Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: epiduralna na Sv.Duhu

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno epiduralna na Sv.Duhu

ovo mi je prvi post, tako da se ispricavam ako nesto nije kak treba.
    No , da odmah krenem; jucer sam bila na prvom pregledu na SD (37+3), kod dr Turudic.
    Spomenula sam joj da zelim epi, kad veli ona da imaju problema s time, da tu anesteziju nemaju trenutno, tj nisu ju dobili! :shock:
    Dalje nisam inzistirala, no za tjedan dana idem opet pa cu malo vise o tome i opcenito o zeljama za porod, no ova me info iznenadila! Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
    Ja se sad pitam dal da uopce idem tamo? Do sada nisam imala dvojbi ali ovo mi se bas i ne svida.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: epiduralna na Sv.Duhu

Citiraj Suzie Q prvotno napisa
    No , da odmah krenem; jucer sam bila na prvom pregledu na SD (37+3), kod dr Turudic.
    Spomenula sam joj da zelim epi, kad veli ona da imaju problema s time, da tu anesteziju nemaju trenutno, tj nisu ju dobili! :shock:
    Dalje nisam inzistirala, no za tjedan dana idem opet pa cu malo vise o tome i opcenito o zeljama za porod, no ova me info iznenadila! Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
    Ja se sad pitam dal da uopce idem tamo? Do sada nisam imala dvojbi ali ovo mi se bas i ne svida.
    ..haha, već je legendarna priča kako su slali muža od jedne rodilje da ide kupiti kanilu za epiduralnu okolo po ljekarnama u pol noći jer ju oni nisu imali!!!!
    baš me zanima kako rade carski (obzirom da rade spinalnu anesteziju inače) ...vjerovatno na živo!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:? Ali, čitam na potpomognutoj da im fali i igala za punkcije i da su naručili, možda je neka privremena kriza. Spinalne rade savršeno i imaju dva super anesteziologa, em ljubazni, em stručni - nisam ništa osjetila, tako da u tom smislu svaka pohvala!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, to sam i ja čula kad sam išla rađati. Nakraju sam se za svaki slučaj dogovorila s anesteziologom da mi dođe na porod sa svom opremom (ili da me unaprijed upozori ako trebam kupiti iglu ili sl)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Istina, istina. MM tražio kateter za epiduralnu u subotu popodne po cijelom gradu. Ali čak i ako se sve donese, nije garancija da će i dati epiduralnu. U načelu ne vole raditi s bilo čime donešenim izvana. Meni su rekli da si nabavim ako mogu jer je porod već do tada bio blagi užas i trajao cijelu vječnost. U svakom slučaju treba se onda (ne znam s kime) unaprijed dogovoriti.
    A čula sam i priče da ne bude anesteziologa ako rađaš tijekom noći.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
    Nekad nema novaca za naručiti, nekad se probiju limiti, a nekad dobavljač nema na lageru, a ne mogu naručiti od drugog zbog zakona o javnoj nabavi.
    Uglavnom krivac je na višoj instanci :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma divota jedna??!! dragi ministre zdravstva kako se samo meni ne "zaboravi" skinuti poprilična lova mjesečno s plaće?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina, istina. MM tražio kateter za epiduralnu u subotu popodne po cijelom gradu. Ali čak i ako se sve donese, nije garancija da će i dati epiduralnu. U načelu ne vole raditi s bilo čime donešenim izvana. Meni su rekli da si nabavim ako mogu jer je porod već do tada bio blagi užas i trajao cijelu vječnost. U svakom slučaju treba se onda (ne znam s kime) unaprijed dogovoriti.

Freja,
    moze se kupiti i analgetik ili samo kateter i sl aparatura?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Freja, sorry, ubacila sam u tvoj quote i svoje pitanje; moze li se kupiti i analgetik u apoteci ili negdje?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

strašno je čuti da nema takvih stvari u bolnici, pa da još sam letiš po gradu i tražiš za kupiti (umjesto da je uz dragu, m leti okolo.....)

no malo i svjetlije priče - kada sam rađala l, u predrađaoni je bila cura koja je teško podnosila trudove, nije znala disati, pregled ju je jako bolio, kada joj je prokinut vodenjak bio joj je užas...
    uglavnom, pita ju doktor kako će ona tako, veli mu da je jako osjetljiva (uvijek bila)
    pitao ju je želi li epiduralnu, zna li šta o tome
    nije bila ziher
    zvali su joj anesteziologa, popričali, dobila je čak i vrijeme za razmisliti
    odlučila je da želi

eto, meni je to bilo pozitivno iskustvo (u širem smislu rečeno, iz prve ruke)

ako je već nestašica, ako razmišljaš o epiduralnoj, možda bolje da kupiš i imaš sa sobom

ja osobno ju nisam htjela, meni je npr. bilo muka na predavanju kada sam gledala pikanje

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    priču potvrđujem iz osobnog iskustva
    "žao mi je, ali ne smijem buditi anesteziologicu radi Vaše epiduralne"
    je da je bilo prije više od 5 godina, ali ne vjerujem da se išta mijenjalo

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma, cure, to vam je kako na koga naletite. Kad sam rađala Megicu, bio je dr. Hafner u predrađaoni i išao od rodilje do rodilje i na svoje uši sam čula kako doslovce nudi prvorotkama epiduralnu, tako je i meni kad sam došla na red. Samo me pitao želim li, a ja bila sva sretna i čudila se kaj me uopće tako oprezno pita... kasnije sam saznala za nuspojave i moguće opasnosti za bebu Izgon mi je bio koma, nisam znala niti mogla tiskati, pa su urlali na mene da štetim djetetu, počeli padati otkucaji, Megica se rodila sva plava, hitno zvali pedijatra, cijela panika je bila, no ipak apgar 9/10, srećom sve je dobro prošlo.

S Lindom sam pak imala kristove muke i u trenutku najvećeg očaja žicala epiduralnu, ali šipak (srećom), samo su me ignorirali. Danas sam im zahvalna. Taj put je bila noć, bit će da je anesteziolog spavao. 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni jedna stvar nije jasna... oprostite ako je glupost.

Što će na poslu anesteziolog koji spava? :?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa

Pa da... i ja se pitam.
    Ako je netko dežuran onda je tamo da dežura a ne da sniva slatke snove :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anestezilog je tamo u slučaju hitnoće
    znači ako bi bio kakav hitni CR, općenito neka hitna operacija onda bi ga naravno probudili
    ženina želja za epiduralnom nije indikacija za buđenje anesteziologa

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

znači ako bi bio kakav hitni CR, općenito neka hitna operacija onda bi ga naravno probudili
    a i carski može pričekati dok se ne probudi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Osim toga čula sam da je suradnik kod Podobnika i čuveni anesteziolog dr-Žalac sa SD! Kaj mogu oni raditi i u bolnici i za privatnika!?

Početno

Čuven po čemu? Sručan ili ne?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radio privatno ili ne i gdje god, meni je dr. Žalac ostao u predivnom sjećanju sa mog hitnog carskog. Kad je došao do mene, meni je puls od straha skočio na 160, primio me za ruku, pitao kako sam i predstavio se. Ja sam bila pod općom anestezijom i nakon sc je bio dežurni i slijedećih 12 h me obilazio doslovno svakih 1/2 -1 h, pitao me kako sam, želim li piti, naložio sestrama da mi donesu čaja. I obilazio me cijelu noć- znači da ipak nije spavao!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Radio privatno ili ne i gdje god, meni je dr. Žalac ostao u predivnom sjećanju sa mog hitnog carskog. Kad je došao do mene, meni je puls od straha skočio na 160, primio me za ruku, pitao kako sam i predstavio se. Ja sam bila pod općom anestezijom i nakon sc je bio dežurni i slijedećih 12 h me obilazio doslovno svakih 1/2 -1 h, pitao me kako sam, želim li piti, naložio sestrama da mi donesu čaja. I obilazio me cijelu noć- znači da ipak nije spavao!
    zato i kažem predivni....od svih liječnika na SD on je jedini ostavio super dojam. Ali me iznenadilo da radi i kod Podobnika! Ak ću ići kod Podobnika tražit ću izričito Žalca! Samo nisam znala da mogu i jedno i drugo

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je dr. Žalac dao epi i zaslužio je svaku pohvalu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa naravno da nije...Šta fali prirodnom porodu?
    Zamislite kad bi svaka od nas došla i zahtjevala epiduralnu?!

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Nekima prirodni porod nije opcija....šta fali tome?
    I zašto nebi tražili, pa to je naše pravo, kaj ne?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Bokic,

meni se slicno tako nesto upravo desava, naime moj termin za porod je trebao biti vec prije 5 dana.Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti. Na to me je savijetovala jedna sestra da odem i napravim pretrage za epiduralnu i da cu na foru te potvrde od anesteloga sigurno dobiti epiduralnu. Sad kad imam sve te nalaze opet nemogu epiduralnu dobiti jer ju nemaju u bolnici. Pa su mi rekli da se to moze i u apoteci kupiti, no na to su mi doktori rekli da to nesmiju provesti tek tako. Tako da me u svakom slucaju vozaju kako oni hoce.
    Jedan ginekolog koji radi u sv.duhu ima i svoju privatnu ordinaciju. Ako kod njega odes privatno mozes bez problema dobiti epiduralnu koju moras 500 Eura platiti, a kad odes kod njega na pregled u sv.duhu onda nema sanse da ti da epiduralnu. Mislim dali to nije zalosno?????

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa
    Pa tome fali puno toga,no dakako da svatko ima pravo birati za sebe i svoje dijete. Svakom njegovo.
    I nitko ne reče da nemaš pravo tražiti.Imaš. Samo što epiduralna nisu smarties bombončići da se dijele šakom i kapom bez indikacija za istu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa tome fali puno toga,no dakako da svatko ima pravo birati za sebe i svoje dijete. Svakom njegovo.
    I nitko ne reče da nemaš pravo tražiti.Imaš. Samo što epiduralna nisu smarties bombončići da se dijele šakom i kapom bez indikacija za istu.
    ali prvo da definiramo prirodni porod
    da li je prirodni porod ležanje neprekidno na leđima, bespotrebno naljeganje na trbuh da rodilja pukne ko lubenica, epiziotomija bez da primalja priđe međici osim sa škarama, da je ni u jednom trenu ne proba sačuvati
    puno nama fali do prirodnog poroda

