Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: POdnošenje zahtjeva za dječji doplatak

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno POdnošenje zahtjeva za dječji doplatak

Evo ovako,

od svibnja prošle godine zbog slabijeg napredovanja na težini ja sam najprije bila doma 6 mjeseci, a nakon toga koristim pravo na rad na 4 sata, svbe naravno preko Centra za socijalnu skrb.
    Uredno sam dobivala dječji doplatak sve do ovog mjeseca kad mi nije isplaćen.
    Prošlo je novo vještačenje, meni je pravo produženo do 01. rujna, no nitko, iako sam pitala, nije spomenuo da trebam u Andrije Žaje, na Odjelu za dječji doplatak podnijeti novo riješenje jer njihova radna godina završava 28.02. i tada svi trebaju podnjeti novi zahtjev.
    Tako mi je gospođa prije 10 minuta na telefon objasnila rekavši mi kako smo eto, nažalost izgubili 3. i 4. mjesec doplatak (zajedno 1700 kn) jer se on isplaćuje od dana podnošenja zahtjeva, a ne od dana kad je meni produženo riješenje.
    Dakle, nakon 28.02. trebali smo podnjet drugi zahtjev bez obzira na trajanje našeg prava, valjda kad i svi drugi korisnici dječjeg. Ja sam milila da se ovo obnavlja automatizmom jer su mi tako rekli u CZZS, obzirom da je moje pravo neprekinuto. Ali eto, ispalo je drugačije.

Naravno, ja sam skužila tek sad kad sam vidla da nema isplate za 3. mj, no u međuvremenu je prošao i 4. tako da su to već dvije isplate.

Jesu te pare za mene definitivno izgubljene ili ima neke šanse da ih dobijem?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: POdnošenje zahtjeva za dječji doplatak

Citiraj Ria prvotno napisa
    Tako mi je gospođa prije 10 minuta na telefon objasnila rekavši mi kako smo eto, nažalost izgubili 3. i 4. mjesec doplatak (zajedno 1700 kn) jer se on isplaćuje od dana podnošenja zahtjeva, a ne od dana kad je meni produženo riješenje.
    znam da se dječji ne produžuje automatizmom već moraš svake godine obnavljat zahtjev.
    ali mi ovo boldano nije jasno s obzirom da sam imala ja osobno situaciju da sam propustila primat cijelu godinu dječjeg doplatka (mislila sam da uz porodiljnu naknadu ne mogu imati i dd) i onda sam čula da sam imala pravo. i predala papire retroaktivno i sve mi isplatili za tu godinu koju sam propustila (2005. godinu).

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga, hvala na ovoj info.
    S. sad ide tamo, ja sam mu rekla za ovo što si napisala pa ćemo vidit. I meni je to čudno da je od dana podnošenja obzirom da meni lijepo stoji da je moje dijete korisnik CZZS-a i da se to pravo u međuvremenu nije prekidalo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga, hvala na ovoj info.
    S. sad ide tamo, ja sam mu rekla za ovo što si napisala pa ćemo vidit. I meni je to čudno da je od dana podnošenja obzirom da meni lijepo stoji da je moje dijete korisnik CZZS-a i da se to pravo u međuvremenu nije prekidalo.
    neko ti nešto mulja isto ko što su meni želili smuljat za porodiljno.
    ja predala za ostvarenje porodiljnog polovinom 10 miseca, a L. se rodila početkom 9. i dobijem rješnje da imam pravo na porodiljnu naknadu od pola 10 do 2.9. slijedeće godine (znači zakinili me za skoro misec i po dana). i otišla mi mama na socijalno, digla graju na ovu koja je pisala rješenje i naravno da su to ispravili jer nigdi veze da me zakinu za misec i po. po njima sam tribala odma iz rađaone dotrčat do socijalnog i predat papire za porodiljni. užas.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo S. je bio tamo (ode u Zagrebu), a moja mama je uspila preko veze dobit na telefon glavnu u Splitu i obje su rekla isto. Da se to prije moglo retroaktivno, no od prije godinu i nešto samo od podnošenja zahtjeva, a retroaktivno se priznaje samo 15 dana.
    Dakle, kunići odoše u vjetar.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo S. je bio tamo (ode u Zagrebu), a moja mama je uspila preko veze dobit na telefon glavnu u Splitu i obje su rekla isto. Da se to prije moglo retroaktivno, no od prije godinu i nešto samo od podnošenja zahtjeva, a retroaktivno se priznaje samo 15 dana.
    Dakle, kunići odoše u vjetar.
    ma daj.
    znači sve će napravit kako bi roditelje zakinili. jer da nije tako onda bi roditelje na vrime obavijestili
    baš mi je žao.
    mislila sam da ćeš uspit sredit.
    ja sam onda očito uskočila u zadnji vlak retroaktivne isplate i to za cijelu godinu dana koliko sam propustila.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, draga, tako je. Zakini gdje goo možeš, zaštiti to Zakonom ili Pravilnikom i voila.
    Ova u Zg nije odobrila ni tih 15 dana iako mi je ravnateljica iz ST-a rekla da to može.

Ma nek im je na dušu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da nije foruma, ni ja ne bi znala da trebam ponovo podnijeti zahtjev :/ , NITKO u CZSS ili u Žajinoj (kod prvog predavanja zahtjeva) mi to nije rekao
    ja još čekam novo rješenje pa bi tako i čekala s podnošenjem zahtjeva (ako dobijem novo produženje)...
    srećom sam ovdje saznala da trebam podnijeti zahtjev, ali sam ga podnijela sa zakašnjenjem, negdje u drugoj polovini 3. mjeseca (ne znam sad točno datum) sad čekam izvod iz banke da vidim da li su mi smanjili iznos doplatka za 3. mjesec ili su mi se ipak smilovali i nisu prekidali to pravo :/

što ako mi odobre i dalje pravo na pola radnog vremena - da li trebam opet s tim ići u Žajinu ili je dovoljan ovaj zahtjev što sam ga već predala :?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da je dovoljan zahtje koji si predala ko ti se pravo na dječji nije zbog nečeg u međuvremenu prekidalo.
    Taj zahtjev u biti nema veze sa riješenjima sa CZZS-a nego njima 28.02. istječe njihova ajmo reć "radna godina" i od 01.03. počinje nova. Tako da i u slučaju da si pravo ostvarila i podnjela zahtjev npr. u veljači, ti moraš podnjeti novi krajem veljače ili početkom ožujka i taj ti traje do kraja veljače iduće godine.
    Nadam se da nisam zbrljala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ria i kod mene je tako.Sutra idem u mirovinsko predat novi zahtjev
    ali ću se i žaliti jer na rješenju o dječjem doplatku nema datuma da ga treba obnoviti do kraja drugog mjeseca.Javit ću se sa ishodom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •