-
Ljuljačka remeti centar za ravnotežu?
Drage mame, naseg sinčića deda i baka redovno ljuljaju u ljuljački od kada je napunio 9 mjeseci. Drugi deda mi je pak rekao da nije dobro malu djecu (malac ima 13 mjeseci) previše ljuljati jer to remeti centar za ravnotežu. Zna možda neko nešto o tome? Jel moguće da je ljuljačka štetna?
Zbunjena mama.
-
Nije štetna. Svi bismo mi već odavno teturali da dedin komentar ima bilo kakve osnove.
-
slažem se s Anvi.
da je to istina generacije i generacije bi hodale okolo poremećene, naravno ravnotežno
-
Mislim da ljuljačka ima isti utjecaj kao i vožnja autom. Ako ti je djetetu muka u vožnji moglo bi mu biti i muka nakon dugog ljuljanja.
-
Definitivno. Meni je muka u autu i nikada se nisam mogla ljuljati na ljuljački ili vrtjeti na vrtuljku!
-
za dijete s poremecajem senzorne integracije ljuljanje moze biti jako korisno, ali isto tako za dijete koje ima jako reaktivan vestibularni sustav ljuljanje moze biti izrazito neugodna aktivnost.
proporucujem da pratite signale djeteta. ako bebac uziva u ljuljanju, omogucite mu sto vise toga, najvjerovatnoje mu to koristi.
ali ako pokazuje bilo kakve znakove nalgode, svakako treba prestati.
takodjer, moze se eksperimentirati sa raznim vrstama ljuljacki.
-
meni je jednom rečeno da je ljuljačka odlična za razvoj djetetovog mozga. bila sam previše :? da pitam zašto
-
I ja imama taj problem - ali voljela sam se ljuljati sve dok ne bih povratila. Za razliku od vožnje pri kojoj i danas moram popiti Draminu.
-
moja cura ima 12 mj. i tetka joj je kupila ljulju za rodjendan.Inače je i ljeti samnom bila na ljuljama i uživala je. :D
-
I ovo prvi put cujem.Moja malecka ima 17mj. i obozava se ljuljati.idemo i na vjezbice,fizijatrica mi nista nije govorila o ljuljacki.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma