Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: znojenje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno znojenje

interesira me znate li koji dezic koji sprecava znojenje?
    cula sam da je super vichy pa me zanima jer ko koristio i kakvi su rezultati
    dosta se znojim i majica mi bude mokra ispod pazuha za pol sata u bilo koje doba dana ,uzas
    ne smrdi,bas obrnuto,mirisi ali me smetaju ti tragovi na majici!
    nikad se prije nisam tak znojila,pocelo mi je u trudnoci i ostalo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa svi antiperspiranti bi trebali to raditi. iako ih ja nerado koristim, jer nisu zdravi.

ako ti je ostalo nakon trudnoće, može značiti da se organizam još nije u potpunosti "očistio". ne znam što ćeš dobiti sprečavanjem znojenja... nađi prvo uzrok, a onda saniraj posljedicu.

za vichy jedino znam da je skup.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

gle rodila sam prije godinu dana,znam da je sve ok jer sam bila na pretragama..
    vichi je rol on to mi je nekak bljak bi rekla
    inace sprej koristim ali ove nivea i rexona samo spracavaju mirise a ne i znojenje.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Antiperspiranti sadrže soli aluminija i smanjuju znojenje tako što stvaraju barijeru na kraju znojnog kanala, znači fizički onemogućuju istjecanje znoja. Tako tekućina zajedno sa svim štetnim tvarima koje se inače putem znojenja izlučuju iz organizma ostaje u njemu. Ne sviđa mi se to baš... Previše nakupljenih otrova prije ili poslije dovede do neke bolesti. Uglavnom se spominju rak i Alzheimer.
    Slažem se sa sorciere, traži uzrok pojačanom znojenju!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elizabet, meni je tek dvije godine nakon poroda rečeno da je organizam došao u ravnotežu. spray deziće koristim sve rjeđe. kad mi nestanu oni drugi.

imam fenjal (roll on), i to najobičniji. imam i neki Excipial DeoForte (krema), antitranspirans. . to koristim rjeđe (iz apoteke je).

imam još i neku staru kremu-dezić: cremasalvia iz kolekcije l'erbolario (isto iz apoteke ).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kaj moze biti uzrok?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

neravnoteža hormona, recimo.

iz vlastitog iskustva ću ti reći da vichy ne pomaže

i imam potpuno isti problem kao i ti.
    nema neugodnog mirisa, ali fleke

ja sjedim za kompom, znači nikakav tjelesni napor,
    i osjećaj kako mi probija kroz majicu.
    baš me to u zadnje vrijeme

i onda guglam i izbaci mi puste savjete rexona, fenjal, dove.
    nema šanse.

jedino da si botox ušpricam.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja koristim kristalni kamen od Dokmana, prirodan je i bez mirisa(zbog dojenja)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad sam vidla da hočeš spriječiti znojenje, ali to nije zdravo, i na taj način se tijelo rješava toksina iz organizma.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene trenutno isti problem, a inače se jako mao znojim. Mislila sam da će proći kad prestanem dojiti, ali izgleda se još nisam stabilizirala. Probala sam vichy, onaj sensitive roll-on, ništa posebno čak i nije jako skup, nekih 70-ak kuna. Onda sam kupila još skuplji, decleor, pa clarance, ali nisam primjetila razliku, bez obzira na visoku cijenu :/
    Izgleda da pomaže samo strpljenje dok se ne uravnoteže hormoni...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pikulica, probaj sa super 100 ak ne nađeš niš skuplje od ovog kaj si napisala...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure su već sve rekle - sprečavanje znojenja je štetno.
    postoje jastučići koji se zakvače na majicu/košulju pod pazuhom i upiju znoj kad ideš negdje van...

moja nećakinja se oduvijek strašno znoji, kao i mm... jednostavno organizam tako funkcionira...
    ja se, recimo gotovo uopće ne znojim...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    sad sam vidla da hočeš spriječiti znojenje, ali to nije zdravo, i na taj način se tijelo rješava toksina iz organizma.
    po tome sam ja jedan hodajući otrov

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    postoje jastučići koji se zakvače na majicu/košulju pod pazuhom i upiju znoj kad ideš negdje van...

moja nećakinja se oduvijek strašno znoji, kao i mm... jednostavno organizam tako funkcionira...
    zašto bi bilo toliko štetno sprečavanje znojenja samo ispod pazuha? ili bar sprečavanje neugodnog mirisa? ja se ne znojim tako strašno, ali mm se spasio od kad koristi rexonu -njemu bi se neugodni miris osjetio već 5 min nakon tuširanja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sorci, pun je Muller, nađem ja već i skuplji
    A, super 100 probam kad naručiš slijedeću turu
    Stvarno, mislim da nema razlika između skupih dezića i onog kristala iz DM-a osim što clarance preprekrasno miriše

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma meni su te fleke katastrofa.
    sta je najbolje ne znojim se svaki dan evo danas kad sam doma bez obzira kaj mi je vruce nisam se niti kapi oznojila,npr a nekad mi je mokro skroz.
    u svojih 20 i nesto godina koliko imam nikada se nisam toliko znojila.
    otici cu na pretragu hormona.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    A, super 100 probam kad naručiš slijedeću turu

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eto i ja se s tim već pomirila (i još mirim!!)!!! I po zimi i po ljeti uvijek su te fleke tu, i grozan je feeling jer hladi i ružno izgleda. Ne smrdi (bar kažu ) i ne pomaže niti jedan dezić. Neki kažu da je psihosomatski, da je nervoza (pa nisam taj tip baš, bar svjesno ne), neki kažu hormoni (nisu meni bar)....bla bla...ugl. možda je porodom stati možda ne, ja sam na to navikla a i svi oko mene... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da probate obrijat dlake ispod pazuha?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    auuuuuuuuuuu

a zakaj misliš da se ne briju ?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    te obično obrijem... malo veći problem mi je s brkovima...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da ti je ovo dobro rjesenje za pocetak. i podji u dr.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fakat je postalo teško naći dezić koji ujedno nije antiperspirant.

Za prirodno reguliranje znojenja pije se čaj od kadulje.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

zašto bi bilo toliko štetno sprečavanje znojenja samo ispod pazuha? ili bar sprečavanje neugodnog mirisa? ja se ne znojim tako strašno, ali mm se spasio od kad koristi rexonu -njemu bi se neugodni miris osjetio već 5 min nakon tuširanja.
    a da se tm poče brijati?

moj je počeo kad me upoznao i veli da više ne može ni zamisliti dlake pod pazuhom...
    a da ne kažem da nema neugodnog mirisa... znoji se i dalje, ali ne smrdi

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa mislim da je štetnije nego drugdje zbog limfnih žlijezda, svojevremeno sam završila kod doktora zbog otečenih čvoriča, i izgleda da je razlog bio začepljene pore upravo zbog antipersipanta, doktor mi je tako rekao. Spriječiti neugodne mirise je dakako više nego poželjno, ali spriječiti znojenje je nešto drugo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a da se tm poče brijati?

moj je počeo kad me upoznao i veli da više ne može ni zamisliti dlake pod pazuhom...
    evo, idem mu odmah predložiti ali,sumnjam da će to spriječiti neugodni miris. ja isto ne mogu zamisliti da izađem bez dezoderansa vani.
    koji dezoderansi sprečavaju neugodni miris, a ne znojenje?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znojenje netreba sprečavati zbog svih već navedenih razloga, meni je kristalni kamen ok, ima ga i balea i biosen ili tak nešto slićno isto u dm-u (kristalići u koje se nalije voda pa ih koristiš kao dezić)

ja se isto znojim ko životinja nakon trudnoće ali nadam se da će proći s vremenom, kužim i po drugim stvarima da mi jednostavno još sve nije sjelo na svoje mjesto....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a da se tm poče brijati?

evo, idem mu odmah predložiti ali,sumnjam da će to spriječiti neugodni miris. ja isto ne mogu zamisliti da izađem bez dezoderansa vani.
    koji dezoderansi sprečavaju neugodni miris, a ne znojenje?
    na dlakama se zadržava znoj, i pogoduje pojačanom rastu bakterija, i to stvara neugodni miris
    kad se dlake obriju, bakterije ne rastu (odnosno, puno manje) i miris je daleko manje primjetan. uz redovno pranje i malo dezodorana, čist dobro vonja

i mm i ja izbjegavamo sprejeve, jer se ja gušim kad se šprica s tim pa oboje koristimo niveine roll-one (mm muški, ja senzitiv)

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moover ..kućo stara pametna...ma ko se još brije ispod pazuha...pa moda je da ne ...kak si ti meni super
    A ti jastučići...nije to dobro..i to se natopi i još imšfeeling da imaš jastuk pod rukom... ...fuj..meni bar...probala jednom...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    A ti jastučići...nije to dobro..i to se natopi i još imšfeeling da imaš jastuk pod rukom... ...fuj..meni bar...probala jednom...
    izvadiš, ižmikneš i vratiš natrag

to je samo za izlaske, ne nosić cijeli dan isti jastučić

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

neznam za te jastucice
    di to ima za kupiti??

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

u dmu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

P anisam ni mislila za cijeli dan ...imam ja ostatak toga..ok..možda tebi štima, meni ne, kao da mi zatvori taj pazuh pa još više curi ta "voda"....jednom probala i fala!!!

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

malo podižem topic, jer nisam htjela pokretati temu istog naslova. dakle da sumiram nitko nije našao neki realan uzrok znojenju. ja sam se počela znojiti za vrijeme prve trudnoće i nakon poroda, i to mi je koma. kako cure vele ne smrdi, ali je silno mokro i uništim si svu robu, a da ne pričam da katastrofa izgleda. nakon druge trudnoće situacija se malo, ali malo popravila. i koristim ove jastučiće za posao, bez njih više ne bih mogla. bolje jastučić pod rukom nego fleka.
    ono što ja hoću pitati je li netko čuo za neku prirodnu metodu koja ne uključuje dezodoranse ili botox čime bi se to moglo regulirati? ja sam naime napravila hormonalne pretrage i sve je ok, imam uredne cikluse, nisam živčana osoba, i nisam osoba koja drži sve u sebi pa da na taj način "puštam probleme" van. nemam niti ginekoloških problema.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon zacepljenja znojnih zlijezda i gnojnih cireva na cijelom potezu od pazuha do struka... nikad vise antiperspirant. Bilo mi je nezamislivo hodati okolo bez dezodoranta pa sam, nakon duge potrage, pronasla Uriage Deodorant Tri-Actif. Ne sadrzi konzervanse, regulira perspiraciju (a ne sadrzi antiperspirante), bez alkohola je i plina, djeluje 24 sata (i.. stvarno djeluje) te je namijenjen hipersenzitivnoj kozi. Malo je skuplji (30ml je oko 105 kuna), ali s obzirom da ga vrlo malo treba, jako dugo traje (mjesec, mjesec i pol dana).

Koristim ga vec godinu i pol i napokon imam potpuno zdrave znojne zlijezde koje normalno funkcioniraju.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, gdje ima toga za kupiti?

Ne znam zašto, ali u zadnje vrijeme mi se čini da su se svi proizvođači dezodoransa pokvarili, ništa mi ne izdrži više od pola dana. Još mi se čini da sam prošle godine mogla se namazati Niveom i cijeli dan bi bila mirna, sada ak izdrži do podne... uvrh glave.
    Možda je problem i u meni, ali ni proizvođači nisu bez putra na glavi!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja se znojim,i mama mi se jaako znoji posebno glava(kosa bude potpuno mokra ljeti)...budu flekice na majci i mislim da neki hormoni to luduju kad se znojim.koristim rexonu ili dove ali nepomaže da ublaži znojenje(jedino miris)....mrzim znojenje

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tinaka, Uriage prozivode imaju sve ljekarne, i one iz lanca Gradske ljekarne (u Zagrebu) i privatne (kupovala sam i van Zagreba).

Još da dodam - nema ni odvratnih bijelih tragova ispod pazuha ili na odjeći! =)

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čaj od kadulje je izvrstan u regulaciji znojenja!Ja sam ga pila svojevremeno i situacija mi se popravila!Probajte,ništa vas ne košta!

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bubek prvotno napisa
    Čaj od kadulje je izvrstan u regulaciji znojenja!Ja sam ga pila svojevremeno i situacija mi se popravila!Probajte,ništa vas ne košta!
    draga koliko dugo treba piti i kako često da bi vidila napredak???

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se do trudnoće nisam nikad znojila. uopće. a onda su hormoni podivljali i još se nisu smirili. očito je šta idem starija da sam sve veća divljakuša

baš sam se počela znojit ispod ruke i ne mogu se suzdržat a da se stalno ne njuškam ko pas. a onda dođem doma i mm-u dam moju majicu da ponjuška. njemu ona ne smrdi, a ja se davim. e sad ili infišavam ili je njemu njuh otišao u zanzibar, nemam pojma. :?

sve u svemu, nakon niza isprobanih rolona zadržala sam se u druženju s niveom energy i bijelom baleo ili plavim bionsenom. ti mi fino mirišu i ne ostavljaju mi fleke po robi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema znojenju pomoći. Trebali bi upoznat MM-a i obitelj njegovu - prvaci u znojenju, a onaj ko se ruga završi nisko - mislim da će kćer na njega povuć. Dakle, picture this, idemo mi kao studentarija u plesnu školu, a s moga M-a štrca tj. kapa s nosa, a kako se okretao u pirueti, doslovno je djelovao kao prskalica. Njemu kapa s vrha nosa i uški, isto tako njegovom tati itd. Prvi put kad smo se upoznali (ljeto) morao je obrazlagat da je to što se on otapa u autobusu za njega normalno. Njegova ekipa u raztredu ga je zezala da bi ga trebalo pozvat da učenicima demonstrirava izmjenu tvari u prirodi - čim popije nešto krene, a kako se puno znoji, puno pije. Moja mama je imala ideju da ne pije toliko, bidan čovjek, dehidrirao bi. Je neugodno, ali ni u čemu ne sprječava, antiprespirante ni ja ne preporučam, stavit deodorana koji ti paše i to je to. I sa znojem i znojavima se živi i to lijepo .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nakon što vozi sobni bicikl treba brisat lokvu (doslovno) s poda. Kad je nosio mašinu uz stepenice pitao ga je majstor da šta mu je (isto tako smo brisali krpom s pločica). Nekome je takav metabolizam, po tome sam ja žena - zmija, ali mi je zato uvijek hladno i slično.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da se ne ponavljam , ali većina znojenja je psihosomatski ili hormonski i to je tako!!! Kod mene nema pomoći, ljeva i zimi i ljeti a nema mirisa (bar tako kazu hahahah)!!! U bivšoj firmi su mi cure donosile ubruse svaki put kad bi u WC išle da mi to budu moji "podpazušnjaci"...tako da se s tim treba pomiriti...i ne dozvoliti si da se ta "vodica" osjeti...

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čaj od kadulje sam pila tri puta dnevno kojih mjesec dana te sam onda napravila pauzu od petnaestak dana!Morate ga piti mlakog ili hladnog i nezaslađenog jer topli čajevi potiču znojenje!Proguglajte malo o tom čaju pa ćete saznati mnogo korisnih informacija!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod mog muža je takav metabolizam - nasljedno - svi u obitelji tako - žene, muškarci, pa još kad se skombinira - koma. Evo i njegova mala nećakinja isto se jako znoji - grašci znoja izbijaju po nosiću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod mog muža je takav metabolizam - nasljedno - svi u obitelji tako - žene, muškarci, pa još kad se skombinira - koma. Evo i njegova mala nećakinja isto se jako znoji - grašci znoja izbijaju po nosiću.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čaj od kadulje sam pila tri puta dnevno kojih mjesec dana te sam onda napravila pauzu od petnaestak dana!Morate ga piti mlakog ili hladnog i nezaslađenog jer topli čajevi potiču znojenje!Proguglajte malo o tom čaju pa ćete saznati mnogo korisnih informacija!
    hvala bubek...javim učinke

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Isprobano prošle godine kada sam imala strašne probleme sa znojenjem. Svi nalazi bili kao u bebe.
    Prvo sam pila tablete kadulje - komprimat, koje su se nažalost prestale proizvoditi/uvoziti/ :? . Bila sam primorana preći na čaj /lijena sam kada sebi trebam skuhati čaj/ ali stvarno pomaže. Problem je bio rješen. Još me ponekad zna uhvatiti pojačano znojenje ali nikad kao tada, i to odmah uspješno riješim čajem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni ne bi smetalo da se znojim, samo da ne smrdi, pogotovo ako stavim neki dezodorant tipa nivea ili rexona, onda još gore smrdi, neutro roberts mi je zasad najbolji.
    Često koristim lidera kremu, ona dopušta znojenje, a sprječava miris, al ostavlja fleke po robi.
    I ja se slažem da ne treba sprječavati znoj nego smrad.
    A primjetila sam da što više mislim na to da je gore, to je vjerovatno onda ta nervoza što spominjete.
    Uh moram se ići prat, haha.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •