Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: nema noćne pelene- njihova svijest o tome?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno nema noćne pelene- njihova svijest o tome?

evo, mi smo napokon odlučili skinuti noćnu pelenu i ja naprosto ne znam kako!! dakle, navečer ju stavim na nonu prije spavanaj u 9h, popiški se, kad ja idem spavat opet ju stavim i ona se opet popiški, nekih 11,12 sati. i do jutra ili se popiški ili ne. ako ju ne budim kad ja idem spavat gotovo redovno se popiški!!

ono što me zanima je njihova svijest o tome! moja anja nema blage veze da joj se piški, da se popiškila, da je mokra, ona spava ko klada! kada će ona skontati u snu da joj se piški, pa će ili trpiti ili se probuditi i zvati me da ju stavim na nonu?! kada? ja mislim da bi ona ovako se mogla zapišavati do 25 godine jer uopće nije svjesna?!

po danu nema frke, ne upiški se nikad! ali noću...
    neke moje prijateljice nemaju frke s tim, dijete ili trpi ili se budi, moja anja ništ!evo to traje već 7 dana!i dokle tako?ako ju budim po noći, totalno mi je to glupo, zašto da se navikava piškiti po noći! nek tzri...ne znam...

kako ste vi to riješile?

molim admina da me ne zaključa i ne traži mi sličnu temu, znam da ih ima sigurno, ali hitno mi treba neko rješenje...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isto ovako, nismo riješili , vratili nočnu nakon 15 dana super suhog spavanja, pa povremenih nezgoda, pa onda svaku drugu noč. Sad je opet suha, ali se nije se nikad budila kad bi se upiškila. Ja još čekam da se to samo riješi.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nataša,
    nije kraj svijeta ako joj trebaš vratiti noćnu pelenu. nekoj djeci jednostavno treba duže - i to je to. ako je po danu suha, znači da je na dobrom putu. imaj u vidu i da ju pelena po noći grije, a da kad pelene nema - možda je i mjehur osjetljiviji.

razgovaraj s anjom, objasni joj zašto vraćate pelenu (nemoj ju samo staviti).

noćna dizanja su normalna stvar. jedno vrijeme ti paziš, nakon toga te dijete diže, a kasnije kad može dohvatiti prekidač za svjetlo - ide samo .

eh, da... "moje prijateljice", "druga djeca", "normalno", "uobičajeno" itd - u ovoj kombinaciji ne igraju .

svako dijete je individua, i "dozira" si napredak prema nekom svom unutarnjem "satu". možda je anja sad silno koncentrirana na nešto sasvim drugo, i ta noćna pelena joj u ovom trenutku nije prioritet .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nataša, kako ide?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

znate kako ide? ide tako da je svo ovo vrijeme bilo tako da joj je pelena bila dupkom puna, strava, i sad unazad 5 dana budi se sa potpuno suhom pelenom, i to da se prethodno napije vode što sam inače izbjegavala, kao upiškiće se i sl.
    sada ona popije dosta vode, čak i po noći, i budi se suha i sva ponosna kaže: MAMA, NISAM TI SE UPIŠKILA U PELENU!! :shock:ja ju ništa ne pitam :?

Šta se sad desilo unazad par dana? možda se razvio onaj hormon o kojem je neko pričao, ne znam ko?! nemam pojma, ali ona ne piški po noći, uopće ju ne budim, i potpuno je suha..

neću tome pridavat važnost, jer me strah da se ne vrati bit popiškena(koja književna riječ?!). pelenu joj stavljam...bar ću tako još par dana

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja svojoj nisam ni skidala noćnu dok se 7 puta nije probudila suha. Nije mi to big deal.
    Tvoja je curica jednostavno "skužila". Ako bude još koja nezgoda i to je OK.
    Moja dvogodišnjakinja se ne upiški u gaćice po noći, a sin od 4 i pol se noćas upiškio .

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i mi imamo tih problema oko nočne pelene.
    Već smo poprilično dugo bez dnevne od nove godine, a u vrtiću je i na spavanju već duže vrjeme bez pelene za spavanje, nekad se upiša nekad ne.
    Ali ja mu doma pblčim i za podnevno i za noćno pelenu i uglavnom se i po danu upiša ali ne toliko kao po noći.
    Po noći mu je pelena puna puncata čak nekada i procuri koliko se upišao.
    Sada ne znam šta da radim da probam par dana pa da vidim kako ide ili da čekam da bude suha pelena pa da onda probam?
    Ali bojim se da ne bum nikada dočekala tu suhu nočnu pelenu..? Upomoć

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nataša, bravo za curku rođenu na moj rođendan !!!

:D :D :D

obavezno ju pohvali, i s njom dogovori skidanje noćne pelene. očito tada još nije bila spremna, i dobro je što si to prepoznala.

ako joj nekad i "pobjegne" nakon skidanja pelene - nemoj radit probleme oko toga. i nama se to znalo dogoditi... rijetko - ali to je sasvim normalno...

uvijek sam ju brzinski oprala i sve presvukla, utješila ju (jer je njoj bilo strašno ) ...

a nagrada ti je kad čuješ kako tvoje dijete tješi neko drugo dijete....

neeeeeemoj pakati, to se moze saaaaaaakom dogoditi!!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo baš noćas kad smo zaključili ona i ja da nećemo ni stavljat pelenu jer je ionako ujutro suha potp
    uno, desi nam se to da se upiškila do zuba!!!

i kad sam joj ujutro rekla što se dogodilo, razgoračila je oči, opipala se i rekla zbunjeno:"Pa suve su mi gaće...!, sirota, malo mi se sažalila...

i šta da sad radim, nije piškila 7dana, jel da joj večeras opet stvaim pelenu?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Evo i mi imamo tih problema oko nočne pelene.
    Već smo poprilično dugo bez dnevne od nove godine, a u vrtiću je i na spavanju već duže vrjeme bez pelene za spavanje, nekad se upiša nekad ne.
    Ali ja mu doma pblčim i za podnevno i za noćno pelenu i uglavnom se i po danu upiša ali ne toliko kao po noći.
    Po noći mu je pelena puna puncata čak nekada i procuri koliko se upišao.
    Sada ne znam šta da radim da probam par dana pa da vidim kako ide ili da čekam da bude suha pelena pa da onda probam?
    Ali bojim se da ne bum nikada dočekala tu suhu nočnu pelenu..? Upomoć
    pblčim-oblačim..ispravak

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nataša, ja ne bih vraćala. probajte večeras.

mi pak isto na neki način muku mučimo, moram ga dizati oko pol noći za pišanje. noćas prespavali i u 2 je bio mokar. još se nanjupao lubenice prije spavanja.

inače, mislim da još definitivno nije to osvijestio. već sigurno 3 mjeseca je po danu ok, a noću ga uglavnom vodimo mi pišati. samo par puta probudio se i sam tražio. ni ja nisam pametna do kad ovako, ali pelenu definitivno ne vraćam.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo dnevnu skinuli i sve je super, ali za spavanje mu jos stavljam. najcesce bude suha, a ako se upiski, onda je to uglavnom neposredno nakon budenja. da li grijesim sto mu stavljam pelenu za spavanje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ha? je l' grijesim?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    evo baš noćas kad smo zaključili ona i ja da nećemo ni stavljat pelenu jer je ionako ujutro suha potp
    uno, desi nam se to da se upiškila do zuba!!!

i kad sam joj ujutro rekla što se dogodilo, razgoračila je oči, opipala se i rekla zbunjeno:"Pa suve su mi gaće...!, sirota, malo mi se sažalila...

i šta da sad radim, nije piškila 7dana, jel da joj večeras opet stvaim pelenu?
    razgovaraj s njom prije spavanja... reci da joj ide odlično, da se nezgode ponekad dese - i da to nije strašno...

ja joj ne bih stavljala pelenu, da ju ne zbunim...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    ha? je l' grijesim?
    ma nema tu griješim, to je tako individualno. slijedi svoj osjećaj, probaj ako misliš da je spreman.

noi nisam skinula noćnu pelenu u isto vrijeme kad i dnevnu.
    a dosta njih mi je govorilo da trebam. stvarno sam bila nekako sigurna da nije vrijeme.
    i onda negdje nakon dva mjeseca pomislila sam da bi mogli probati. i to je bilo to.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čitam i mislim da imam savjet,doduše ne iz prve ruke nego kolegica!
    moj je skinuo obje prije godinu dana! :D

uglavnom mali ima sada 5 godina i bez pelene je dvije!još uvijek,rekoh,još uvijek,se ne može probuditi za wc!sad se ne zapišava jer je mjehur veći i više stane,ali do nedavno, ona se budila i stavljala nonu pod piška! :/

kaže da u 90% slučajeva nije uopće reagirao,samo se popiški i nastavi spavati!ujutro nema pojma ništa i tako skoro dvije godine!

zato ili se budite i nudite ili stavljajte noćnu pelenu,mada je moja(provjerena )teorija,jednom kad se krene,nema povratka,samo šaljete zbunjujuče signale malim glavicama!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

no, mi opet nakon 7 dana pauze pišamo u gaće i vratih joj noćnu pelenu!!

neću se opterećivat, očito još to nije to, iako sam baš mislila da smo konačnos vjesni NEPIŠKENJA po noći!! :/

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Trebam savjet

Moja 18-mjesečna cura se unatrag četiri mjeseca budi suha. Dakle, ne piški po noći! Kad se probudi ponudim joj tutu, međutim ona ne želi sjesti na nju.
    Ista stvar je i s dnevnim spavanjem. Budi se suha, baka nudi tutu a ona stavi na nju lutku ili sjedne u peleni. Inače smo od rođenja platnenopelenaši.
    Jednostavno ne želi skinuti pelenu i sjesti na tutu. Do sada nisam forsirala i ne namjeravam.
    Priča i sve joj se može objasniti. Kad joj nabrajam tko sve piški na tutu kažem joj da će i ona piškiti na tutu, kao velike cure. Ponovi ona taj i taj ide na tutu, ali na pitanje hoćeš i ti odgovor je jasan: Neću.

Zanima me vaše mišljenje/ savjet.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a nis, cekaj da kaze hocu

moj je isto alergican na kahlicu, i cekam sad da idemo na more s necakinjom pa mozda prihvati kad vidi da ona ide

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene to ne opterećuje. Dnevnu pelenu smo skinuli s 19 mj, za dnevno spavanje s 2 godine i sitno, a sada s 2 i pol još nosi noćnu, nekad je suha, većinom mokra, no radije neka je ima nego da joj ukidam 3 dcl mlijeka prije spavanja i da je šokiram budeći je po noći, jer ona upravo tako doživljava buđenje - sva je izbezumljena...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    Mene to ne opterećuje. Dnevnu pelenu smo skinuli s 19 mj, za dnevno spavanje s 2 godine i sitno, a sada s 2 i pol još nosi noćnu, nekad je suha, većinom mokra, no radije neka je ima nego da joj ukidam 3 dcl mlijeka prije spavanja i da je šokiram budeći je po noći, jer ona upravo tako doživljava buđenje - sva je izbezumljena...
    imas pravo, najbolje je nista ne forsirati, ni pozurivati. a da li se ikad popiski tokom popodnevnog spavanja?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne, stavim je na wc prije spavanja, spava nekad 1 sat, nekad 3, i kad se digne ne traži odmah na wc. samo se jednom popišala ali ne u snu nego kad se probudila prdnula je i usput ispraznila mjehur

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo riješili pelene lakoćom sa 21-22 mj, ali smo ostavili pelenu za spavanje. I to smo riješili sada na moru na Dorino inzistiranje i skidanje pelene čim bi je stavili sa 25 mj. I sad stvarno više ne trebamo pelenu.
    Budi se jednom u noći jer treba pišati. Ne sjećam se kad se popišala u noći po krevetu. Zna se popišati kad spava po danu jer prije tog spavanja obavezno pije.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Paula ima 17 mj., i vise nemamo pelena.

Piški prije spavanja, a oko ponoci se probudi i place (a ja pretpostavljam zbog toga sto joj se piški).
    Nakon toga je mirna do jutra.
    Tako da bi rekla da ipak ima svijest o tome da joj se piški, samo jos nezna to verbalizirati, pa plače.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka se rješio pelena ima mjesec dana po danu je to usavršio u 2 dana i nijednom nije bilo problema , a noćne sam mu držala možda svega deset dana dok mi on sam nije poćeo vikati da je on veliki i da neće pelenu ni za spavanje i tako sam ja odlućila poslušati djete i imao je pravo nijednom mu nije pobjeglo na wc ide prije spavanja i to je sve po noći ne traži uopće... i moram reć kako smo se tako bezbolno riješili toga da se tome stvarno nisam nadala...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je sin dnevnu pelenu skinuo s dvije godine, noćnu je imao još nekih godinu ako ne i duže nakon toga. Mene to isprva nije brinulo, pa sam se počela nervirati i slušati savjete da mu moram skinuti pelenu da bi se par puta popiškio a onda kao skužio pa će prestati piškiti. Moš misliti. Samo sam se nanervirala i naprala posteljine. Onda sam se prestala nervirati. Noćna mu je pelena uvijek bila mokra ujutro. Onda se u nekom trenutku počeo buditi kad se popiški, skinuo sam pelenu i nastavio spavati. Uskoro nakon toga mi je rekao da on više ne želi pelenu. Mogu na prste jedne ruke nabrojati koliko se puta od tada popiškio u krevet.

Sa kćeri je druga priča i sad sam zbunjena. Ona je još prije skidanja dnevne pelene imala uglavnom suhu noćnu, tu i tamo se znalo dogoditi da nije suha. Ubrzo nakon skidanja dnevne pelene i noćnu smo skinuli i sve super. I sad se nakon dva mjeseca počela zapišavati po noći, ne baš svaku noć ali sve češće. Ja bih joj možda i vratila pelenu ali princeza ne želi ni čuti i nema uopće načina da joj je navučem, ni milom ni silom. Što da radim, što da radim, što da radim?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Barbi sa L. je bilo sto tako- po noci cesce suha nego mokra a jos joj nisam skinula n dnevnu.....

znam sta znaci kad neso ne daju...
    da probate po noci ili pred jutro na tutu?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da probate po noci ili pred jutro na tutu
    Kod moje nema šanse. Tvrdoglava je i inatljiva do bola, ne uspijevam je nagovoriti ni da se po danu popiški prije izlaska iz stana ako ćemo se duže npr. voziti ili neće biti u prilici na wc. Ma kakvi. Ona ne mora piškiti, neće i gotovo. Što je naravno ne spriječava da kaže nakon deset minuta vožnje da mora piškiti . Izluđuje me koliko je tvrdoglava i nju jednostvno ne mogu privoliti na nešto što ona SAMA ne želi. Bah. Ostaje mi samo prati plahte i nadati se da će prestati. :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znam TOCNO o cemu pricas......

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa

Sa kćeri je druga priča i sad sam zbunjena. Ona je još prije skidanja dnevne pelene imala uglavnom suhu noćnu, tu i tamo se znalo dogoditi da nije suha. Ubrzo nakon skidanja dnevne pelene i noćnu smo skinuli i sve super. I sad se nakon dva mjeseca počela zapišavati po noći, ne baš svaku noć ali sve češće. Ja bih joj možda i vratila pelenu ali princeza ne želi ni čuti i nema uopće načina da joj je navučem, ni milom ni silom. Što da radim, što da radim, što da radim?
    Ni mi još nismo skroz skinuli dnevnu. No, noćna je suha (izuzev zadnjih 2 tjedna :/ ) već duže vremena.
    Onda, kad je počela piškiti noću, probala sam je nositi na wc- počne se meškoljiti ili čak malo plakati i ZNAM da joj se piški, ali neće na wc.

Prije spavanja hoće ako ide i seka piškiti pa onda mora i ona
    Nekad se čak poslužim i medom koji pored nje piški

Zadnjih nekoliko dana sam počela stavljati pelenu kad zaspi. Ne znam koliko je to ok- budnoj ne mogu ni staviti pelenu, a bez pelena nas sve zapiša. Već je starija sva u strahu da joj ne popiški plišanca

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zadnjih nekoliko dana sam počela stavljati pelenu kad zaspi.
    Ovo i ja namjeravam pokušati prakticirati od večeras.
    Sinoć se probudila oko 13 h jer je htjela piti vode i to sam iskoristila da je odvedem piškiti. I svejedno je ujutro bila mokra. :/ Još uvijek nije zahladilo ali uskoro će to zbilja postati problem da spava mokra u mokrome.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sinoć se probudila oko 13 h

Oko 1h sam htjela reći.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Luka se rješio obje pelene ali ne u isto vrijeme. Kad smo krenuli s odvikavanjem imao je 2 god i 3 mjeseca.

Dnevnu samo rješili bez problema čak i spavanje po danu uz par nezgodica, ali vrlo brzo potpuno suh.

Noćna pelena do tad nikad nije bila suha-ustvari uvijek krcata. On spava tak da nema šanse da ga se probudi, a kamoli da ode na wc.

Nismo se opterećivali s noćnom. Kupili smo one pelene koje se navuku i nazvali ih gaćelene te mu objasnili da su to specijalne gaće za noć koje ne propuštaju (dakle nisu pelene). Preko dana smo onako usput pričali o tome da me može probuditi po noći ako mu se piški. Tako je spavao u njima mjesec dana, ali se težina pelene ujutro smanjivala. I onda je jednostavno prestao piškiti i kad smo mu stavili gaćice nakon nekih 10 suhih gaćelena evo više od mjesec dana nije bilo niti jedne nezgode po noći.

Oko noćne nismo radili nikakvu frku niti njemu niti sebi. I mislim da prošlo je skroz ok, bez ikakvih trauma unatoč raznoraznim savjetima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •