moja S će za par dana navršit godinu i još ne hoda nije problem u tome več je moja svekrva jučer zaključila da mala hoda na prstima i da to nije u redu itd. :? da se brinem il svekrva lupeta?
moja S će za par dana navršit godinu i još ne hoda nije problem u tome več je moja svekrva jučer zaključila da mala hoda na prstima i da to nije u redu itd. :? da se brinem il svekrva lupeta?
koliko ja znam prosječna beba prohoda sa 13 mj.
ja osobno ne bi slušala svekrvu, dijete ti tek uči hodati.
jedino šta možeš je makniti eventualnu hodalicu i ne vuči je za ruke, već pridržavati za kukove tijekom hodanja.
To je moje mišljenje.
ja pretpostavljan da ju vodiš za rukice,pa možda da joj počneš nuditi samo jednu ruku,tako će naučiti stajati na puno stopalo,i dok samostalno ne prohoda nemoj se sekirati!
i ako hoda na prstima vjerojatno će prestati!![]()
kako znate da hoda na prstima, ako ne hoda?
jučer ju je svekrva vodala za rukice i to zaključila, mada mala samostalno več mjesecima obilazi najmeštaj , puže nevjerojatnom brzinom penje se svugdje al baba rekla i crv sumnje me pojeo mislim valjda nekaj zna ima četvero djece i iskustva
zaboravila sam napisat nije u hodalici
da, oni nebi smjeli hodati na prstima, ali mozda je to rezultat vodanja za rukice (pogotovo ako ih je sveki drzala u zraku) sto nije dobro :/
pusti dijete da samo nauci bez drzanja, pustit ce se kad bude spremna
strucnjaci smatraju da je rok za prohodati 18 mj. tako da jos imate vremena
da li tako hoda i kad se pridrzava za namjestaj tj. sama?
hodanje na prstima se zna ponekad javiti kao kratkotrajna faza, ali ako ne prolazi, onda treba posjetiti fizijatra.
mene isto zanima hoda li na prstima i oko namještaja? ako ne, onda je ovo bila posljedica navlačenja za rukice. reci svekrvi da je upravo vodanje djece za rukice uzrok problemima s hodanjem te joj zabrani da to radi.
ovako kad hoda za jednu rukicu hoda normalno za dvije rukice na prstičima
Nemojte dijete vodati za rukice.
Puno se o tome pisalo.
Ne koristi nicemu a moze stetiti.
dijete se ne uci hodati!
ako se samo digne i hoda to je u redu, navlacenje za rukice nije u redu!
Bokić!
Samo da ti velim da se ne brineš, moja nečakinja je isto hodala po prstima,a puzala je super. I sa 15 mjeseci je sama prohodala normalno.
A nama je isto bilo čudno zakaj hoda po prstima.
ne moraš se brinuti.
Nadam se da sam pomogla.
Pozdrav!
srecom imam pametno djete i cim je prime za obe rukice ona sjeda na pod tek je pocela pomalo hodat samostalno a na vece udaljenost trazi prst da se primi
ona je znala u pocetku kad je hodala uz namjestaj ici na prsticima ili presavinut prste prema unutra i tako stajati ali ju je brzo proslo
zaboravila napisat ona ce za tjedan dana navrsit godinu