Trudna sam 7 tjedana i ginekolog mi preporučio da pijem pregnital kapsule, svaki dan po jednu do kraja trudnoće, kao nije od zgorega. Kakva su vaša iskustva? Jel to zbilja potrebno? Krvna slika mi je ok.
Trudna sam 7 tjedana i ginekolog mi preporučio da pijem pregnital kapsule, svaki dan po jednu do kraja trudnoće, kao nije od zgorega. Kakva su vaša iskustva? Jel to zbilja potrebno? Krvna slika mi je ok.
s obzirom da svakodnevnom prehranom ne mozes unjeti sve potrebne vitamine u organizam, nije ti zgorega uzimati prenatal ili pregnital.
s time da u pregnitalu uz vitamine imas i omega 3 i omega 6 masne kiseline koje su ti vazne za razvoj bebinog zivcanog sustava...
ja sam prva 3 mjeseca pila folic plus a kasnije prvo prenatal pa mi je doktor preporucio pregnital...
mislim da ti je ok da pijes te vitamine..
Hvala ti!
Inače izbjegavam lijekove. Godinama nisam bila bolesna pa sam s tabletama na vi.
Moj stav, a srecom i stav moje ginekologice je da dodatni vitamini/minerali nisu potrebni, osobito ne na dnevnoj bazi (redovito) ukoliko se raznovrsno hranis.Kakva su vaša iskustva? Jel to zbilja potrebno?
Pod time ona podrazumijeva dnevno voce i povrce, integralni kruh i zitarice, grahorice ili nesto mesa ili ribe. I ne prekuhavanje namirnica (ili dobar udio svjezih namirnica.. voca i salata).
ja pijem pregnital, jer iako se trudim hraniti raznovrsno, ne polazi mi baš za rukom
većina hrane mi se još uvijek gadi, a pogotovo ona najzdravija :/
jedino me voće izvlači, ali trenutno baš i nema nekog sezonskog iz naših krajeva pa mislim da je većina upitne kvalitete :/
dakle, na tebi je da prosudiš koliko se kvalitetno i raznovsno hraniš i je li ti to potrebno
kao što rekoh, ja mislim da meni jest, ali se nadam da će mučnine proći i da ću moći sve jesti...
al mislim da bi folnu kiselinu svakako trebala uzimati na početku, jer mislim da je ne unesemo dovoljno prehranom
imaš i preparate samo folne kiseline
Slazem se. Iako je jako vazna i u mjesecima prije zaceca, radije bih pila nju nego multivitaminski pripravak (osobito ako prehrana nije bogata namirnicama koje obiluju folnom kiselinom). Cista folna se pije do kraja prvog tromjesecja.al mislim da bi folnu kiselinu svakako trebala uzimati na početku
ja, zbog mučnina, nisam pila folnu, a vitamine vlastitim izborom.
ne znam, onda, što bih rekla...
obavezno pit vitamine za trudnice i doilje, potrebno je tebi i bebi, ne možeš ti unjet našum prehranom dovoljno vitamina i minerala ni za sebe,a kamoli za novi život koji raste u tebi!
i ne sumljaj u svog ginekologa!
folna kis. je bitna u prvom tromjesječju za razvoj živčanog sustava, i normalnom prehranom je slabo unosimo kao šta je navedeno!
imaš čistu folnu, a i u prenatalu se nalazi sigurno u dovoljnoj koncentraciji!