom boli u području dojke koja je oštra i duboka. Najčešći uzrok je Candida spp. ali naravno tu mogu biti uključeni i drugi uzročnici bakterijska podrijetla. Često se javlja kod trudnica koje su imale povijest vaginalnih kandidijaza, koje su koristile često antibiotike, ili koje imaju dijabetes koji nije zabilježen. Budući se navodi i curenje iz same dojke svakako treba pregled liječnika kako bi se isključili drugi uzroci prerane laktacije koja je u uskoj vezi s informacijama od strane hipofize.
-
Ne smije ni masirati ni ništa (da ne bi krenulo mlijeko, a to može uzrokovati kontrakcije maternice), samo hladne obloge i piti paracetamol (Lupocet ili nešto slično). najbolje nek se javi doktoru.
-
taman sam dosla otvoriti novu temu kad mogu i ovde.
trudna sam 19. tjedan
grudi su mi porasle na pocetku trudnoce i tada su bile napete sada su sasvim "normalne" osim sto su krupnije nego sto su bile.
dakle, ne boli me nista, nema nikakve napetosti, ali nocas mi je iz jedne iscurelo malo tecnosti bez mirisa.
spavam u trudnickog brushaletru i ostala je na njemu mrlja velicine vece kovanice i probilo je i kroz majicu u kojoj spavam.
bilo je mokro na dodir, osusilo se i sada nema ni traga da je ikada iz dojke kapnulo nesto.
cak mi je neverovatrno da i jeste, pitam se kuda kad je sve zastopano
nocas sam pokusala da pritisnem cisto da vidim odakle curi i nista se nije pojavilo na dojci.
neko ima ideju? iskustvo?
-
To ti je kolostrum, prvo mlijeko koje dobijes u trudnoci....mozes ga dobiti vec na samom pocetku ili tijekom cijele trudnoce, a moze se desiti da ga i ne dobijes do poroda...uglavnom, to je sve normalno, ali nikako ga ne smijes istiskati.....ako ti bude puno toga curilo najbolje da odmah pocnes koristiti one vatice za grudnjak....
-
hvala na odgovoru.
nisam istiskala mnogo, samo sam bila zapanjena pa sam htela da vidim jel odatle doslo
od nocas se vise nije pojavilo.
jako je cudno, samo iz leve dojke a iz desne nista.
ma vazno da je sve to normalno, hvala!
-
Meni je kolostrum curio od 14. tjedna. Ne diraj ništa, samo koristi jastučiće. Imaš za kupiti one pamučne koji se peru. To ti je jeftinije i ugodnije jer omogućuju osjetljivim bradavicama da dišu i ne iritiraju.... mene je većina jednokratnih jastučića grozno iritirala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma