Mi smo upravo u postupku odgode...
Dakle ,došli smo kod dr.školske medicine i rekli da tražimo odgodu zbog emocionalne nezrelosti i manjih problem sa govorom(koji su u međuvremenu korigirani i nisu dovoljno izraženi da bi bili osnova odgode).
Naravno,moj sin nije htio surađivati sa dr.(toliko o zrelosti ),te je ona tražila mišljenje i procjenu komisije,tj.poslala nas je psihologu i defektologu.Kod njih smo naručeni tokom ovog i slijedećeg tjedna,pa ti mogu ispričati detalje.
Moram reći da smo mi došli na pregled sa čvrstim stvom da odgodimo školu te smo imali i mišljenje logopedice kod koje privatno odlazi na korekciju govora.Ja sam shvatila da su ovi dodatni pregled nešto što se mora i više proformeradi te da će nam odgoditi školu,ali ko što rekoh javim detalje kad obavimo psihologa i defektologa.
Da li ste imali pismeno mišljenje vrtičkog psihologa o odgodi škole ,ako niste treba bi vam ga napisati i onda vas poslati na dodatno mišljenje.Ako i to ne upali može se pisati zamolba i žalba za odgađanje škole direktno u ministarstvo,ali to baš neznam detalje jer do toga nismo došli.

Odgoda polaska u školu koju procjenjuje dr. školske medicine toliko se razlikuje od doktora do doktora i od naselja da naselja da je to za ne povjerovati.Neki to apsolutno podržavaju ,a neki su apsolutno protiv,kako te dopadne...