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da svaka majka sebi i svojoj bebi zeli sve najbolje, i ako je moguce da rodi prirodno naravno da ce to i napraviti. znas problem je u tom sto covjek nemoze znati kako ce porod biti, dali ti je velik prag boli ili ne (pogotovo to nemozes znati ako ti je prvi porod) i misljena sam ako se vec bojis toga ili ako imas lose iskustvo prirodnim putem zasto da ne uzmen tu epiduralnu??? Naravno da to nije nikakav bombon koji tek tako dajes okolo i da postoje posljedice, ali isto tako postoje posljedice i ako rodis prirodnim putem bez EPIDURALNE.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kako ću roditi bi trebao biti moj izbor. Ja sam inzistirala na epi, dobila sam ju i uvijek bih tako postupila. A nametanje bilokakve metode poroda me nervira, to je kao da me netko uvjerava za koga da glasam na izborima.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Citiraj zbunjen_a prvotno napisa
    Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti.
    Mislim otkud on zna dal će to tebi trebati ili ne, .... :?
    nekad je epiduralna i medicinski neophodna kad rodilja ima jake trudove koji ju previše iscrpljuju pa nema snage za porod. A to a oni ne mogu samo tako dati epi koju ti doneseš to je točno.
    Nemaju dovoljno anesteziologa, :? , a kaj da ti treba hitni carski??!.
    Živcira me to licemjerno ponašanje, ako nisu u stanju osigurati neke stvari onda nek ih ni ne obećaju. Ti kad sa strane pitaš doktore jel može epi, jel može carski ak porod ne ide...oni kažu "naravno, pa kod nas se sve može" ..i onda friška figa.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Citiraj zbunjen_a prvotno napisa
    Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti.
    Mislim otkud on zna dal će to tebi trebati ili ne, .... :?
    nekad je epiduralna i medicinski neophodna kad rodilja ima jake trudove koji ju previše iscrpljuju pa nema snage za porod. A to a oni ne mogu samo tako dati epi koju ti doneseš to je točno.
    Nemaju dovoljno anesteziologa, :? , a kaj da ti treba hitni carski??!.
    Živcira me to licemjerno ponašanje, ako nisu u stanju osigurati neke stvari onda nek ih ni ne obećaju. Ti kad sa strane pitaš doktore jel može epi, jel može carski ak porod ne ide...oni kažu "naravno, pa kod nas se sve može" ..i onda friška figa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    ja sam na pregledu prije poroda pitala 2 liječnika, ovdje često spominjana, po dobru, nisu ni meni bili loši,
    za epiduralnu
    rekla sam da se bojim
    i ja se stvarno jako bojim boli
    rekli su nema poblema
    kad sam iznjela svoj strah da će biti noć, vikend, praznik, jedan ljubazniji, mi je rekao da se ne bojim, drugi, malo otrešitiji je rekao da što slušam priče okolo, da kod njih ne dobije ona koja ne pita
    no ja sam potvrdila teoriju iz "Tajne" ako negativno misliš tako će se i dogoditi
    rađala sam po noći, na praznik
    i nisam dobila epidrualnu
    i ne žalim se zato što je nisam dobila
    žao mi je radi načina na koji sam odbijena
    i na to mi nitko nije rekao 1 lijepu riječ, da me nije uhvatio za ruku, da mi nije rekao "možete Vi to, mi smo tu da Vam pomognemo" ...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    ja sam na pregledu prije poroda pitala 2 liječnika, ovdje često spominjana, po dobru, nisu ni meni bili loši,
    za epiduralnu
    rekla sam da se bojim
    i ja se stvarno jako bojim boli
    rekli su nema poblema
    kad sam iznjela svoj strah da će biti noć, vikend, praznik, jedan ljubazniji, mi je rekao da se ne bojim, drugi, malo otrešitiji je rekao da što slušam priče okolo, da kod njih ne dobije ona koja ne pita
    no ja sam potvrdila teoriju iz "Tajne" ako negativno misliš tako će se i dogoditi
    rađala sam po noći, na praznik
    i nisam dobila epidrualnu
    i ne žalim se zato što je nisam dobila
    žao mi je radi načina na koji sam odbijena
    i na to mi nitko nije rekao 1 lijepu riječ, da me nije uhvatio za ruku, da mi nije rekao "možete Vi to, mi smo tu da Vam pomognemo" ...

da mislim da je to najveci problem, neljubazni doktori i zivcane sestre.
    Mislim jasno mi je da ima svakakvi zena koje pri porodu nisu bas ugodne za slusati ili su naravno od straha malo nervone. U takvom slucaju nitko te nece smiriti. Nekazem ja da su svi doktori i sestre losi ali ima ih nazalost vise takvih nego dobrih. Evo primjer, prije tjedan dana sam bila na hitnoj jer sam mislila da su trudovi, imala sam ih svaki 8 min. Dosla sam u bolnicu da bi se doktor izderao na mene da nema potrebe dolaziti ako trudovi nisu svaki 5 min. Ispricavala sam se 10 puta ali nije ga bilo briga. Jednostavno nemas bas puno osoblja u bolnici koji te mogu smiriti ili utjesiti.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma naravno da nisu smarties bombončići, ali to nitko ni ne tvrdi.
    Ako postoji opcija za epiduralnu, iako ne znaju kakav će biti tijek poroda i jačina trudova, te ju ja zatražim, smatram da nije u redu da se mene ili nekog drugog odbije zato kaj se anesteziologu neda ustat sa kreveta :shock:
    On je dežuran i radi svih onih koje traže epi, jednako kao i za hitne carske.
    A što se tiće indikacija za epiduralnu....pa kao što alex kaže, sami strah od bolova je jedna.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Freja, sorry, ubacila sam u tvoj quote i svoje pitanje; moze li se kupiti i analgetik u apoteci ili negdje?
    To stvarno ne znam. Tih dana kad sam ja bila gore nedostajalo je samo katetera. Poslije nam je jedna znanica rekla da ljekarne zapravo ni te katetere zapravo ne bi smjele držati. Pretpostavljam da bi isto moglo vrijediti, ako je istina, i za analgetik.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Srela poznanicu koja je nedavno rodila na SD, donijela svoj kateter, ali ga nisu prihvatili. nisu joj dali epi.
    ja sam ju dobila, ali išla sam na indukciju dogovorenu itd, itd. sve je bilo dogovoreno. anesteziolog mi je rekao da se zna desiti da nemaju katetera.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo da još nadodam da vjerujem da su prilično škrti s takvim stvarima, jer doslovno nemaju paracetamola koji je tražila cimerica iz sobe, a kamoli epiduralnih na bacanje. al to je naše zdravstvo. da ne trošimo sad riječi dalje o tome i oftopičarimo. a dok sam bila u boxu (a to je bilo duuuugo), gotovo svaka žena je zavapila sa strane u susjednom boxu u onom bunilu od trudova da bi epiduralnu ili carski. izmijenilo ih se jedno pet.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo, bila i danas i ponovila pitanje s time da sam jos i pitala dal mogu donjeti svoj kateter i analgetik. I odgovor je Ne, to nije praksa. Ak vas potrefi da ima epi, onda cete ju dobiti, ak ne, onda nista... A sad kad je ima i tko odlucuje o tome- neznam. Samo sto ja nemrem planirati porod prema tome
    [/img]

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko znam, na SD dobiju 30 doza mjesečno.
    pa ako rađaš početkom mjeseca, veće su ti šanse

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moje iskustvo sa epi na SD je sljedeće: Nisam ni razmišljala o epi niti sam računala na nju.

Moj malac prekoračio famozni termin i onda naravno svaka 2 dana na kontrolu i tako 12 dana i 12. dan dr. J (najgrublji pri pregledima) me "začačkao" i provjera plodne vode nije uspila i preporuka da ostajem na induciranom jer sam prenila toliko dana i ne znamo kako je stanje plodne vode a bebi je sigurno zreo za van. Da skratim, ja ostala, drip ide ide, sati prolaze ja i dalje na 2cm koliko sam bila otvorena zadnjih mjesec dana, prokidanje vodenjaka, vrijeme prolazi, otvaranje ni makac. I tako veli meni dr. Habek vi ste idealni kandidat za epi. Ja ostala paf. Kako, zašto? Veli on sad će vam doći anesteziolog i sve objasniti pa vi odlučite hoćete ili ne. Dobro.

I dođe dr. Žalac koji je stvarno rođen za taj posao i najsmirenijim, najugodnijim i najstrpljivijim načinom razgovara sa mnom. I objasni mi da epi ne služi samo "da ženu ne boli" nego da se ona kod njih daje isključivo na medicinsku indikaciju (i da u prosjeku imaju 2 epi dnevno na raspolaganju). Da je kod mene slučaj žilavog (ili tako nekako slično je to nazvao) grlića maternice i da će otvaranje po svemu sudeći trajati više od 24 sata, a da ga epi omekšava i pomaže bržem otvaranju i da mi je zato nude. Pogotovo što sam prenijela i porod je induciran pa je vjerojatno da ću se zbog dripa jako namučiti. Također mi je objasnio kakav je postupak, koje su eventualne opasnosti i kako ću se osjećati nakon poroda. Zatim su mi dali da razmislim i odlučim hoću ili neću. Razmislila sam i odlučila da hoću.

Primila sam jednu dozu i u sljedeća tri sata sam se otvorila do 8 cm. Onda je doza prestala djelovati trudovi šarafe i već pritisak na tiskanje. Zovem ih da dadu još. Oni u šoku što sam se tako brzo otvorila (kasnije se pokazalo da je bilo prebrzo, al to je za drugu temu) i kažu da mi ne mogu dati više jer se približava finale. Tako sam finale odradila bez epi. Napomena: neki kažu da s epi en osjećaš noge. Ja sam ih osjećala cijelo vrijeme, a dr. mi je rekao da se samo kod malog br. žena dogodi da ne osjećaju noge tokom epi, al da je i to normalno.

