-
Dobro, je li tko od vas skuzio ta pravila koja su izmislili i po kojima su igrali? Ovo pitam najozbiljnije. Ja sam do sad najbolje skuzila da je onaj koji ima vise karata, veci pobjednik (iako vidim da ima jos nekih detalja).
Mene te karte kao karte ne smetaju (bez obzira sto su mi ruzne). Smeta me sub-kultura koju one njeguju. Pricala sam s nekim mamama cija djeca vec neko vrijeme imaju YuGiOh i zakljucila da su slabo ili nikako upucene u ono sto mene konkretno muci. Kao sto sam spomenula, Jerko nema ogranicenja u onome sto govori ispred nas (i jako pazim da tako i ostane). Jucer smo puno vremena, na njegovo odusevljenje, posvetili svijetu YuGiOh-a (Vatrena Eksodija, Troglavo egipatko bozanstvo i jos poneko cudoviste, maltene su postali pridruzeni clanovi obitelji
). Kroz tu nasu igru, iz Jerka su izasli neki izrazi za koje sam sigurna da ih nikad nije cuo u krugu svoje obitelji i kucnih prijatelja (meni naj :shock: primjer je nabij joj prst u supak, pa razbij mu jaja i sl. ). To niti je njegov rjecnik, niti ga koristi u kontekstu izvan karata (gotovo sam sigurna da nije opceniti utjecaj vrticke kulture, nego utjecaj specificno vezan uz karte). Naravno da takvo sto nikad nisam cula od druge djece, iako sam cesto s njima u drustvu. Kao sto sam spomenula u prvom mailu, mislim da su djeca ovog uzrasta vec itekako svjesna koje se stvari pricaju ispred odraslih, a koje ne.
Svjesna sam da ce to proci, prije ili kasnije - sigurno puno prije ukoliko ne napravis gresku i oko toga stvoris famu. Hvala mamama koje su se javile sa svojim iskustvom – ipak je ohrabrujuce iz prve ruke cuti potvrdu da je proslo!
Ali, mene ne muci hoce li to proci ili ne, mene muci sto ce to trajati neko vrijeme. Muci me sto bi to vrijeme moje dijete moglo provesti na bolji nacin. I muci me osjecaj da mu osiguravam manje zdrav i siguran kontekst odrastanja nego sto sam ga sama imala. Znam da je u mnogim situacijama najmudrije sto mozes poduzeti da nista ne poduzimas. Ali nisam sigurna je li ovo bas takva situacija. U tom sam smislu trazila eventualnu pomoc i iskustva mama koje razmisljaju na slican nacin.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma