Ima li netko problema? Kako se nosite s tim?
Ima li netko problema? Kako se nosite s tim?
Imam prilicno nizak tlak, 90/60 je maksimum, ali nemam problema zbog toga. Tu i tamo mi se zna zavrtit kad se naglo ustanem, pa to vise ne radim.
A kakvih ti problema imas (mozda imam i ja, samo ih ne povezujem s tlakom)?
ja sam hronincno neispavana i nimalo ne volim promjene vremena, imam ceste glavobolje. jednom mi je izmjeren pritisak 65/35 i da, bila sam prilicno ziva, istina nasekirana.
Kod mene nisu vrtoglavice vezane sa naglim ustajanjem ali se u zadnje vrijeme češće javljaju. Nikako se ne mogu naspavati.... Nemam glavobolju ali kao da osjećam nekakav pritisak na području čela, ne znam kako to opisati.... pogotovo kada sam puno za računalom.....
Ja sam prije bila mnogo veći živac, ali sada sam se prilično iskulirala i počeo me mučiti tlak.... Možda da opet pustim da me sve iznervira :?
Pojedem nešto prilično slano i to me vrlo brzo vrati u normalu...
evo i mene medju niskotlaksasice :D
80/40 i luda do daske a trcat mogu jedino do kreveta i onda padam u trans.
bila na svim kontrolama i umisto ljekova koje uvik izbjegavam predlozeno mi je treniranje jer sportasi nemaju problem sa niskim tlakom. ma sta da vam recem., ja i sport dva pojma al preporodila sam se i nemam migrene koje su prije bile ceste.
znaci janoccka ili tablete ili treniranje bar pola sata dnevno
Vrtoglavice, umor, pospanost, glavobolje kod promjene vremena, nervoza. Al nekak sam navikla zivjet s tim i ne opterecujem se previse. To mi je vec kao dobro jutro. Jedino me bilo malo frka kod poroda.
citajuci ovaj topic sad mislim da sam nasla uzrok nekim od mojih tegoba
umor, pospanost, nervoza, vrtoglavica kod naglog ustajanja, npr. kad cucim...![]()
tlak mi nije bas tako strasno nizak, vrti se oko stotke, 110 ovaj gornji, donji mi je skoro pa ok
mama me uvjerava da idem doktoru, da mi da tablete, ja necu jer ne osjecam neke tegobe, osim ovih gore navedenih...
kako ga regulirati bez lijekova?
Evo ja uspjela trudnoćom![]()
[quote="kike"]Imam prilicno nizak tlak, 90/60 je maksimum, ali nemam problema zbog toga. Tu i tamo mi se zna zavrtit kad se naglo ustanem, pa to vise ne radim.
/quote]
Potpisujem u potpunosti, a takav mi je bio i u trudoći. Kažu daniskotlakaši nemaju potrebu za tekćinom a baš je to što nam treba-znači ne pit samo kad si žedna već puno češće.![]()
a meni je u trudnoci bio jos nizi nego obicnoJanoccka prvotno napisa
![]()
emily,a da provjeriš stanje svoje kralježnice?
naime ja imam slične tegobe i uz to također nizak tlak,ali je uzrok ipak u vratnoj kralježnici.
sad ću ispast bedasta, ali kak se to provjeri?dolega prvotno napisa
dođeš kod doca i kažeš ja bi provjerila stanje vratne kralježnice?
ide se na rengen ili što?
![]()
Da, na RTG, pa onda ako nekaj nađu šalju fizijatru
Zar se niski tlak lijeci?? Ja ne znam nikaoga ko lijeci niski tlak - a puna nas je poroidca takvih.
Pa ako ti zadaje veće teškoće, onda se liječi. Postoje tablete, zatim neki prirodni preparati...
Potpisujem, nikad ni dr nije ponudio nikakav lijek za niski tlak.lejla prvotno napisa
Nemam nekih vecih tegoba radi niskog tlaka (90/60 maksimum), osim sto mi se popodne drasticno prispava, koncentracija mi je u klincu od 16 do 19h.
Radi toga sam ponovo pocela piti kavu (doduse, bez kofeina, pa nisam sigurna da li beskofeinska nesica ima na mene samo placebo-efekt).
Evo još jednog niskotlakaša 90-100 / 70-80. Dnevno pijem puno vode cca 2 l, kad pijem manje ne osjećam se dobro. Povremeno povećam unos soli i to je to.
Nedavno sam bila u banani, kad ono netko mi je digao tlaki imala sam 120 / 80 . To je za mene bila koma. A možda sam se i prepila - vode
![]()
Nikad nisam tražila liječničku pomoć, nosim se s time.
..evo još jedne niskotlakašice.zadnje mjerenje.90/53....moji me zezali kako sam još živa...![]()
I ja imam niski, oko 90/60. Nije mi lako, najveci problem su mi vrtoglavice. Najjace su kada lezim, cini mi se da se krevet vrti oko mene.
U takvim danima nista mi ne pomaze.
Postoji, odnosno postojao je lijek za liječenje niskog tlaka, zove se DITAMIN, ali ga kod nas ga više nema ( ne znam zašto), moja kolegica s posla ga kupuje u Sloveniji (mislim i da je od slovenskog LEK-a). A čak mislim da kod nas i nema nikakve zamjene za njega.Elly prvotno napisa
On se mora redovito uzimati, kako propiše liječnik, a ne samo onda kad padne tlak.
Kad je tlak prenizak, obavezno popiti par casa vode.
A redoviti unos vode (par litara dnevno) drzi stvar izuzetno dobro pod kontrolom.
Deaedi, ako su vrtoglavice i kad ležiš možda bi bilo dobro pogledati vratnu kralježnicu i krvnu sliku (tako su meni savjetovali). Ja sam isto užasni niskotlakaš, a tlak mi je funkcionirao samo u trudnoći![]()
Da malo dignem temu. Kako je danas niskotlakašima. Meni je posebno loše, mislim da lebdim iznad kompjutera. Pojela sam sendvić, popila sok, kavu, natačem se s vodom, surfam, surfam,... ništa ne pomaže.
prijavljujem se.
meni je danas super (za sad), ali mi je jučer bio dan samo takav...
Meni danas pritisak u glavi i neka tupa glavobolja...Vrijeme je katastrofa, mutno da mutnije bit nemoze, tu i tamo sunce, pa opet kisa...
A vrtoglavice nemam vec par dana, samo osjecaj pritiska.
Inace mi je tlak 90-100/60-70
Potpisujem. I mučnina.BebaBeba prvotno napisa
eto i mene u iovoj grupi. 90/60 je pod normalno, u trudnoćama je bio i niži.
kad padne, zavrti mi se, osjećam se kao da tonem, glavobolje imam često, pogotovo kad sam puno za kompom...
nikako se naspavat.
stalno natačem u sebe vodu i imam hrpe slane hrane... danas mi je pok, ali jučer.... glava rastura, onak, ko da mi netko iznutra mlati po čelu batom, oči me bole i vrtilo mi se, bilo mi teško stajat na nogama...
Mene isto bole oči samo sta se meni stalno spava al nema sanse da preko dana zaspim, cak mi i navecer zna bit tesko uvatit san, to mi nema veze s trudnocom jer mi je i prije bilo tako.![]()
u odnosu na jučer popodne mi je dobro. Još mi se vrti i imam osjećaj ko da mi nešto treperi pred očima. Jučer mi je u jendom trenu baš pozlilo. Tlak sam mjerila tek kad sam došla k sebi, bio je 99/59.
Ne se natakati vodom! Uz tekućinu mora biti prisutan i unos elektrolita. Kupi dobar izotonik pa ga polako pij. Ovako samo opterećuješ bubrege. Nekad čak i liječnici kao hitnu pomoć kod naglog pada tlaka "prepišu" juhu iz vrećice: tj. sol i voda. Meni izotonik jako pomaže, a tlak mi je često ispod 90/60.Anemona prvotno napisa
E pa u odnosu na vas, meni je bilo prekrasno. Nikakve glavobolje nego osjećaj prazne glave, a to me baš i nije opterećivalo. Dugo već nisam mjerila tlak, preokupirana sam drugim stvarima pa kad slabo funkcioniram pripisujem to umoru i preopterećenosti.
da, 100/60 i to u trudnoći. Ignoriram. Evo, sjetih se, nije baš da u potpunosti ignoriram - pijem puno vodeJanoccka prvotno napisa
![]()
otkad znam za sebe moj tlak je 90/60 nekad i niži, nekad ne mogu ni izmjerit![]()
u trudnoći mi bio "viši" 100/70
nemam nikakvih tegoba, nekad mi se zavrti kad naglo ustanem al to je to...glava me bolila u životu za na prste nabrojat...
Mene obično spasi šaka slanih maslina i na to 2-3 dcl vode, ali zadnje me baš uhvatilo na poslu, tu nemam takvu prvu pomoč.
ah te masline...čim ih vidim, muka mi je, dok bi se mm udavio u njima.
Anemona,
ma di ćeš jesti masline bez pršuta!![]()
mislava je napisala:
Masline i voda su prvi red obrane od niskog tlaka, odmah kreče druga linija, a to je domaća šunkica, pršuta nemam. I evo, kad me par dana zadesi nizak tlak, odmah imam hop na vagi.Anemona,
ma di ćeš jesti masline bez pršuta!![]()
Jel poklanja tko jedan veči pršut u dobre ruke (naravno, čisto zdravstvene svrhe)?
evo meni danas bila patronažna sestra pa mi usput mjerila tlak, danas sam zmaaaaj :D
115/85 :D
Anemona, s maslinama nisam probala, a obozavam ih!
Ali za prsut znam da djeluje hehehe samo sta toga treba pojest MALO, a kad je nesto tako fino to je malo teze![]()