Uglavnom, ja epi nisam tražila, ali su mi je ponudlili zbog gore navednih indikacije, a pretpostavljam i zbog toga šta sam im vjerojatno bila prva s takvom situacijom taj dan.

Eto, odužila, al valjda će i moje iskustvo nekom poslužit.

I da, dr. Žalac je zakon (skoro sam odvalila od smijeha kad mi se predstavio, dr. Žalac koji radi s velikim iglama, baš mi je bila simpatična ta podudarnost)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    koliko znam, na SD dobiju 30 doza mjesečno.
    pa ako rađaš početkom mjeseca, veće su ti šanse
    opet ja, ko Maxim po diviziji
    je li 1. u mjesecu, 4-7h ujutro početak mjeseca?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam pojma
    tako nam je rečeno na trudničkom tečaju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je li dr. Žalac onaj s "fluorescentnim" očima?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je li dr. Žalac onaj s "fluorescentnim" očima?
    Dobar opis . Jest, i mene je fascinirao taj informativni pristup za koji sam mislila da je moguć' samo u američkim filmovima ili bar samo u privatnim klinikama - meni je prije carskoga sve (onoliko koliko sam ja mogla pratit) detaljno objasnio, što bi, kako i zašto i što je moguće kao komplikacija.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo bili na trudničkom tečaju i između ostalih bio je i doktor sa SD, nije bitno koji ali vrlo realno je objasnio stanje u bolnici....mjesečno dobiju 30 katetara za epiduralnu, potroše se vrlo brzo (najbolje je roditi početkom mjeseca ili imati nekoga poznatog kao i u svemu ), ne smiješ ih kupiti i donjeti zbog raznih pravnih problema koji bi nastali u slučaju komplikacija.

Njegov savjet na kraju je bio da se odreknemo jednog ljetovanja i odemo roditi privatno ili u inozemstvo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto, ja sam se sa spomenutim doktorom prilično "prepucavala" na tečaju.
    Jest, on sve lijepo i smireno objasni, otvoren je za sva pitanja, dao nam je taj podatak o 30 komada, predavanje mu je odlično, opširno, popraćeno ilustracijama i fotografijama... sve 5.
    Ali...
    On toliko afirmativno govori o epiduralnoj da bi je svaka mama - poželjela :shock:
    Na kraju me je pitao zašto ja baš želim osjetiti tu porođajnu bol, izlazak djeteta kroz porođajni kanal?

Rekla sam da ne mogu to objasniti nekome tko je muško i nekome tko nikada nije, niti će rađati

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moram se nadovezati na ovaj tvoj dio apri
    na jednom predavanju je dr Hafner rekao "a sada ću ja vama lijepo kao muškarac objasniti kako se osjeća trud"
    mislim da ne treba poistovjetiti anesteziju kod zubara sa epiduralnom
    možda je primjer banalan, možda čak nije niti kod zubara tako bezopasno
    ali kod zubara pikicu prihvaćam (jedva preživim davanje, odnosno pikanje)
    za epiduralnu sam napravila one pretrage (zlu ne trebalo), ali bila spremna pregovarati o tome da li će mi trebati...

2x bez epiduralne 8)

što se tiče medicinske indikacije - možda treba preispitati te uvjete, možda pomaknuti granice?!
    ono koliko se do sada zna, mislim da to još uvijek nije razlog za takvu vrst intervencije
    da li su samo novčani razlozi zašto se to ne primjenjuje šakom i kapom? razmišljate li tako o tome?

za humanije uvjete u zdravstvu sam, naravno
    koma je čuti da nema novaca za lijek, da nema dovoljno kreveta
    i glasam za preventivu i edukaciju

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oh, svega sam nabacala u jednom postu
    nadam se da je razumljivo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

On toliko afirmativno govori o epiduralnoj da bi je svaka mama - poželjela :shock:
    Ne bez razloga, vjeruj mi :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto?
    između redova čitam dva odgovora i ne znam koji mi je manje drag :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ljepši odgovor je da anesteziolozi na ginekologiji stvarno vjeruju da ženu ne treba boljeti dok rađa. I da su nuspojave zaista rijetke i minimalne.
    A onaj manje lijep odgovor... radila sam u farmaceutskoj industriji pa znam kako to ide.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •